fredag 24 oktober 2014

Oscar Sjöstedt (SD) mot Ulla Andersson (V)
I gårdagens "Debatt med anledning av budgetpropositionens avlämnande" fick vi se utmärkta anföranden av Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talman Oscar Sjöstedt.

Det är också intressant att se hur denne nationalekonom bemöts av förskolläraren Ulla Andersson, som bjöd på en rad förvirrade floskler, exempelvis när hon med darrande stämma för fram det obegripliga:

"Det här är ett land för alla människor som inte ställer människa mot människa."

Även hennes slutreplik inleds med underbart nonsens:

"Jag förstår ju att Sverigedemokraterna tycker att det är förvirrat när man pratar om solidaritet och värme och alla människors lika värde, att man inte ska ställa människa mot människa."

"Värme"? Ulla Anderssons hela framtoning får nästan Gudrun Schyman att framstå som sympatisk.

Det verkar inte som att mediebilden att Sverigedemokraterna är Jimmie Åkesson riktigt stämmer.


7 kommentarer:

 1. Oscar Sjöstedt.... vilken professionell ersättare! Våran Jimmie kan lugnt vila upp sig hemma och återhämta sig inför återkomsten. Lyssnade inte på Ulla Andersson eftersom inget fick förstöra min goa känsla i magen efter Oscars anförande.

  SvaraRadera
 2. SvD Näringslivs Louise Andrén Meiton och Jonas Fröberg lade ut sina utfrågningar med partiernas ekonomiska talespersoner på webben innan valet.
  Förutom att utfrågningen var seriös och utan idiotiska floskler från reportarnas sida imponerade Oscar Sjöstedt stort.
  Påläst, kunnig, trevlig och vältalig.
  Och framför allt - han SVARADE på frågorna, vilket man inte längre är van vid från politikerhåll. Rakt. koncist, ärligt. Det är såna här politiker Sverige behöver. En talang som alltför få känner till ännu.
  http://www.svd.se/naringsliv/sd-att-forbjuda-vinster-ar-bland-det-dummaste-man-kan-gora_3870198.svd

  SvaraRadera
 3. Oscar Sjöstedt är mycket bra anser jag. Imponerad. Ord och inga visor och håller sig till sanningen. Håller inte på som Borg & Magdalena med floskler hela tiden för att förvirra.

  SvaraRadera
 4. Det torde vara av intresse för svenska folket att Ulla Andersson och V(PK) anser att Sverige är alla människor i hela världens land.

  SvaraRadera
 5. Oskar Sjöstedt är en grym talare och dessutom KUNNIG till skillnad från dom andra idioterna i etablissemanget

  SvaraRadera
 6. Oscar är nog den viktigaste biten i SD-pusslet sedan Jimmie Åkesson blev partiledare 2005. Partiledarens närmaste man är ju trots allt ekonomisk-politiske talesman.

  / Magne

  SvaraRadera
 7. Stark debut av Oscar. Han verkar vara en man av det rätta virket. Tidigare är det väl bara Ekeroth och Söder som vågat höja tonläget mot motståndarna som Oscar gör här.

  SvaraRadera