torsdag 11 december 2014

Ännu en bisarr dag på Aftonbladet
Jag har ibland skrivit om hur någon av etablerad medias ökända krönikörer sätter en ny bottennivå, när jag upplever att de gått från en stabilt låg nivå till en ren kollaps i infantila och imbecilla små alster. Dessa grundstötningar är dock så frekventa att man snarare kanske skulle se produktionen som en kurva, som ständigt rör sig långt under en acceptabel och intelligent ribba, för att ibland slå i grafens botten. Idag har Aftonbladet en sådan särskilt dålig dag.

Den ojämne Patrik Lundberg levererar ett någorlunda resonerande stycke, även om också han naturligtvis måste attackera SD:

"Och när det är regeringskris vill den tysta majoriteten, precis som i Nixons USA, inte ha att göra med ytterligheter. Då är originalet inte ett enfrågeparti, utan något av de partier som vet hur man tar ansvar."

Då skulle jag vilja veta vilka partier som tar ansvar. Är det Socialdemokraterna och Stefan Löfven, som bildar en regering utan stöd i riksdagen, dessutom med det tämligen oansvariga Miljöpartiet, ett samarbete som skrämmer bort de flesta andra partier? På vilket sätt tar Alliansen ansvar för det uppkomna läget och det stundande extravalet? Framför allt har dessa sju partier visat att de absolut inte har någon avsikt att ta ansvar för Sveriges framtid.

Om vi sedan går över till den evige Anders Lindberg, sjunker förstås nivån avsevärt. Utgångspunkten är den märkliga omröstningen kring Region Skånes budget, där de rödgröna valde att rösta på SDs budget för att fälla Alliansens, men krönikan förfaller sedan till de sedvanliga attackerna mot SD:

"För det första är nyfascister inga leksaker. Att rösta på Sverigedemokraternas budget legitimerar partiet och visar att man ser det som ett parti bland andra.
Men det är inget parti bland andra, varken när de viftar med metallrör i Stockholms innerstad eller när deras svans hotar journalister på nätet."

Med dessa rader vill Lindberg slå ett slag för den i dagarna populära etiketten "nyfascistisk" och försvara Magdalena Andersson och Stefan Löfvens användning av ordet. Troligen ser Lindberg benämningen som mycket viktig och relevant. Som vanligt är det också både tragiskt och lite fascinerande att det fortfarande går bra att skriva "viftar med järnrör" utan att någon skam infinner sig.

Lindberg bjuder på ytterligare en referens till Stefan Löfvens uttalande, som om det skulle ha någon trovärdighet eller auktoritet. Löfven har inte en aning om vad han vill säga med ordet, och hänvisar dessutom till gycklaren Henrik Arnstad, som använder det varje dag om det mesta här i världen. För att slutligen diskvalificera sig själv, hinner Lindberg även med ytterligare ett par av de begrepp som har blivit så utnötta att de förlorat all mening:

"Men det huvudsakliga problemet handlar om värderingar.
Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti som driver en rasistisk politik. Det är helt enkelt en människosyn ingen socialdemokrat bör rösta på.
Aldrig någonsin – aldrig någonstans."
Dagens bronsplats, i den mån man överhuvudtaget kan tala om prestationer i samband med Aftonbladet, går nog till Carina Bergfeldt, som antagligen tycker att hon har hittat ett genialiskt grepp, där hon utlovar "viktig information till dig som ska rösta i nyvalet". Partivalet visar sig, som så ofta, handla om temperatur:

"Det är kallt ute, men det är kallare i ditt hjärta."

Sedan följer en beskrivning, som får oss att tro att Carina går i sjunde klass:

"Du tänker på partiet, på ledaren.
Han är karismatisk. Du gillar det. Han säger sanningar, obekväma sanningar, som andra politiker inte vågar säga högt. Till en början röstade du inte på honom. Ganska få gjorde det. De var en liten grupp, fyrtio personer. Men han är vältalig. Välklädd. Du vet att hans parti härstammar ur något en smula smutsigt, men du tänker att då var då och nu är nu. Han pratar om människor som inte borde vara här. Människor som inte är som du."

Mot slutet kommer då Carina Bergfeldts hela poäng, som i hennes eget sinne var så briljant att hon nästan skakar av vällust:

"Till sist bestämmer du dig. Det är dags. Även du röstar på honom. Du känner dig lite stolt. Du vill förändra, förbättra. För dig och de dina. Röra om i grytan.
En enda röst. Din. Du vill att den ska vara avgörande.
Det är den. Din röst får oerhörda konsekvenser.
Året är 1932 och den här gången får NSDAP, Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet, 37 procent av rösterna och blir därmed Tysklands största parti."

Jaha, så visar det sig att hela krönikan landar i att 1930-talet är tillbaka. Det är helt felaktigt att kalla SD för "fascistiskt", men rent idiotiskt att jämföra med NSDAP och den dåvarande situationen i Tyskland. Vi kan misstänka att Carina Bergfeldt nog inte vet så mycket om historia eller mellankrigstiden, utan kände att det var fyndigt att dra in nationalsocialismen och därför googlade fram ett valresultat.

NSDAP var ett totalitärt uppbyggt parti, som dessutom förfogade över en milis med flera hundratusen män. Det förekom inga nomineringar eller öppna val till positioner, och redan på 1920-talet förbjöd Adolf Hitler all diskussion på partimöten. Bergfeldts viktiga valinformation består alltså i att en röst på SD "får oerhörda konsekvenser", det vill säga folkmord och världskrig.

Slutligen ägde det där valet, då NSDAP fick 37 procent av rösterna, rum i juli, varför inte ens referensen till det kalla klimatet och det kalla hjärtat hamnar rätt.

20 kommentarer:

 1. Desperationen lyser igenom vitt och brett.

  En del medier börjar ta in någorlunda objektiva bedömningar av SD.

  Statsvetare och seriösa forskare slår fast att SD inte är fascistiskt.

  Folk i allmänhet börjar få upp ögonen för att SDs invandringpolitik är mainstream i övriga Europa.

  Med ett uns av tur så börjar det ljusna lite i medialandskapet och okunnighetens slöja faller från ögonen på fler av våra medborgare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli intressant att läsa de som fortfarande finns kvar i media när det blir dags att vrida sig ur den knipa de skrivit in sig i.
   Rasist, järnrör mm verkar vara etsat i deras minne av ROM-typ.

   Radera
 2. Den dagen jag i etabmedia läser en krönika som hyllar SD eller diskuterar sakligt kring partiet ska jag fira lite extra.
  Än har det dock inte hänt trots att dom haft minst 10 år på sig.

  Varför inte vadslagning runt ämnet. Om 1 år, 3 år, 10 år.
  Pelle

  SvaraRadera
 3. Gunnar B tipsade mig om boken "The Naked Capitalist". Boken är verkligen en ögonöppnare. Det går inte att undvika att se kopplingarna och mönstren gå igen i våra dagar:

  -en media som är totalt enig och helt döljer händelser för folket men också kan förstora (eller helt fabricera) händelser som gynnar den egna agendan.

  -Då och då händer något som gör att folket vaknar till lite extra men då mobiliserar man alla krafter för att få folket att sova igen. Detta kan ske genom att lyfta fram andra nyheter, ta fram något obetydligt fel som sedan misstänkliggör allt som sägs, förlöjliga och kalla det konspirationer, osv.

  Under 1950-talet höll man t.ex. vid flera tillfällen på att genom kongressförhör och utredningar avslöja att ledande makthavare, agerat i det fördolda, i sammahållna grupper för att hjälpa fram Sovjet och kommunisterna i Kina. Dokument och bevis som var så allarmerande att det borde ha orsakat ett mindre uppror bland befolkningen. Dessa nätverk stod helt och hållet bakom både kommunismen i Sovjet och i Kina. Bevisen är numera helt överväldigande.

  Trots detta lyckades media tysta ner allt och folket fick annat att tänka på. Nu känner ingen till det utom "galna historierevisionister".

  -Människor som arbetar i nätverk bakom offentlighetens insyn. Allt bygger på att ingen vet om att de känner varandra eller att de jobbar tillsammans i det fördolda. Får folket kännedom om det så skulle det bli uppror. Det visar sig dock att det man kallar konspiration allt oftare visar sig vara sant.

  Dessa hemliga nätverk skapar "fronter" som olika organisationer som påverkar opinionen, skriver forskningsrapporter, skickar advokater på oliktänkande, osv. Man ger bidrag genom olika stiftelser till forskning som man själv gillar, alla andra får inget bidrag, man är med i kommittéer som sedan utser rektorer, man vandrar mellan näringsliv och politiken obehindrat och mellan näringsliv och myndigheter, etc.

  Se på Klas Eklund, han var väl kommunist, sedan chefsekonomi SEB (Wallenbergägt), se på Östros, nu ordförande i bankföreningen, Sundström, sosse, nu ordförande i Swedbank, Borg, finansminister, nu vice Ordförande i Kinnevik och med uppdrag i World Economic Forum, Bildt, uppdrag inom "sfären", Persson till JKL, tidigare mediaprofiler blir ministrar, osv.

  Skulle en enda av dessa personer fått sina lukrativa uppdrag om man gått emot dessa dolda nätverk? Glöm det. Därför finner du idag inte en enda akademiker, en enda person i näringslivet, inte en enda inom någon myndighet som vågar peka på att dagens politik är fullständigt ohållbar.

  Det har gått så långt att dessa nätverk idag har inflytande överallt. Vill du försörja din familj och jobba inom ett yrke som ger lite mer pengar så är det ett krav att rätta in sig i ledet. Frågan är om du ens kan bli diskare utan rätt "värdegrund" idag?

  Det är kusliga likheter. Media döljer lika bra idag som då och folket sover vidare.

  Jag uppmanar alla att gräva lite själv i dessa frågor för att "gå vidare" i sin utveckling. Tyvärr kräver det tid, vilket ofta är det som inte finns.

  Ljuset i tunneln är Marine Le Pen, Farage, SD, osv. Många är de som har hela bilden klart för sig men som förstår att folket ännu inte är mogna att ta in hur det kunnat bli så här. Dess ljusskygga sällskap har nu två val; antingen satsa allt på ett kort genom fler HMF-lager, kontroll på nätet, kanske starta något stort krig där man sedan efteråt kan ta den där totala kontrollen, eller inse att spelet nu kanske är över och sopa igen alla spår så att man inte på sikt får möta folkets vrede. En annan strategi är att infiltrera de folkliga rörelserna, ungefär som man gjorde med Tea Party i USA, och på så sätt styra dem i en mer agendavänlig riktning. Göra en paus i folkutbytet för att sedan efter en tid komma med förnyade attacker.

  De kommande 10 åren blir avgöranade. Det finns hopp men i korten finns också möjligheten till enorm förstörelse.

  Tack för möjligheten att kommentera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar pa hur Svenska politiker kan fa arbeten inom EU kommisionen med tanke pa att alla lander forutom Sverige ar rasistiska enligt Svenska politiker.Det borde val diskvalificera de?

   Radera
 4. Bor i Stockholm och kollar jag min Facebookfeed så står länkarna till anti-SD-artiklar som spön i backen från mina "vänner". Alla är jättegoda och fina människor.

  Gemensamt för vännerna är att de alla bor i Stockholms innerstad eller i villaförorter, d.v.s. så långt bort från "utanförskapsområden" som det bara går. Ja, då är det lätt att hylla massinvandringen och kritisera SD.

  Men jag undrar vad som händer om vi smäller upp ett par flyktinganläggningar på Kungsholmen, Södermalm och Östermalm. Då blir det nog annat ljud i skällan.

  SvaraRadera
 5. Anders Lindberg har väl rimligen gjort sig omöjlig och irrelevant som "expert-kommentator" i andra media än sin egen tidning.

  Han är ju fullständigt förutsägbar, intellektuellt ensidig, begränsad och repetitiv. Allt han kommer att säga borde ju alla redan veta i förväg. Blir ju helt meningslöst att bjuda in till diskussioner eller "expert"-paneler.

  SvaraRadera
 6. Notera att Hitler aldrig gjorde någon hemlighet av att han eftersträvade total makt och att demokrati inte skulle råda i det tusenåriga riket.
  Att jämföra med PK pressen och politikerna som inte gör någon hemlighet av att SD ska krossas, om så behövs med ändringar i Riksdagsordningen. Kanske avser man i förlängningen att ändra grundlagen?

  SvaraRadera
 7. Det är historielöst och som du säger troligen framgooglat. NSDAP fick visserligen 37% och var därmed tvungen att bilda koalition med Franz von Papen som rikskansler som sedermera blev bortröstad efter misstroendeförklaring av kommunisterna som NSDAP röstade för.

  Det hela påminner om ränksmidet hos sjuklövern och kan måhända mynna ut i samma katastrof.

  SvaraRadera
 8. Anders Lindberg måste tveklöst vara en av de mest utskällda journalisterna för tillfället. Ändå kan han inte låta bli att fortsätta sin propaganda ända in i kaklet.

  SvaraRadera
 9. Motståndet mot SD är kompakt. Alla de andra partierna verkar ha det högst på sin dagordning. Bara en sån sak.

  Sedan är man inte nöjda med hur det gått i valet för SD. Trots sabotage av valaffischer, förbud att använda möteslokaler, förbud att annonsera i media, TV och tunnelbana, våldsamt störande av valmöten och andra olagliga metoder så fick SD för många röster.

  Då vill man ändra grundlagen.

  Det påminner mig mer om totalitära partiers frammarsch än vad SD gör.

  Totalt tankeförbud för vissa politiska tankar, våldsinriktade aktioner för att störa demokratiska val, manipulerande av massmedia, hot om lagstiftning mot ett visst parti... Visst känner man igen detta från naziepoken, Franco, Mussolini och kommunistdiktaturer. Obehagligt, tycker jag.

  SvaraRadera
 10. Det var en tabbe att använda begreppet "fascism" eftersom det är ganska akademiskt. Ville man bara lite allmänt på rutin smutskasta så vore nog Adolfs rörelse lättare. Det är så vedertaget och allmänt bekant sedan grundskolan för alla människor. När man istället väljer fascism som inte har något tydligt ansikte någonstans och mest är ett allmänt skällsord för "ful gubbe" och liknande så blir det ju lite löjets skimmer och en hel drös med frågetecken istället för kollektiv eufori.

  Den nutida fascismen blir ju istället en tendens. En risk eller en möjlighet hos vanliga partier eller samhälls strukturer. Där man omedvetet rör sig mot liknande ordningar som rådde efter 20-talet på sina håll. Och de tankarna är nog allra minst S betjänta av. Sammanslagningar av samhällsfunktioner exempelvis. Partilojala fackföreningar. Myndigheter, organisationer och näringsliv med övergripande samhällsansvar under en gemensam partilinje. Konstruktioner där staten, partiet, ekonomin tillsammans med unisona idéer för framtiden formar utvecklingen. Monopol-tv. Folktanke. Media som stöttar den gemensamma uppfattningen om framtiden. Särintressen som filtrerar medlemmarna gentemot åsikter och karriärmöjligheter. Osv.

  Låter ju som Löfven närstående tankar. Snarare än hans motståndares.

  (Den nutida parti fascismen finns väl mest bara bland intellektuella i frankrike, italien och sydamerika. Men då som extremt marginaliserade kamratklubbar för udda kufar.)

  SvaraRadera
 11. Att jämföra SD med NSDAP är etiskt sett lika brottsligt som att försöka sprida ett rykte om att Carina Bergfeldt på Aftonbladet har begått någon grovt kriminell handling för att försöka svärta ner henne och/eller Aftonbladet vilket givetvis skulle var helt onödigt då de själva jobbar så hårt på att skämma ut sig med sina patetiska och förvirrade artiklar.
  Att anklaga SD för att ha lömska planer på att genomföra en statskupp, mörda sina meningsmotståndare ända upp på regeringsnivå, införa en enpartistat och censur, förbjuda fria fackföreningar och införliva alla idrottsförbund och föreningar under en kommande fasciststats administration etc, det är så sjuka och burleska anklagelser att Bergfeldt och Aftonbladet river ris åt sin egen rygg. Tacka fan för att en sådan tidning håller på att gå under.
  Det verkar som att journalister i allmänhet tror att nazism bara var stöveltramp, lite diskriminering och att Kristallnatten bara var några stadselar i Berlin som härjades av brunskjortorna. Nazism var ren barbari och välorganiserad psykopati.
  Att snorungar som Carina Bergfeldt häver ur sig en massa snömos beror sannolikt på att hennes kunskaper om nazism är sådant hon sett på filmer från Hollywood och kanske sådana där fragmentariska dokumentärer om Hitler och nazism som sänds på SVT ibland. Men att en chefredaktör tillåter att sådant pladder publiceras är egendomligt.
  Sannolikheten för att någonting som liknar nazism skulle kunna uppstå igen ligger på promillenivån. Svenska folket har inte nyligen genomgått ett världskrig med ett förnedrande Versillesfredsavtal och en skyhög krigsskuld som nästan förslavar folket; vi har inte en inflation på en helt makaber nivå och har inte förlorat vår nationella identitet pga av att kejsaren har abdikerat och därför skriker efter en stark ledare. Vår konstitutionella kris i nuläget är en fis i rymden jämfört med den som var i Tyskland på 30-talet. SD har ingen Goebbels som sprider myter om att Jimmie Åkesson har övernaturliga förmågor och är utsedd av ödet att rädda Sverige.
  Denna bakgrund (vilket givetvis är långt ifrån hela) till nazismens framgång i Tyskland känner minst 75 % av befolkningen till men Aftonbladets folkföraktande journalister utgår från att läsarna är dumma i huvudet och det är detta helt öppna förakt mot sina läsare som kommer att bli deras fall.

  /Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl talat! Jag begriper inte, att diskutera massinvandring och om ifall vi ska ta hand om jordens muslimska befolkning när muslimer går på varandra och utrotar andra, det är nazism. Det är väl snarare muslimer med krav på att få andras livsutrymme som sitt eget och förakt för andras kulturer som kränker dem, som är nazismen närstående. Dessutom har de judehatet gemensamt med nazisterna, en hat som får en att blekna när de framför det i ord och handling.

   Jag anser att de istället för att skapa bättre förutsättningar i sina egna länder, koloniserar och förslavar andra folk. Det med FNs, politikers och EUs goda minne. Massinvandringsvurmarna borde kallas alla de fula glåporden , de bedriver en utrotningtaktik mot svenskar som skattebetalare och med den politik man bedriver mot behövande svenskar och hela välfärdssystemet. Vård och skola är på dekis!

   Bedrövligt! Snacka om historielöshet och oärlig begreppsblandning för att få trampa på sitt eget folk! Stöveltrampen kommer från pkisterna idag, de bedriver en otäck antisvensk-politik. Skrämmande! /V

   Radera
 12. Jag har läst att utan kvinnlig rösträtt hade nsdap inte fått så många % så dom kunnat nå makten. Värt att tänka på och jätteroligt att berätta för feminister:D

  SvaraRadera
 13. Jag kan tala om för Carina Bergfeldt att jag kommer att rösta på SD igen och igen oberoende av vilka patetiska skriverier hon presterar.
  Gunnar Edlund.

  SvaraRadera
 14. Ha, ha. Jag hoppas på fler intelligensbefriade pamfletter från Anders Lindberg och hans gelikar. SD är nu uppe på 17,5 % i senaste Sentio-mätningen. När ska Anders förstå att hans och övriga surdegskramares dravel fullständigt kastar väljarna från den rödgröna grisregimen rakt i halsen på SD.

  V

  SvaraRadera
 15. F.ö. ska det bli mig ett sant nöje när den dag infaller (och den närmar sig med stormsteg) då Anders och hans gäng inte längre kan skriva sitt skit p.g.a. insikten om att de inte gör saker och ting bättre ur deras perpektiv.

  Vad ska de då skriva om? De har ju byggt upp hela sitt korthus på att kasta skit på SD och Alliansen. Vem kommer efterfråga deras åsikter i det läget när svenska folket äntligen har vaknat ur sin djupa dvala.

  Jag ser arbetslöshet och långvarig misär för Anders och hans gelikar när jag tittar i kristallkulan.

  :-)

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så hjärtligt trött på alla ljugande journalister, att jag skulle vilja tillgripa lite mer direkta (men lagliga metoder): ta bort allt pressstöd och skrota statlig radio och television. Därefter kan man stänga journalisthögskolan. Hepp, så har vi gjort världen till ett lite bättre och mindre lögnaktigt ställe.

   Radera
  2. Ja, bra förslag. Och vissa lärare borde få en åthutning på våra svenska universitet. De står på föreläsningar och bedriver propaganda för massinvandring. Att vi är så rika i Sverige att vi är skyldiga att sänka vår standard för att andra ska få, vi måste dela med oss, att det bara är en pensionär här och där som möjligen kommer i kläm, de fjäskar för invandrarstudenter som får uttala sig som de vill om Sverige. Lärarna visar tydligt svenskförakt och utplånar dessutom kulturella särdrag eftersom de anser det rasistiskt och vissa studenter hukar sig eftersom de inte vill skilja ut sig från mängden.

   Listan kan göras hur lång som helst, jag har ännu fler exempel på hjärntvätten av svenska studenter. Sverige och svenskar är bara i vägen för massinvandrarna och vi ska utplånas på alla vis, det är antirasism och godhet det, bevars! /V

   Radera