fredag 12 december 2014

Dagens citat: Mona Sahlin


"Det får aldrig vara en fråga om nivåer. Det måste vara så att vi har tydliga och generösa regler, och de måste vi förstås vara tydliga med."

Den tidigare inkompetenta partiledaren ger i en intervju i Expressen ett antal kängor och råd till den än mer inkompetente nuvarande. Många kommentarer är rimliga, men låsningen är förstås total när det handlar om invandringspolitik och SD, vilket ytterligare ett par meningar visar:

"Jag förstår att kommuner behöver diskutera nivåer för flyktingmottagandet i sin kommun, och att det finns kommuner som borde tvingas att ta emot. Men när det handlar om nivåer på nationell nivå - så, nej."

"Då tycker jag det finns tre hållpunkter som för mig är viktiga. Det första är, släpp aldrig på försvaret av asylpolitiken."

Det är egentligen fantastiskt hur just denna fråga bedrivs med en sådan fanatism, där varken opinion eller verklighet får komma emellan. Ett svar är lite intressant, och jag är tveksam till om allas vår Mona verkligen har tänkt igenom det:

"Ta debatten med Sverigedemokraterna om det nationalistiskt svenska som de nu försöker göra till sin grej. Svenskhet är inte en etnisk fråga."

I själva verket talar inte heller SD om etnicitet eller ras, men det mest intressanta är vad Mona Sahlin egentligen ser som svenskhet, då hon knappast vill tala om kulturella eller religiösa aspekter. I hennes värld är sannolikt en person som håller fast vid varje inslag av hemlandets kultur och islamiska rättesnören lika svensk som någon annan, varför hon nog inte ska uttala sig i ämnet överhuvudtaget.


7 kommentarer:

 1. "Tydlig" har ersatt "viktig" i det politiska språket. Det som tidigare hette "det är viktigt" uttalas nu "jag vill vara väldigt tydlig med".

  Särskilt när något är oklart eller innehållslöst använder man formen "vi vill vara väldigt tydliga med".

  Mona vill vara väldigt tydlig med något tydligt redan i inledningen. Det kan översättas med att det är tomt på all betydelse. Ett slags kapitulation.

  SvaraRadera
 2. Det är personer som MS med likar som kommer drabbas hårdast av det kommande samhällets avarter för dem har ingen mental förberedelse eller tanke på sin egen utsatthet. Sådan är hybrisen.

  SvaraRadera
 3. Wow. Jag visste inte att det fanns en speciell nivå "på nationell nivå" som man inte får prata om. Hur skiljer sig denna nivå mot nivån på kommunal nivå, som man tydligen får prata om. Tar kommunerna emot andra nivåer på sidan av den nationella?

  Jag trodde de kommunala nivåerna var en delmängd i den nationella nivån. Men tydligen är det inte så i Monas värld, eftersom den ena nivån får man prata om men inte den andra.

  Usch! Nu blev det rörigt igen. Eller var det tydligt. ;-)

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är tydlig, Mona Sahlin svamlig. Kanske menar hon att det är statens ansvar, annars är det väldigt svårt att begripa hennes ( bristande) logik.

   Jag orkar inte lyssna på henne längre, förstår inte hur hon kan avsky sitt eget folk och eget land som hon gör. Hon påstår att hon gick med i Olof Palme, snarare än i socialdemokratin. Jag undrar om han skulle uppskatta Sverige av idag, jag uppfattade att han var stolt över välfärden. Det finns väl ingen sosse idag som försvarar välfärden, de försvarar islams utbredning i väst, till vilket pris som helst.
   /V

   Radera
 4. Sahlin klamrar sig fast vid sin gamla övertygelse att hela världen består av svenska socialdemokrater och att allt de behöver göra är att komma till Sverige så övergår de automatiskt till svenskt synsätt, även fast hon förnekar att det finns något svenskt. Denna märkliga blandning av naiv överoptimism och självförakt har förgiftat sinnena på många.

  SvaraRadera
 5. “För 100 år sedan hade människor med europeiskt ursprung och kultur kontroll över en hel värld. Idag är väst oförmögna eller ovilliga att ens försvara den kulturella och etniska identiteten i sina egna länder. Västvärlden står nu inför det största hotet i dess historia - ett utplånande av det europeiska kulturetniska arvet.” Mark Weber, www.ihr.org, Institute for Historical Review

  SvaraRadera
 6. Vi inom SD måste vara övertydliga med att Mona Muslim är enbart otydlig och i största allmänhet en flumkärring!

  SvaraRadera