torsdag 20 november 2014

En ny möjlighet att svartmåla Björn Söder
Så snart Björn Söder presenterades som SDs kandidat till posten som andre vice talman började medierna maniskt pumpa ut ett par historier om honom. Idag har Aftonbladet hittat en något krystad anledning till att repetera dessa. Det visar sig att riksdagen har haft en arbetsgrupp som skulle fastställa en uppförandekod för församlingens ledamöter och att just Björn Söder ingick i denna. Artikeln utvecklar inte särskilt ingående vad arbetsgruppens slutrapport innehåller, men vi får iallafall veta:

”En uppförandekod medvetandegör de principer och regelverk som gäller för ledamotsuppdraget och vilka avväganden en ledamot regelbundet ställs inför. Den kan också bidra till att diskussioner om hur reglerna ska tolkas hålls högt på ledamöternas och partigruppernas agendor”

Nu var det inte Björn Söder som var gruppens ordförande, men han blir av någon märklig anledning artikelns huvudperson:

"Med i gruppen är Björn Söder (SD), som bland annat poserat med en SS-veteran och jämfört homosexualitet med tidelag och pedofili."

Nej, han poserade inte med personen ifråga för att denne, likt många i sin generation, stred i den militära enheten Waffen-SS. För 16 år sedan träffade en ung Björn Söder Franz Schönhuber därför att han råkade vara partiledare för det tyska partiet Republikanerna. Aftonbladet poängterar noga att Söder poserade leende. Jaha, vad skulle han göra? Sitt yttersta för att se grinig ut när han träffar en utländsk partiledare?

När det gäller uttalandet, som skedde för åtta år sedan, om homosexualitet, kan även jag tycka att det var något olämpligt, men att enbart säga att han jämförde homosexualitet med tidelag är dock en sanning med modifikation. Han skrev alltså en gång i tiden på sin blogg:

"Vad är det som säger att den s k normaliseringen slutar med att bi- homo- och transpersoner skall normaliseras? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala."

Aftonbladet räknar upp ytterligare ett par uttalanden från Söder, som man i och för sig kan diskutera, men poängen som tidningen vill göra är övertydlig; hur kan en person som säger sådana saker ha något med en arbetsgrupp för uppförandekod att göra? Svaret är naturligtvis att arbetsgruppen inte var till för att reglera uttalanden, men att Aftonbladet bara inte kunde låta bli att svartmåla Björn Söder ännu en gång. Faktum är att det är en vänsterpartist, Mia Sydow Mölleby, som får föra in lite sans i sammanhanget

"Vi har inte diskuterat annat än det som handlar om det man gör utifrån riksdagens uppdrag. Dåligt omdöme i övrigt har vi inte diskuterat, och det är ju olika syn på det inom olika partier. Det finns många saker som sverigedemokrater gjort som jag tycker är alldeles förfärligt, men det här är en principiell översyn."

6 kommentarer:

 1. Jag är nog permanent och för evigt vaccinerad mot farsoten Aftonbladet.

  Märkligt att man tom blir glad när man hör att det går dåligt för dom.

  SvaraRadera
 2. Aftonbladet var fram tills 1945 klart pronazistiskt vilket fick Fam.Bonnier att starta Expressen 1943-44 som motvikt. Historia som idag inte är så känt men som den gode kålsuparen Helin borde påminnas om regelbundet...

  SvaraRadera
 3. Tack Tobbe (vass som alltid) för den här texten då du visar hela kontexten där Björn Söder anklagas för att jämställa homosexualitet med pedofili/tidelag. Själv har jag alltid undrat vad han egentligen sagt, nu fick jag facit. Jag upplever det som att han inte alls jämställer detta utan att han i vetskap om att Sverige har viktigare och större problem än att promota sexuella läggningar tröttnat på att för 8 år sedan till stor del pratades mer om hbtq än oansvarig migrationspolitik. Därför så drar han till med en extrem parallell för att visa på dumheterna, inte att jämställa dessa företeelser med varandra.

  SvaraRadera
 4. Det är märkligt att Aftonbladet hela tiden skall tjata om samma saker.
  Det är inte konstigt att det går dåligt för dem, när de aldrig kan skriva sanningen om andra saker och inte förtiga den. Folk genomskådar det.
  Det ständiga kritiserandet av SD är som att skjuta sig själv i foten.
  Må de snart gå i graven.

  SvaraRadera
 5. Personligen tycker jag att Björn Söder är en klippa och en stor tillgång för SD och jag skulle gärna se honom som partiledare för SD. Det finns inget onormalt i hans åsikter utan tvärtom tror jag att minst 90% av befolkningen tycker likadant. Det är inte normalt vara homo.

  SvaraRadera
 6. Ni kan bara inte acceptera sanningen, att Söder hatar judar och glatt skakar hand med SS-veteraner. Det är bara när ni photoshoppar och hittar på statistik som ni tjatar om Sanningen™ och Verkligheten™ - men så fort sanningen kommer fram om ert älskade Bjuv-mongo så är det "svartmålning"...

  SvaraRadera