fredag 24 oktober 2014

Dagens citat: Imamen i Ottawa


"Det spelar ingen roll vilken religion han hade. Detta har ingenting med islam att göra."

Efter de muslimska terrorangreppen i Ottawa, bjuder imamen Sikander Hashmi på de sedvanliga fraserna. Det är mycket märkligt att just denna ideologi ständigt "missuppfattas" och "utnyttjas".

Som vanligt vid muslimska terrorattacker, så finns det egentligen bara en fara:

"Jag tänkte 'Åh nej, jag hoppas att det inte var en muslimsk gärningsman'. Vi är rädda för att bli stigmatiserade. Men jag hoppas och tror att folk ser skillnaden mellan folk som gör dessa missgärningar och den muslimska delen av samhället generellt."

Aftenposten
13 kommentarer:

 1. Den absoluta majoriteten av muslimer vill naturligtvis leva ett lungnt och harmoniskt liv.
  Vad man skulle kunna kräva är att man från dessa tar avstånd från våldsbrottslingarna inom sin religion samt att man också "omtolkar" sådant i Koranen som tolkas i denna riktning.

  Men kanske är det samma att vara fredlig muslim som att kritisera invandringspolitiken. De som har makten och har inflytande kan omedelbart förstöra ens liv om man försöker sig på detta precis som makten i Sverige kan förstöra ens liv om man kommer ut som Sverigedemokrat och invandringskritiker. Det är ett mänskligt fenom. Karl Olov Arnstberg gör ett jättebra arbete genom att försöka förstå de för oss obegripliga processer i Sverige idag.

  Pelle

  SvaraRadera
 2. Alla opinionsundersökningar visar att även "moderata" muslimer har en rätt islamistisk inställning. De flesta är för sharia och kvinnans underordning.

  Man saknar ett tydligt avståndstagande till extremisterna och deras ideologi. Man borde väl också i sitt reguljära församlingsarbete aktivt identifiera och anmäla riskpersoner. Det har väl aldrig hänt. Tvärtom förnekar man att sådana finns i de egna leden.

  Sedan skulle man vilja höra vad dess moderata muslimer egentligen tycker om demokrati, multikultur (själva strävar de väl efter monokultur), jämställdhet, sexuell frigörelse, sekulariserad stat och sekulariserad skola. Mycket skulle bli tydligare då, vilket de är rädda för. Alla de anslag som ärä deras enda inkomst skulle då omedelbart dras in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet för s.k. moderata muslimer är att de inte kan ta avstånd från islamistiska terrordåd utan att ta avstånd från Mohammed (och indirekt Islam). Och det vill de inte eftersom detta skulle vara att ta avstånd från sig själva.
   Själva terrordåden kommer från Mohammeds lära och det är hans lära de följer då de begår terrorbrott. Läs t.ex. Mohammeds sista ord till mänskligheten i sura 9:5 som går ut på att muslimerna skall förfölja "de otrogna" och hugga huvudet av dem var de än träffar på dem.
   /Gunnar B.

   Radera
  2. Dessutom är det belagt med dödsstraff inom islam att kritisera Muhammed.

   Radera
 3. Har man hört den förrut? ;-) Varför gör då inga anhängare till buddism, katolicism och alla andra all sköna religioner eller ideologier så många terrorbrott som islams anhängare gör då...?

  SvaraRadera
 4. Muslimer verkar väldigt fixerade vid att ta livet av andra och varandra. Svårt att se något positivt i en sådan religion, tror nog vi klarar oss bra utan den. Han, guden deras, är en blodtörstig rackare, för mig verkar det bra mycket smartare att bekänna sig till buddismen eller kanske våga sig på att vara agnostiker. Varför tillåter vi dessa mentalfall och uppviglare i våra länder? Låt dem ha ihjäl varandra i sin egna kultur. /pllay

  SvaraRadera
 5. Vad är egentligen skillnaden på en moderat Muslim och en Islamist ?

  - Jo, Islamisten vill själv hugga huvudet av dig medans den moderate Muslimen istället vill att Islamisten skall göra jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 på den!

   Islam är en diagnos.

   Radera
  2. Klockrent, dags att trycka t-shorts med denna slogan ��

   Radera
 6. "Det spelar ingen roll vilken religion han hade. Detta har ingenting med islam att göra."

  Absolut inget, hur kan någon tro något annat?

  Translation of Sahih Bukhari, Book 52:

  Volume 4, Book 52, Number 52:

  Narrated Sahl bin Sad:

  The Prophet said, "A single endeavor in Allah's Cause in the afternoon and in the forenoon is better than the world and whatever is in it."

  SvaraRadera
 7. Alltid just Islamistiska mördar-armeer , aldrig kristna eller andra mördararmeer som härjar i världens religion/kultur krig ! !

  SvaraRadera
 8. Var finns logiken i SD:s stöd till Israel, och dess lakejer i Vita Huset och Pentagon, och hatet (det rättmätiga) till islamister som Al Qaeda och ISIS?
  https://www.youtube.com/watch?v=n7S2QdLdSC8
  https://www.youtube.com/watch?v=ojzFk7nGwh8
  http://pandawhale.com/post/10502/us-world-domination-tour-bombing-a-country-near-you

  SvaraRadera