onsdag 19 november 2014

Gårdagens "Bar & Politik" - Del 2


Avslutning på "Gårdagens Bar & Politik - Del 1"


Efter Anders Danielssons framträdande blir det sedan dags för den tidigare nämnda panelen att kommentera "hur han klarade sig", en formulering som kanske känns klockren i journalistens värld. Återigen bjuder Lars Ohly på den märkligaste iakttagelsen:

"...och väldigt stark humanism som grund för det han säger, nämligen att vi har aldrig haft fler flyktingar i världen."Såg vi samma framträdande, Lars? Anders Danielsson är en tjänsteman, en byråkrat om man så vill, och hans grund är att utföra sina uppgifter, medan vi vet mycket lite om vad han själv tycker. Sedan sade han inte bara att det finns stora mängder flyktingar i världen, utan också, vilket Ohly valde att inte höra, att det finns olika anledningar till att många gånger fler söker sig till Sverige än till våra grannländer. Därefter råkar Lars Ohly ofrivilligt komma in på någonting viktigt:

"Men det är faktiskt så att det är närliggande länder till krisområdena och krigsområdena som tar emot den övervägande delen av alla flyktingar. 
[...]
och där har man enorma problem. Och att vi tar en liten del av bördan borde vara självklart."

Just det. De allra flesta flyktingar kommer inte längre än till grannländerna, där man skulle kunna göra hur mycket som helst för att förbättra förhållandena. Det är därför som SD talar om hjälp till närområdet och det är därför som det är så obegripligt att det är absolut nödvändigt att Sverige tar denna lilla del, som i vårt land blir till ett ganska stort inslag. Sedan är det naturligtvis fruktansvärt att Ohly kallar detta för "bördan", särskilt som han några minuter tidigare inte ens ville tala om kostnader i sammanhanget. Föga förvånande är det som stör honom mest att entreprenörer gör vinster i asylindustrin.

Jag delade upp kommentarerna kring programmet i två delar, eftersom jag trodde att även andra delen av sändningen skulle ha lika mycket underhållning att bjuda på som första delen, men jag tror att vi nöjer oss här. Låt oss avsluta med en liten tanke för de som har sett hela avsnittet: Era framtida ledare kan mycket väl bli Karl-Petter Thorwaldsson och Ellinor Eriksson. Jag menar fortfarande att det är ett demokratiskt problem att Sveriges största parti inte förmår attrahera intelligenta personer.4 kommentarer:

 1. Intressantast var väl ändå att Ohly kallar flyktingmottagande för "börda"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju så när man ljuger - då försäger man sig i bland

   Radera
 2. Efter Göran Persson har väl ingen vettig människa velat engagera sig i SAP. Sist att lämna det sjunkande skeppet är råttorna
  Lena Andersson har skrivit en träffande artikel om sekten SAP:
  http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-partiet-framfor-allt/

  SvaraRadera
 3. Lysande påpekande på slutet om Ohlys kluvna tunga då han slinter och benämner flyktingströmmarna som börda när han i övrigt kallar dessa för vinster!

  SvaraRadera