fredag 3 oktober 2014

Sandlådebeteende även i Frankrikes senat


Turkietfödda miljöpartisten Benbassa
med tre medborgarskap

När Sverigedemokraterna kom in i den svenska riksdagen 2010 visade de övriga partierna direkt sin mognad och sitt demokratiska sinnelag. Ledamöter ur Sjuklövern fick frågor om hur det var att dela bänk med en sverigedemokrat och Vänsterpartiet försökte undvika att dela kopiatorrum. I år fick vi uppleva en tre timmar lång meningslös omröstning kring andre vice talman, samtidigt som Rossana Dinamarca försökte skapa uppmärksamhet med sin t-shirt.

Det svenska klimatet är naturligtvis i en klass för sig, men efter Front Nationals inträde i den franska senaten, som vi tittade på här, visar senatorerna från miljöpartiet EELV upp liknande beteenden. I förrgår twittrade en av dem, utrikesfödda Esther Benbassa, om den nye FN-senatorn David Rachline:

"Åh nej, #Rachline #FN på Senatens golv sysselsatt med valurnan: val till talman. Jag kommer inte att kunna skaka hans hand, omöjligt."

Front Nationals två nya senatorer David Rachline och
Stéphane Ravier framför Palais du Luxembourg, där Senaten sitter.

Hon fick naturligtvis ett antal svar på sitt omogna poserande, bland annat:

"Om du inte kan respektera Rachlines idéer, respektera åtminstone folket och demokratin!"

"Madame, ni har väl den trippla nationaliteten fransk-turkisk-israelisk, eller hur? Tycker ni inte att det blir dags att välja en dag?"

"Ni är en skam för Frankrike...ni har smugit in i detta land och ni vågar läxa upp oss...De Gaulle skulle ha föraktat er."

"Fin sovjetisk uppfattning om demokrati! 2017 riskerar ni att knappt kunna skaka hand med någon..."

Mitt i flödet flikar Benbassa då själv in:

"Era förolämpningar, se upp med dem. En annan person som er som förolämpade mig sitter i rätten den 17e oktober. Ett råd till amatörerna."

Det enda skälet till att hennes parti EELV överhuvudtaget har platser i Senaten är det snedvridna franska valsystemet med majoritetsval i två omgångar. Partiets kandidat fick i presidentvalet 2% av rösterna, men har 18 ledamöter i Nationalförsamlingen. För Front National är siffrorna de omvända; med 18% av rösterna fick man två ledamöter. På samma sätt ser det ut i Senaten, där det lilla EELV har tio senatorer, medan Front National alltså just fick in två.

I en tv-intervju igår, fick EELVs gruppledare Jean-Vincent Placé frågan om han själv skulle ta David Rachline i hand och svarade då kort och gott "nej". På den naturliga följdfrågan varför, blev svaret:

"Öhhh....för att jag inte har lust. Men jag skulle inte ha postat samma tweet som Esther Benbassa och det sade jag till henne igår."

Det kan tilläggas att Placé, som själv är adopterad från Sydkorea, har klagat på att det finns för många vita i Senaten.


4 kommentarer:

 1. Ja Tobbe, du börjar närma dig pudelns kärna. Hatet och undanträngningen av vita. Det tog mig flera år att inse att det är exakt det man håller på med. Detta, trots att bevisen formligen hänger som klasar framför oss.

  Vi vill inte tro att någon vill oss så illa? Varför duger vi inte som vi är?

  Alla andra folk duger ju. Ingen skulle drömma om att säga att det skulle behövas fler svarta i Kina eller fler vita i Afrika. Det kommer du aldrig att få höra. Däremot är det för många vita enligt PK-klicken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta beror på mindervärdeskomplex. Du skall veta att hela det moderna samhället, industrialiseringen, välfärden, vetenskapen, musiken osv. utvecklades i det kristna Europa och endast där. Den moderna vetenskapen (den som bygger på observation) utvecklades inte i Kina, inte i Arabländerna, inte i Japan, inte i Mezo-Amerika utan endast i det kristna Europa.
   /Gunnar B.

   Radera
 2. Franskt-turkiskt-israeliskt medborgarskap. Hon måste väl vara judinna? Hon säger det själv - den som förolämpar någon med judiskt blod riskerar att hamna i domstol. Tyvärr tror jag att det är sant. En del ur denna grupp sitter inne med den absoluta ekonomiska och politiska makten i världen (kontrollerar alla större världsbanker, tidningar, bokförlag, TV, radio etc.) och använder denna via jurydiken till att krossa dem som vågar så mycket knysta om att det skulle finnas judar som begår fel. Antisemitism!!! Antisemitism!!!

  SvaraRadera
 3. Jo, det är hon, men det är inte poängen eller bloggens inriktning. Det kan tilläggas att även David Rachline är det. Observera att inlägget handlar om sandlådebeteende i församlingar.

  SvaraRadera