måndag 20 oktober 2014

Dagens lilla rubrikövertrampSD gör alltså comeback och det är den tydligen kontroversielle EU-parlamentarikern Peter Lundgren som ligger bakom?

Nej, Aftonbladets lilla artikel handlar i själva verket varken om SD eller Lundgren, utan om att Europaparlamentets "Gruppen Frihet och direktdemokrati i Europa", som förlorade ett land häromdagen, nu får en ny medlem i form av polacken Robert Jaroslaw Iwaszkiewicz från KNP.

Brittiska BBC bjuder på en något mer relevant rubrik:
BBCs rubrik nämner förvisso landets eget UKIP, men då gruppen leds av Nigel Farage, är en bild på honom också mer motiverad än en bild på Peter Lundgren. EFDD är inte "SDs grupp". Intressant nog var det just polska KNP som förvägrades en plats i Marine Le Pens allians, men Nigel Farage är som bekant lite mindre nogräknad, även om han gärna demoniserar samma partier precis innan. Han smutskastade glatt Front National under valrörelsen, men tog sedan emot en enskild utesluten ledamot från partiet för att få in ett extra land.

3 kommentarer:

 1. Jag tror att problemet med Nigel Farage är att han vill ha en egen hög att sprätta i. Skulle han ansluta sig till Marine Le Pens grupp så skulle han inte lika självklart bli ledare utan få stå i skuggan av henne. Och det gillar han inte. Han är inte lika principfast utan lite lynnig och nyckfull. Det kan man vara om man är ledare och får andra att följa en, men det är förödande för gruppen.
  Nigel Farage är förvisso rolig att lyssna till, men man vet inte riktgt var man har honom och han går nog inte riktigt att lita på. De är i alla fall min uppfattning.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid gillat Farage men jag tenderar att hålla med dig. Skulle gärna se Farage och Le Pen i samma grupp i Le Pens ledning. Hon har enligt mig fastare och djupare ideologisk grund än vad Farage har.

   Radera
  2. Jag tror att UKIP och Nigel Farage lider av samma ängslan att stöta sig med de egna medierna, som de andra patriotiska partierna i Europa. I Storbritannien är UKIP tämligen okontroversiella medans FN är demoniserade. Enligt min egen uppfattning är Nigels hållning gentemot FN ren valtaktik då de har generella parlamentsval nästa år och vill helt enkelt inte riskera att tappa väljare pga av någon demoniseringskampanj ala Expressen metoder.
   /Emil

   Radera