tisdag 7 oktober 2014

Dagens citat: Håkan Juholt


"Idag var en svart dag i Sveriges riksdag. För första gången i demokratins historia leddes riksdagens arbete av en ledande homofob och rasist med starka kopplingar till nazism och fascism. Mitt hjärta bultade hårt och det jag kände inom mig var bara bara tomhet och ångest. Talmannen bekämpar allt det jag tror på. Alla människors lika värde, att kärlek är större än hat och att vi människor är ömsesidigt beroende av varandra. Min värsta dag under 20 år som riksdagsledamot."Socialdemokraternas genom tiderna mest inkompetente partiledare, inräknat Mona Sahlin och Stefan Löfven, kände idag att det var dags att kommentera riksdagens andre vice talman på Facebook. Som vanligt i dessa sammanhang, noteras många känslor och rent fysiska symptom. Att åsynen av Björn Söder skulle göra det till Håkan Juholts värsta dag i riksdagen är naturligtvis rent poserande, då de flesta dagar under partiledarperioden sannolikt var värre.

Den som eventuellt har hunnit glömma bort Juholts intelligensnivå och omdöme får sedan ytterligare en påminnelse, då han citerar en av Henrik Arnstads bisarra tweets, kompletterat med egna visdomsord:
Jag kan rekommendera ett besök på Håkan Juholts Facebook-sida, då den bjuder på en hel del humor. Innan någon invänder att det är lyteskomik att skratta åt någon med Juholts svårigheter, vill jag påminna om att han en gång kunde ha blivit Sveriges statsminister.

15 kommentarer:

 1. "För första gången i demokratins historia leddes riksdagens arbete av en ledande homofob och rasist med starka kopplingar till nazism och fascism."

  Sannolikt att bedöma som förtal enligt 5 kap 1 § brottsbalken.

  V

  SvaraRadera
 2. Den stirrande, psykopatliknande blicken, säger det mesta om kvaliteten på ledande sossar, Och denne avskrädshög, var partiledare i (s).... hahahahaha.

  SvaraRadera
 3. Jag tror det kan slå tillbaka på dem själva att de ständigt kör med dessa slag under bältet. Folk blir förbannade och så kollar man upp vad som verkligen hände under andra världskriget och inser snabbt att det inte går att tala om nazisterna utan att samtidigt tala om kommunisterna som ju föregick Göring med ca 15 år och som bedrivit en terror utan motstycke i historien under först ledning av Trotskij, sedan Lenin och Stalin. Det går inte att begripa nazismen och dessa starka stöd utan att samtidigt se detta. Utan det ena hade det andra aldrig uppstått. 18 miljoner tyskar röstade frivilligt på dem, inte för att de var dumma i huvudet, utan för att de var genuint förbannade på tvånget i Versallies dels genuint rädda för kommunismen, där sedan början av 1900-talet hade skett flera försök till revolution i olika delar av Tyskland.

  För du det sedan ett steg längre så kan du inte diskutera kommunismen utan att också samtidigt nämna socialismen. De två har ju som så riktigt Ingvar Carlsson sade, samma innehåll men olika metoder. Målet är "till var och en efter förmåga - till var och en efter behov" men där kommunisterna vill använda våld för att snabbt driva igenom politiken medan socialisterna vill göra det genom små steg.

  När jag ser Juholt kan jag p.g.a. hans löjliga uttalande inte låta bli att tänka på just Trotskij, Lenin, Stalin, kommunisterna och dess vidriga förflutna som höll på att äta sig in i alla Europas länder under 1920 och 30-talet.

  Den som satt sig in i kommunismen har sett Ondskan.

  SvaraRadera
 4. Kollade in hans FB. Jisses. Vilken pajas.

  SvaraRadera
 5. Herr Juholt är i rätt parti i alla fall ;-)

  Sveriges nya regering beskrivs i Israel som Kalle-Anka-Regering!

  http://blogs.timesofisrael.com/sweden-the-new-donald-duck-government/

  SvaraRadera
  Svar
  1. OBS! Läs även kommentarerna!

   Radera
 6. Citat: "Talmannen bekämpar allt det jag tror på. Alla människors lika värde.."

  Detta skrivet i ett inlägg som bara handlar om att en dock inte är lika mycket värd är egentligen på något sätt kontragenialt !!!
  Kan man göra undantag i tesen om "allas lika värde" så är tesen helt värdelös !

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. allas lika värde = fri invandring

   Radera
 7. Vi har dom politiker vi förtjänar. Att 30 % av väljarkåren kan lägga sin röst på ett parti med representanter som mer påminner om patetiska clowner än seriösa myndighetspersoner säger en hel del om hur befolkningen alltmer lider brist på såväl förnuft som kritiskt tänkande. Håkan Juholts uttalande borde dock inte förvåna. Det är helt i linje med tidigare utspel under hans femton minuter i rampljuset som partiledare. Under denna korta tid lyckades han med konststycket att exponera sin totala brist på skärpa och intelligens för hela svenska folket. Därför är det lite plågsamt att konstatera att han inte har lärt någonting av sin pinsamma sejour som partiledare. Istället för att hålla truten och därmed låta folk misstänka att han är totalt blåst så undanröjer han nu alltså varje tvivel. Men sosseväljarna är säkert stolta. Äpplet faller som bekant inte långt från trädet.

  SvaraRadera
 8. Juholt skall väl inte prata om allas lika värde. Han själv har ju inget som helst värde och är värdelös. Ett helt land skrattade ut honom inklusive hans eget parti!

  SvaraRadera
 9. Mona Sahlin ger mig rysningar och äckelkänslor, Stefan Löfven väcker ingenting eftersom han bara är en galjonsfigur som läser manus skrivna av partiledningen. Ingvar "Skosulan" Carlsson är nog Sossarnas genom tiderna mest slätstrukna partiledare men så var han ju tvungen att hoppa in efter mordet på Palme, han var dock en mkt skicklig och rutinerad ämbetsman som verkade trivas bäst i bakgrunden på Palmes tid. Juholt har en lika slätstruken personlighet som Carlsson och Löfven men uppför sig som en politikens Åsa-Nisse och töntigheten sitter både på ytan och på djupet... ja dvs det djup som inte finns hos denna karlslok.

  SvaraRadera
 10. Det finns två typer av SD-hatare.
  Den ena förstår att det handlar om retorik och maktspel.
  Den andra falangen, med lägre intelligens tror på retoriken.

  Tråkigt att Juholt som verkar vara en gemytlig person visar sig tillhöra den senare. Men vilken himla tur då att han inte blev statsminister. Tyvärr verkar svetsaren inte tillhöra naturbegåvningarna heller.
  Pelle

  SvaraRadera
 11. Idag, tisdag, har det skett två (eventuellt tre) skottlossningar på öppen gata i Sverige (i Malmö, Stockholm och ev. Örebro). En person har avlidit till följd av skottskador, ytterligare tre har skadats. Fler personer kunde ha skadats eller dödats, då en kula vid skottlossningen i Malmö träffade ett fönster till en butikslokal där det befann sig människor.

  Den allt grövre kriminaliteten som yttrar sig i form av allt oftare återkommande "gängskjutningar" är en direkt konsekvens av den ansvarslösa massinvandringspolitik Juholt och hans meningsfränder bedriver.

  Detta borde - om något - få ledande sossepolitiker att känna ångest. Men det struntar de totalt i. De är fullt upptagna med att oroa sig över om någon enstaka SD-politiker möjligen lyssnade på Ultima Thule eller klädde sig i bomberjacka på 1990-talet.

  SvaraRadera
 12. "en svart dag" - får man säga så nuförtiden !?

  SvaraRadera
 13. Det är nog bäst att säga att dagen är varken svart eller vit. Lite grådaskig kanske. Eller molnig.

  SvaraRadera