onsdag 26 november 2014

Dagens citat: Anne Ramberg


"Med Sverigedemokraterna som vågmästare i riksdagen och med en vice talman som omfattar Sverigedemokraternas människosyn finns en inte obetydlig risk för att odemokratiska järnrörsmän får inflytande såväl över lagstiftningsprocessen som rättstillämpningen."
Anne Rambergs blogg
Anne Ramberg, generalsekreterare i svenska Advokatsamfundet, går in i debatten om politiskt tillsatta nämndemän, för att direkt diskvalificera sig själv genom användandet av "människosyn" och "järnrörsmän". På vilket sätt SD är odemokratiskt är fortfarande en gåta, liksom hur det är möjligt att referenser till järnrör fortfarande anses oerhört fyndiga inom etablissemanget. Och ja, i sin text får Anne Ramberg även in "människors lika värde".
15 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Ok, försök nu hålla er till svensk lagstiftning. Liknande diskussioner kan inte tas här, utan hellre exempelvis på Flashback. Dessutom vill jag kunna kritisera något som sägs av exempelvis Caroline Szyber eller Peter Wolodarski utan att det följs av trådar om deras etnicitet.

   Radera
 2. Konstigt inlägg ovan. Såvitt jag vet är Ramberg en svensk högadlig släkt. Hur får du in judar i det?

  En viktig sak i sammanhanget är ju att advokaterna tjänar enorma pengar på att representera i migrationsdomstolarna varav frågan är hur pass opartisk Ramberg egentligen är. Om invandringen begränsas kommer ju också antal fall där de kan representera minska varav de har en anledning att driva en sida i frågan.

  SvaraRadera
 3. Tror att den här artikeln pekar på det stora problemet med årtionden av massinvandring. Den hydra som styr godhetsimperiet, med resursstarka personer som Anne Rahmberg och Migrationsverkets generaldirektör i ledningen, avser inte att lämna ifrån sig makten.

  SvaraRadera
 4. Om Anna Ramberg är judinna eller rom, kvittar väl. Det viktiga är ju, att
  Ramberg representerar alla de advokater som tjänar grova pengar på
  sju-klöverns asylhaveri...men jag bekymrar mig desto mer över alla pu-
  blicitetsgalna nollor som dyker upp i tid och otid, och det gäller såväl
  Ramberg som Lindberg, Virtanen och resten av jönserikåren. Vi har ju
  hört deras argument till leda...tröttsamt och åter tröttsamt.

  SvaraRadera
 5. "Odemokratiska järnrörsmän” skriver Anne Ramberg, får väl sin inskränkta världsbild serverad av Expressen och därför är järnrör synonymt med sverigedemokraterna. Men en händelse som dessvärre inte är populär att skriva om i fulmedia, och är det jag associerar med järnrörsman, är denna: en i fulmedia presenterad person som "Östgöte", egentligen en svårt kriminellt belastad kongoles som lustmördade en medelålders kvinna och en tonårig pojke. De slogs ihjäl med ett järnrör. Två politiska mord, denne kongoles borde varit utvisad för länge sedan. Rambergs kollega, den närige och obehaglige Thomas Bodström kan nöjt konstatera att han gjort sig en rejäl hacka på att försvara kongolesen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Anne Ramberg får sin världsbild från Expressen och Aftonbladet så börjar man ju tvivla på hennes kompetens.
   Rune

   Radera
  2. Exakt. Jag tycker etablissemanget som drevar efter SD skulle vara oerhört försiktiga och tala i vääääldigt små bokstäver om järnrör med tanke på denna horribla händelse. Vad jag tycker om t. Bodström passar sig inte att skriva här.

   Radera
 6. Vulgär och korkad text av Ramberg. Lite mer kan man nog kräva av en person i hennes ställning.

  SvaraRadera
 7. Denna människa skiver om opartiskhet. Är hon sjäv opartisk?

  SvaraRadera
 8. Skulle vilja veta partitillhörighet på nämndemännen i Norrbotten som friade eleven som misshandalde sin lärare med motivering "att sådant tillhör yrket". Och N-männen i Gävle som förklarade psykot som grovt misshandlade en man som kom ut från Konsum helt oskyldig, vilka partier representerade de? Liksom i alla andra konstiga domar där offret får skylla sig själv?

  SvaraRadera
 9. Det har väl knappast någon betydelse vilket parti som nominerat en nämndeman, förutsatt att nämndemannen följer våra lagar. Därför är handlingsutrymmet för nämndemän ganska begränsat. Jag tror själv att SDs nämndemän överlag håller sig mera inom vad jag skulle vilja kalla syftet med lagstiftningen än vad vissa medlemmar i advokatsamfundet gör.

  SvaraRadera
 10. Jag är jurist och bland mina kollegor skulle jag gissa att SD har samma procent som bland väljarna i övrigt. Om jag vore medlem i samfundet, så skulle jag skriva ett argt brev till Ramberg och påminna henne om att samfundet "har till ändamål ... verka för sammanhållning och samförstånd mellan advokaterna".

  SvaraRadera