söndag 5 oktober 2014

Robert Hannah (fp) plockar fram "människosyn"Det finns många kodord och floskler som verkar närmast obligatoriska varje gång någon ur det mediala och politiska etablissemanget ska bemöta Sverigedemokraterna, men "människosyn" torde vara ett av de mest intetsägande, oftast upprepade och patetiska begreppen. Detta ord slängs alltid bara in i dessa människors alster, aldrig med någon djupare förklaring än att avsändaren har en fin människosyn medan sverigedemokraten per definition har en obehaglig sådan.

Idag kände, av någon anledning, den folkpartistiske riksdagsledamoten Robert Hannah sig föranledd att på SVT Opinion publicera ett fullständigt meningslöst alster, som ska vara ett svar till ett tidigare inlägg av Paula Bieler. Under rubriken "Människosynen skiljer oss åt, Paula Bieler", bjuds vi på de sedvanliga känslorna och lögnerna:

"Bieler behöver en grundkurs i politisk ideologi. Det är inte ett par frågor som skiljer oss från Sverigedemokraterna. Det är synen på människan."

Jaha, det skulle då vara intressant att få veta hur ni "ser på människan", respektive hur Paula Bieler gör det. Det kan ju tilläggas att just Bieler är så liberal att hennes val av Sverigedemokraterna ofta ifrågasätts av partiets medlemmar. I verkligheten är det politiska frågor som ska avgöras i riksdagen, inte kvasifilosofiska tankar kring "människosyn", och i ett normalt land skulle exempelvis Moderaterna mycket väl kunna samarbeta med SD, även kring migrationsfrågor. Det blir sedan dags för Hannah att beskriva hur det är att representera ett fint parti och hur det är att representera ett ont:

"Jag är stolt riksdagsledamot för ett liberalt parti med rötterna i rösträttsrörelsen och som verkar för ett öppet och tolerant samhälle. Bieler är stolt riksdagsledamot för ett främlingsfientligt parti med rötterna i nynazismen."

"Liberalt" betyder åtminstone ursprungligen någonting, men "öppet" och "tolerant" är rena floskler, som har blivit synonymt med massinvandring. Självklart ska Sverige vara ett land öppet för handel, turism och idéer, men det betyder inte alls att vi måste ha ett enormt inflöde av asylanter från Afrika och Mellanöstern. Den där toleransen kommer också att allt mer sättas på prov, när världens minst toleranta kulturer breder ut sig i landet. Det offentliga Sverige uppvisar en enorm tolerans gentemot ständiga krav på särskilda rättigheter och islams allt mer högljudda närvaro. Inte ens en självmordsbombare i centrala Stockholm fick någon att ifrågasätta klokheten i att varje år fylla på med tiotusentals irakier och somalier.

Nu kommer en än större ström från Syrien. Vi ger, som enda land i EU, permanent uppehållstillstånd till varje individ som säger sig komma från Syrien. Eftersom vi inte ens kräver dessa på legitimation, har vi inte heller någon som helst kontroll på vilka som kommer hit, utan får sannolikt helt enkelt en rejäl injektion av hela den syriska mosaiken av kristna, kurder, Assad-anhängare, Assad-motståndare, sunnimuslimer, shiamuslimer, islamister, jihadister och vanliga kriminella. Det talas en del om faran med återvändande jihadister med svenskt medborgarskap, men ingen verkar inse att vi har en mycket större ström direkt från konfliktområdet. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab föddes i Bagdad och kom hit som just flykting.

"Ett främlingsfientligt parti med rötterna i nynazismen" behöver knappast kommenteras, utan är något som Hannah har kopierat och klistrat in från något annat alster, ungefär som jag själv gjorde när jag citerade det.

I sitt alster lyfter Robert Hannah flera gånger fram sig själv och sin bakgrund:

"I Sverige kan ett barn till en krigsflykting bli riksdagsledamot. Den svenska öppenheten och möjligheten till klassresa är något som vi ska vara stolta över och försvara till varje pris."

Ja, genom svenskens brist på självförtroende och ryggrad, fylls både riksdag och regering på med utlandsfödda. Vi kan idag vara stolta över att ha rena islamister i båda församlingarna, med Abdirizak Waberi som "moderat" riksdagsman och Mehmet Kaplan som "miljöpartistisk" minister. Den nya regeringen omfattar hela fyra utlandsfödda ministrar, samtliga från muslimska länder. Vi kan till och med stoltsera med att ha en illegal invandrare som civilminister, i form av den ständigt fuskande Ardalan Shekarabi, som skulle ha utvisats redan 1989.
Robert Hannahs inlägg blir sedan något förljuget:

"SD hade vid talmansvalet i veckan en chans att visa att man är ett moget parti som kan ta ansvar. Hade man i god tid presenterat Björn Söder som sin kandidat hade de andra partierna i riksdagen kunnat ta en debatt om hans lämplighet.

Istället använder SD sig av oseriös taktik och presenterar sin kandidat från podiet – utan möjlighet för de andra partierna att fatta ett välgrundat beslut."

Nonsens. Även de övriga partierna presenterade sina kandidater i sista stund. Ingen visste att Urban Ahlin skulle bli talman, Tobias Billström vice talman, och ingen vet ens idag vem den tredje vice talmannen Esabelle Dingizian är, eller vad hon står för, då hon som riksdagsledamot knappt yttrat ett enda ord. Valet av henne hyllades ändå av medierna, eftersom hennes kön och etnicitet var oslagbara meriter.

Att de övriga partierna skulle ha behövt känna till Björn Söders namn innan, för att "fatta ett välgrundat beslut", är naturligtvis också en lögn. De skulle ha betett sig precis som de betedde sig, alldeles oavsett vem SD skickade fram. Robert Hannah känner att hans eget beteende inte var tillräckligt barnsligt:

"På grund av Sverigedemokraternas oseriösa agerande kommer jag för alltid bittert ångra mitt första beslut som riksdagsledamot. Jag rev under talmansvalet röstsedeln med Björn Söders namn. Men jag borde ha gjort mer. Att släppa fram Björn Söder som andre vice talman var ett svek mot de väljare som kryssade in mig i riksdagen."

Det var ju mycket fint och viktigt av dig att riva sönder en röstsedel, men vad betyder egentligen "borde ha gjort mer"? Skulle du också ha gått runt i en särskild t-shirt, eller borde du ha klappat till Björn Söder?

"I fyra års tid kommer jag tvingas rätta mig efter ordningsregler från en person som personifierar allt som är fel med Sverige."

Ovanstående är ju en tämligen subjektiv bedömning, men vi får väl välkomna Robert Hannah till demokratin. Vi är många som tycker att han själv, för att inte tala om Waberi och Kaplan, personifierar det som är allra mest fel med Sverige, men vi får glatt sitta och titta på när Mellanöstern tar över allt mer av våra institutioner.

Hannahs avslutning blir naturligtvis idiotisk och poserande, då han använder det gamla knepet att skilja på de okunniga väljarna och det ondskefulla partiet:

"De fyra kommande åren kommer jag kämpa för att övertyga SD:s väljare att Sverige även i fortsättningen ska vara ett öppet och tolerant samhälle. Inte ett främlingsfientligt sådant."

Att de som nu ifrågasätter den groteska invandringspolitiken skulle bli mer positiva till massinvandringen, efter ytterligare fyra år av Miljöpartiets öppna dörrar, förefaller något osannolikt, även om Robert Hannah ger oss aldrig så många pekpinnar. Om Löfvens clownparad håller i ytterligare fyra år, är det mer troligt att SD ännu en gång fördubblas 2018.10 kommentarer:

 1. Anledningen till att invandringsvurmarna är så förtjusta i "människosyn" är att deras enda chans är att använda personangrepp. De går aldrig in och diskuterar penningsummor och ifall de är bäst använda på invandrare eller sjukvård, eftersom de skulle förlora en sådan debatt. Deras metod är att ständigt angripa personen istället för ställningstagandet.

  Därför har de utvecklat en hel arsenal av etiketter och strategier. "Rassist", "Främlingsfientlig"... När en rationel person pratar om hur man skulle kunna spara pengar genom att minska på invandringen så får de till svar att "jag är för mångfald", "du är islamofob" eller "och vad skall vi göra med dem lidande som redan har kommit" etc. Aldrig blir svaret ett ärligt: visst har gamlingarna det lite knaggligt, men för mig är invandrarna viktigare..

  SvaraRadera
 2. Enligt sådana som Weiderud, Helle Klein och Antje Jackelén har kristna samma människosyn som muslimer. De kristnas människosyn går ut på att be för sina förföljare och älska [även] sina fiender. Muslimernas människosyn [som baseras på Mohammed] går ut på att förfölja sina fiender och döda dem, helst genom halshuggning.
  Att någon kan få detta till samma människosyn är för mig en gåta. Dessa sätt att se på människan är ju diametralt motsatta.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Jag har mycket svårt att tro att Robert Hannah skulle kunna övertyga en endaste person att inte rösta på Sverigedemokraterna. Däremot kommer han att locka stora skaror att just rösta på SD om han genomför vad han utlovar.

  Istället borde han säga tack.

  SvaraRadera
 4. Social konstruktion5 oktober 2014 14:14

  Waberi finns inte med längre bland M:s riksdagsledamöter så han åkte nog ur, lyckligtvis. Men att vi har muslimer i en svensk regering är så fruktansvärt så jag finner inte ord för det. Demokrati och muhammedanism är helt enkelt inkommensurabla storheter.
  http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Moderata-samlingspartiet/Ledamoter/#index_1

  SvaraRadera
 5. förresten när man läser mellan raderna i div eftervals artiklar och framför allt vilka det är som skriver och om vad så säger mina vibbar att det är fullt krig i alliansen för närvarande angående vilken inriktning alliansen ska ha efter fredrik förrädaren. tror också att soppan som kallas "nya moderaterna" är på väg att försvinna och de riktiga moderaterna kommer igen.

  SvaraRadera
 6. Om Löfvens clownregering håller fram till 2018 blir SD garanterat största parti i Sveriges riksdag då, och sossarna får bli glada om de blir nummer tre. SD får då 35 %, M 25 % och SAP 20 %. Då kan SD och M bilda en stabil majoritetsregering och börja räta upp det som är kvar av Sverige. Mp kommer att vara ett minne blott, ett beskt minne..

  SvaraRadera
 7. Robert Hannah är stolt riksdagsledamot med rötterna i syriansk klankultur. Det är där han har sina verkliga lojaliteter och det kanske var klanen som kryssade honom in i riksdagen med 1600 personröster, förbi 4 andra nominerade.
  http://www.gp.se/nyheter/val2014/riksdagsvalet/1.2491877-robert-hannah-blir-inkryssad-i-riksdagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför bör personvalssystemet avskaffas. För ju fler klanfolk vi får in i Sverige, ju fler klanlojala riksdagsmän kan vi få. Personvalssystemet passar inte i dagens politiska verklighet med få partimedlemmar - snart inga utöver praktiserande politiker, men hade kanske haft en mening på den tiden partierna var folkrörelser

   Radera
 8. Kompletterande info:

  - I en artikel i DN i augusti 2013 berättar Hannah att han gör hederskulturen till en del av sitt förflutna och "väljer att vara både assyrier och bög". Sanna Rayman på Svenska Dagbladet kallar artikeln "dagens måsteläsning".

  Till QX Gaygalan 2014 nominerades Robert Hannah till priset "Årets homo/bi/trans" för sitt arbete med att uppmärksamma hederskultur mot HBTQ-personer-

  källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Hannah

  Kommentarer i övrigt överflödiga.

  SvaraRadera
 9. Hannah borde kanske läsa Thomas Gürs senaste verk.
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/svensk-migrationspolitik-bygger-pa-mps-fantasier-11141
  Thomas Gür är förövrigt invandrare med rötterna i Turkiet.

  Dessutom finns otaliga alster man kan googla fram där invandrare i förorten undrar vad svenska regeringar sysslar med. En av dem är Suat Cisek, också han med rötterna i Turkiet.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article10485140.ab

  Hannah är nog bara tvungen att skriva så om han gör, men någon sann bild av verkligheten tror jag inte han har.

  SvaraRadera