fredag 10 oktober 2014

"Super-Reva"
En läckt rapport från EUs ministerråd har fått asylkramande liberaler och vänstermänniskor att gå i taket. Det handlar om en aktion, på initiativ från Italien som nu är unionens ordförandeland, som syftar till att stoppa människosmugglare och ingripa mot illegala invandrare. Projektet, som går under namnet "Mos Maiorum"*, ska inledas på måndag och alla länder i Schengen är inbjudna att delta.

Vänsterpartiets Malin Björk, ökänd för att ha saboterat en flygresa därför att en av passagerarna skulle utvisas, och Christina Höj Larsen, samma partis migrationspolitiska talesperson, tillhör de mest högljudda kritikerna. På SVT Opinion skriver de:

"Mos Maiorum är ytterligare en sten i muren runt Fästning Europa. Menar den nya regeringen allvar med sina ambitioner att skapa lagliga vägar in i Europa är detta fel väg att gå."

Talet om en "Fästning Europa" är så enormt tröttsamt och felaktigt. Som jag har sagt förut, om detta är en fästning, måste det vara historiens mest porösa, vilket en promenad i vilken större stad i Västeuropa som helst visar. Om vi verkligen levde bakom murar, skulle vi inte ha muslimska upplopp här och var på kontinenten, eller en mängd jihadister som reser fram och tillbaka mellan Mellanöstern och sin bas i Europa.

Christina Höj Larsen och Malin Björk


De båda vänsterkvinnorna kallar projektet för "ett Reva på steroider" och "en häxjakt på papperslösa" och fortsätter:

"Operationen måste också bedömas och dömas i den rådande kontexten där vi har hundratusentals människor på flykt undan krig och förföljelse i Europas närområde.

Då väljer man att satsa på att jaga papperslösa istället för att rädda liv på Medelhavet, öppna gränserna för lagliga flyktvägar, och att stötta Italien och Grekland att ta emot en ökande ström av flyktingar."

Det är just "den rådande kontexten" som gör det viktigare än någonsin att försöka behålla någon form av kontroll vid och innanför gränserna. Överhuvudtaget är vänsterns argumentation något grumlig, där man å ena sidan vill öppna gränserna för legala immigranter, men å andra sidan inte vill stävja den illegala invandringen heller. Då är det ju mer logiskt att radera skillnaden mellan legal och illegal och helt enkelt släppa all kontroll, vilket sannolikt är vänstermänniskornas egentliga dröm. Att sedan det idiotiska uttrycket "papperslösa" har blivit etablerat är tragiskt. De som stannar kvar i Sverige efter avslagen ansökan om uppehållstillstånd, lär ju åtminstone ha fått ett antal papper på detta avslag.


Europa, en fästning? Bilden är från Frankrike

Lite poserande kombineras med mer av det ologiska resonemanget:

"Vänsterpartiet är en del av den europeiska asylrörelsen som dagligen kämpar för ett öppet Europa. Vi vill ha ett solidariskt Europa dit människor på flykt kan ta sig säkert, få ett värdigt mottagande och få sin asylrätt prövad under rättssäkra förhållanden.

'Mos Maiorum' är just motsatsen och ytterligare en sten i muren runt Fästning Europa. Den är helt oförenlig med vår kamp för asylrätt. Operationen är en konkret fara för alla dem som söker skydd, för dem som riskerat sina liv på flykt och som tvingas välja allt farligare vägar i takt med att de hittills kända vägarna till EU bevakas och stängs."

Från Sverige är det inte endast Vänsterpartiet som är en del av "den europeiska asylrörelsen", utan hela det mediala och politiska etablissemanget. De volymer som Sverige idag tar emot, och som dessa vänsterpartister vill öka maximalt, omöjliggör "ett värdigt mottagande". Att de sedan verkligen skriver "få sin asylrätt prövad under rättssäkra förhållanden" är helt bisarrt, när inläggets hela budskap är att även de som har fått asylansökan prövad, och fått avslag, ska få stanna som om ingenting hade hänt.

"Av informationen går inte att utläsa vad som kommer hända med de papperslösa som ringas in, och vi har nu ställt en tydlig fråga kring detta till Rådet."

Ja, de ska naturligtvis omedelbart förpassas från kontinenten, då de uppehåller sig på den i strid med lagen. Vänsterkvinnorna vill nu sätta press på Sveriges nya clownkabinett:

"Morgan Johansson som är ny justitieminister måste nu omedelbart svara på frågan om han avser att Sverige fortsatt ska delta i denna och liknande aktioner eller om han kommer stå upp för en ny och human flyktingpolitik."

Det spelar ingen roll vad vårt land gör i det här sammanhanget. Sverige är inte särskilt betydelsefullt i EU, och det finns knappast något land som ser Sveriges groteska invandringspolitik som ett föredöme. Svenska politiker älskar att tala om hur andra länder "ska ta sitt ansvar", men det förblir en dimridå för att slippa förklara varför just Sverige ska ta emot många gånger fler asylinvandrare än andra EU-länder.

Till Expressen säger Fredrik Persson, pressekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman (S) på justitiedepartementet:

"Det stämmer att Sverige deltar."

 Patrik Engström från gränspolisen bekräftar:

"Jag har oerhört svårt att se att det skulle vara möjligt att avstå från ett deltagande, Jag kan inte se att det skulle finnas ett utrymme att inte medverka i en gemensam europeisk operation som har beslutats i en rådsarbetsgrupp."

Den alltid motbjudande Cecilia Wikström, folkpartistisk ledamot i Europaparlamentet, blir plötsligt medveten om EUs bristande transparens:

"Det är det absolut sjukaste med det här. Om inte de folkvalda har insyn i sådana här oerhört långtgående operationer, var är vi då?"

Så har det alltid sett ut, vilket inte minst Marine Le Pen ofta kritiserat i starka ordalag, exempelvis gällande frihandelsavtalet med USA. I Aftonbladet bjuder Malin Björk på ytterligare en rolig kommentar:

"Det är en jättedålig signal, en signal om att de är rättslösa, när vi i stället borde se till att projektet för att rädda människor ur Medelhavet, Mare Nostrum, fungerar, öppna lagliga vägar in i EU och stötta Italien och Grekland för att få en bättre flyktingmottagning."

Och vilken signal sänder det att låta illegala stanna? Det är märkligt att vänstermänniskor aldrig bekymrar sig om signaler till omvärlden när det handlar om att ge samtliga syrier permanent uppehållstillstånd eller låta romska tiggare driva runt fritt.

Idag tar Anders Lindberg, mannen som hittills inte har sett ett problem i världen som inte löses genom att det tas hit, upp projektet. För Lindberg är verkligheten alltid enkel när han ser den med sina oskyldiga ögon, och hans inlägg har följaktligen rubriken "Nu jagar polisen mörkhåriga igen". Hans hållning är den vanliga:

"Den rimliga reaktionen från omvärlden borde vara att sätta stopp för Islamiska staten med alla nödvändiga medel och öppna armarna för dem som flyr från terrorgruppen, både från Irak och Syrien.""Rimligt" är ett ord som Anders Lindberg aldrig borde använda. Sverige har redan "öppnat armarna" för hela Syrien, och redan 2009 fanns här 120 000 personer födda i Irak. Antalet irakier i Danmark är 12 000 och i Finland 1 600. I det många gånger större Frankrike uppskattas motsvarande siffra till 8 200.

Det finns ingenting rimligt i att ha fri invandring från Syrien. En naiv person som Anders Lindberg må tro att varje individ som säger sig komma från Syrien, inte bara faktiskt kommer från landet, utan dessutom är en människa på flykt från IS. Vi har i själva verket ingen aning om vem vi släpper in, utan får sannolikt både islamister och kriminella på köpet. Många lämnar nämligen dessa terrorgrupper av olika skäl, och till Sverige har de fritt tillträde. Vi håller i rasande takt på att bli ett Irak eller Syrien och denna utveckling är minst av allt "rimlig".


*Mos Maiorum är ett begrepp från Romarriket och som kan översättas med "förfäders seder" eller "de äldres väg". Det fungerade som en oskriven lag för seder och normer i riket.


11 kommentarer:

 1. Den minoritet vettiga människor som finns i Europa måste inse att vi är under attack av inre fiender.
  Alla de måste försvara vårt territorium och vår relativa frihet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förtydligande:
   Den grupp som artikeln handlar om förstör för oss.

   Radera
 2. Påminner mig om den utan papper Tunisier som rånade och sen lämnade sin medmänniska på spåret i tunnelbanan,allas lika värde?han tunisiern var efterlyst för mord i sitt Tunisien,flykting från rättvisan,hur många likt honom vill mupparna i V partiet ha i Sverige?

  SvaraRadera
 3. Lindberg befinner sig på samma barnsliga nivå som alltid när han anspelar på "mörkhåriga", för att anspela på Svenskarnas kollektiva dåliga samvete. Vad ha "glömmer" i sammanhanget är att en stor majoritet av världens människor faktiskt är "mörkhåriga", och att man empiriskt kan konstatera att de personer som befinner sig i landet illegalt i än större utsträckning är "mörkhåriga". Med Lindberg måste givetvis göra sig till och låtsas som att det handlar om rasism (som allt annat otrevligt som smyger sig in i hans naiva, rosaskimrande världsbild).

  Det är intill döden tröttsamt att följa den massiva PK-propaganda som dagligen sköljer över det svenska medielandskapet, där hårt vinklade analyser och rena lögner trängs med varandra. Nogsamt undviker man att svara på frågan "hur mycket är tillräckligt?" eller "var går gränsen?". Att ens ställa en sådan fråga innebär att man är a) rasist/nazist och/eller b)inte står upp för männsikors lika värde [sic!].

  Detta oändliga självgoda poserande med regelmässigt avfärdande av allt ifrågasättande av vissa frågeställningar fungerar som en sköld mot kritik, och är i grunden ett högst reellt hot mot den demokratiska processen. Att i ljuset av detta se den svagsinte Stefan Löfven stå i Riksdagen och slingra sig på frågan "med vilken majoritet ska du styra landet?" blir både skrämmande och skrattretande.

  SvaraRadera
 4. Tar vi ansvar för kommande generationer om vi vet att miljarder människor runt Europas gränser vill komma hit? Är det att skapa hållbara och trygga samhällen där skillnaden mellan människor är relativt små och därmed förutsättningarna för att jobba mot ett gemensamt framtida mål?

  Är inte detta att balkanisera Europa och skapa en helt ny underklass d.v.s. att igen ÖKA skillnaden mellan människor? Skapar detta ett tryggare samhälle för nästa generation?

  SvaraRadera
 5. Jag finner också formuleringen 'och få sin asylrätt prövad under rättssäkra förhållanden' bisarr, av två anledningar.

  1. Hur kan en prövning vara rättssäker om vi inte har en aning om vem den sökande är (som fallet brukar vara med en "papperslös")

  2. Tror dessa vänsterpartister på allvar att de som "blivit papperslösa" i samband med ett avslag på asylansökan INTE fått en rättssäker prövning? Hur tror de då att det gått till?

  SvaraRadera
 6. Varför skulle polisen inte spåra upp och utvisa illegala invandrare? Tja, om
  man får tro Anders Lindberg, så låter sig detta inte göras, därför att de är
  mörkhåriga...och faller därmed in i Anders rasisttänkande...jisses, vilken
  knäppskalle som häckar under Jan Helins vingar. Har han ens tänkt på,
  att Helin är svart som synden, både i själen...och hårfärgen?

  Å andra sidan, Anders Lindberg lever upp till devisen; "Även inför det
  sundaste förnuft är åsnan vis." Han tycks älska rampljuset, trots att
  det får honom att framstå som kung i de enfaldigas rike.

  SvaraRadera
 7. Christina Höj Larsen och Malin Björk är två lysande exempel på att extremvänstern inte har 1 % intresse av att Sverige ska vara ett tryggt välfärdsland utan jihadister, kriminella, invadrargetton med allt vad det innebär i form av utanförskap, brottslighet, våld och muslimsk radikalisering.
  Det är skrattretande att dessa två ruggugglor och företrädare för "Fästning Warzawapakten" och "Fästning proletariatets diktatur" och Maos ökända fästning kallar EU för "Fästning Europa". Tredje världen har ju också sina "fästningar" som t.ex. Arabförbundet, Afrikanska unionen, Islamiska konferensorganisationen. Alla sammanslutningar mellan stater och folk och är alltså "fästningar"... (?)
  Socialisterna är i grund och botten helt överlyckliga över krigen i Syrien och Irak och de enorma flyktingvågor det skapar och ännu lyckligare är de över tiggarinvasionen och orsaken är enkel: Nu har de fått det trasproletariat de har saknat i Sverige sedan 50-talet för utan fattiga och socialt och ekonomiskt utslagna människor har de inget argument för sina marxistiska slagord och dogmer.
  Alliansen med sin cyniska nyliberalism är nästan lika lyckliga dom över såväl flyktingtsunamin och anhöriginvandringen som tiggarplågan då dessa till slut kommer att överbelasta de sociala trygghetssystemen till den grad att de kraschar. Inom en snar framtid kommer de som har råd att bli tvungna att skaffa sig privata socialförsäkringar och de som inte har råd blir lätta offer för underbetalda och farliga jobb för att slippa svälta eller frysa ihjäl.

  Borgerliga och socialistiska politiker använder samma typ av argument ("människovärde", "humanitet", "antirasism" etc), de använder samma medel men har olika målsättningar med sina "öppna hjärtan".

  Stig

  SvaraRadera
 8. Som att det vore underligt att fråga mörkhyade om identitetshandlingar? Vem ska de annars fråga?.. Vita?.. Men det är ju endast Sverige illegala invandrare ska skyddas och hållas undan lagen.... Å papperslösa... Ett ord som får mig att koka.. Det är fan inte papperslösa... De har ofta fått avslag på avslag... Sen att de väldigt ofta helt enkelt kastar pass å dyligt innan de kommer hit är ju inget man behöver vara raketforskare för att räkna ut.... Fri sjukvård, tandvård, förskola, skola... Vem i H**vetet har kommit på den urbota korkade idén :-( Alla ska hjälpas åt att spåra dem och anmäla.. Inte skydda och gömma..

  SvaraRadera
 9. Lindeberg ojar sig över att svenska polisen ska jaga mörkhåriga igen och detta har kommenterats på en del bloggar jag läser.

  Vad precis alla hittills verkar ha missat i sina bitska artiklar, och det går ju inte att kommentera Lindeberg ... är att 'superreva' gäller över hela Europa. Det är rätt mörkhårigt bland den infödda befolkningen söderöver. Polis som polis, medborgare som medborgare ... det är alltså norröver det är ett problem att jaga mörkhåriga ... bara för att vi tenderar att vara mer ljushåriga :)

  SvaraRadera
 10. Fredrik Bengtsson, pressekreterare Mig.verket: "- Vad ska vi göra? Det är heller aldrig bra att samla många olika nationaliteter på ett och samma ställe. Det största problemet i dag är att klyftan mellan rikspolitiken och den kommunala politiken är milsvid."

  SvaraRadera