lördag 4 oktober 2014

Dhimmin Weiderud fortsätter sin gärning för islam
Sveriges Kristna Socialdemokraters Förbund (SKSF) bildades 1929, men bytte 2011 namn till "Socialdemokrater för Tro och Solidaritet", eftersom man i princip redan hade släppt kristendomen och ville markera att man "är en rörelse för socialdemokrater av olika religiös tro". I praktiken innebär "olika religiös tro" helt enkelt islam. Under 1990-talet knöt man kontakter med Sveriges muslimska råd och rörelsen kan idag ses som en rent islamistisk lobbygrupp.

Dess ordförande heter Peter Weiderud och är en dhimmi av format, som missar få tillfällen att framföra muslimska krav. Han stod självklart bakom Omar Mustafas inträde i partistyrelsen, även efter att dennes tidigare verksamhet lyfts fram:

"Vårt partis svårigheter att hantera Omar Mustafa och ställningstagandet att be honom lämna partistyrelsen har släppt loss krafter och värderingar som jag själv inte trodde fanns i partiet. Det har plötsligt blivit legitimt att slå mot muslimer. Samma dag som Pronk meddelade sin avgång så beskyller en socialdemokrat det muslimska studieförbundet Ibn Rushd för att vara extremt islamistiskt och Sverige Unga Muslimer för att stödja antisemitism."
När ett antal personer sköts ihjäl vid ett judiskt museum i Bryssel, var det för mig uppenbart ur vilken miljö attentatsmannen kom, och jag sparade därför de omedelbara inlägg om "högerextremism" och vikten av att rösta för "tolerans" som spreds av våra finaste politiker:

Caroline Szyber (kd):
"Fruktansvärda attacken i Bryssel visar att det är viktigt att rösta imorgon. För demokrati och värderingar som gör skillnad & mot hat."


Erik Ullenhag (fp):
"Tre personer mördade i antisemitisk attack i Belgien. Vedervärdigt och obegripligt. En påminnelse om vikten av att i dag rösta för tolerans."


Birgitta Ohlsson (fp):
"Fasansfulla dödsskjutningar vid judiska muséet Bryssel. Trolig antisemitisk attack 1 dag inför Europaparlamentsvalet." 


EU-bloggen, skriven och läst av etablerade politiker och journalister:
"Förhoppningsvis blir det ett uppvaknande för en del angående vilka krafter som är på väg att röstas in Europaparlamentsvalet, partier som livnär sig på hat, förakt och fruktan för bl a judar."


Även Peter Weiderud var förstås snabb med en analys:

"De fruktansvärda morden vid judiska museet i Bryssel kastar en allvarlig skugga över dagens val till Europaparlamentet, i Belgien men även i hela Europa.
Det finns visserligen ingen bekräftad motivbild, men platsen för morden och att två av de mördade var israeler gör att det finns risk för antisemitiska kopplingar.
Extremhöger – med dess antisemitiska, islamofobiska och andra rasistiska förtecken, har inte varit så stark, så välorganiserad och så våldsam i Europa sedan 1930-talet. Det finns risk också för en stor framgång för högerextremismen i dagens val.
Även i Sverige. Sverigedemokraterna ser ut att göra ett bättre val än för fem år sedan med just denna nationalistiska retorik. Både vår tidigare partiledare Mona Sahlin och vänsterpartiets Dror Feiler har fått hakkors ritade på sina dörrar, för sin öppna kritik mot rasismen."

"Den alltmer extrema högerextremismen är ett direkt hot mot vår demokrati. Dess polerade form – Sverigedemokraterna – använder demokratin för att nå sina syften, men respekterar demokratin lika lite som de högerextrema gjorde på 1930-talet. Man vägrar acceptera det grundläggande demokratiska fundamentet om alla människors lika värde och hanterar mänskliga rättigheter selektivt. Den är också, som statistiken visar, livshotande för de grupper man inte gillar, och för dem som tydligt vänder sig mot deras metoder."

"När jag skriver detta är det några timmar kvar på en av de viktigaste dagarna för den europeiska demokratin på mycket länge. Har du inte röstat ännu, så finns det tid. De högerextrema är i år massivt mobiliserade och varje utebliven röst är en halv röst på dessa."

Några dagar senare kom då det väntade beskedet. Den 32-årige islamisten Mehdi Nemmouche hade gripits, med en kalashnikov och en pistol av samma typer som de som användes vid morden. Han hade dessförinnan spenderat tid som jihadist i Syrien. Observera att Peter Weiderud inte bara orerade om "extremhöger", utan inte ens var för blyg för att flika in "islamofobi" i sin text.

Ovanstående inlägg har inte ens plockats bort, och Weiderud fortsätter glatt sin gärning i islams tjänst:Idag har Peter Weiderud fått in ett debattinlägg i självaste DN, med rubriken "Det är dags att ta ansvar för minoriteters högtidsfirande". "Minoriteter" betyder muslimer och vilket ansvar vi har för deras firande är oklart, men Weiderud skriver:

"En mångfald av kulturer är en tillgång för arbetsmarknaden. En framtidslösning vore att växla in några av dagens svenska helgdagar till en personlig helgdagsbank, som möjliggör för var och en att fira högtider utifrån tro eller annan tradition."

Vilken är din egen erfarenhet av hur mångfald är en tillgång på arbetsmarknaden, Peter, och vilka analyser har du gjort för att komma till denna slutsats? Det kan väl inte vara så att du bara stoppade in meningen för att det lät fint och att du har läst det någon annanstans?

Han ser noggrant till att genomgående nämna både muslimer och judar, men den senare gruppen är naturligtvis tillagd i ett fåfängt försök att dölja det egentliga syftet:

"Nästa år infaller båda dessa helgdagar däremot på en onsdag. Det innebär helt andra påfrestningar. Många judar och muslimer i Sverige upplever att deras helger och högtider inte accepteras i Sverige. Det finns förvärvsarbetande som inte kan ta semester utan tvingas avstå från viktiga högtidsfiranden eller sjukskriva sig för att kunna delta."

Ja, det är ju tråkigt att en flytt till andra sidan jorden ska medföra sådana påfrestningar och att man inte ens kan räkna med att islamisk kalender gäller dit man åker. Den senare delen av inlägget bjuder på en sådan orgie av floskler och lögner, att den kunde ha kommit från Erik Ullenhag själv:

"Vi får aldrig acceptera en anpassning till okunnighet, fördomar och att vilja skydda en kultur som genom tusen år av invandring redan är förändrad och hela tiden förändras. Ett mångkulturellt samhälle skapas inte genom att minoritetskulturer slipas av så att de inte skaver så mycket. Då handlar det om assimilering till majoritetsnormen och en utveckling mot ett fattigare samhälle."

Många svenskar skulle nog säga att "mångkulturen" och islam har kommit de senaste decennierna, men Weiderud kan alltså förklara att det har pågått i tusen år. Det skulle vara intressant om han då kunde berätta lite om hur man hanterade den här mångfalden, och muslimska högtider, på exempelvis 1800-talet, men tyvärr får vi ingen sådan vägledning. Vi är nog också många som hellre ser att nya invånare assimileras i majoritetskulturen, än att de "skaver" för mycket, till exempel i form av hedersvåld, klankultur eller terrordåd.

Jag förstår mig inte riktigt på individer som Antje Jackelén och Peter Weiderud. Är vilken tro som helst bättre än ett sekulärt samhälle?

5 kommentarer:

 1. Äsch, Peter Weiderud är en ökänd knäppgök, och har totalt förstört den
  den gamla Broderskapsrörelsen, som numera är ett näste för allehanda
  muslimer, och man kan ju fråga sig, om Weiderud är så dum, att han in-
  te ser hur de infiltrerar sosserörelsen både till höger och vänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väl sosse,så det är bara makten som gäller, Han tänkte väl att klättra till toppen på muslimernas ryggar

   Radera
 2. Jag är kristen. Men det har jag inte blivit genom uppfostran eller att ha vuxit upp i fri-religiösa sammanhang. Jag har tvärtom blivit kristen genom mina vetenskapliga studier, vilket innebär att jag vänder på varje sten. Det var således så jag blev kristen. Och det innebär att jag fortsätter att vända på varje sten. Jag läser vetenskap, ateistisk litteratur, Bibeln, Koranen osv.
  Men i de kontakter jag haft med traditionellt kristna (=frireligiöst uppfostrade) har det förvånat mig hur naiva de är och hur lite tid de avsätter för att förstå och sätta sig in i Islam. Ungefär så här: Vi tror på Gud och de tror på Allah, men vi tror ändå på samma Gud. De har inte förstått (och inte velat undersöka) att tro på Jesus Kristus och att tro på Mohammed är två diametralt olika saker. Jesus vill att man skall be för dem som förföljer en och älska sina fiender. Mohammed vill att man skall hugga huvudet av dem.
  Profeten Mohammed är i själva verket "den falska profeten" som det talas om i Bibeln och "fredens religion" (=Islam) är i själva verket "Ulven i fårakläder" som det talas om i Bibeln. Men konventionellt kristna verkar totalt desorienterade, tyvärr. "De lurar er, de lurar er", skriker Bibeln ut. För döva öron verkar det som.
  Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kan lugna dig med att jag hört liknade tongångar bland vänner som verkar inom den frireligiösa rörelsen som du för fram så helt kört är det inte. i och för sig en minoritet men de blir fler över tid i alla fall.

   Radera
 3. Kära Tobbe,
  Tack för ditt idoga skrivande, tror bestämt det bär frukt på väldigt många sätt.
  När man söker på mannen ifråga på http://allabolag.se liknar han mer en målvakt än något annat. Dyker man dessutom djupare i personerna i hans närhet/omgivning, då blir hjärtrytmen något man kanske skulle söka hjälp för. Det är fruktansvärt som företagare, att se så ofattbart många människor i Sverige bedriva Så Kallade företag, när de i grund och botten är skattefinasierade genom bulvaner, svågrar, systrar, bröder, fruar och "what ever...". sätt en röd näsa på fanskapet, skicka honom till Cirkus Scott och ta betalt, då gör han lite möda för pengarna.
  En JÄ...ligt förbannad Svensk Företagare

  SvaraRadera