onsdag 17 december 2014

Ännu en dag av sandlåda i riksdagen


Kommunisten Karin Rågsjö när hon ondgör
sig över vinstdrivande privata skolor

När Sverigedemokraterna valde att stödja Alliansens budgetmotion, enades det samlade politiska och mediala etablissemanget om att den svenska riksdagen därmed hade blivit en lekstuga och en sandlåda. Intressant nog hade den tydligen inte blivit det tidigare, när sjuklövare oroade sig för att behöva sitta bredvid eller dela kopiatorrum med en sverigedemokrat, eller när Magdalena Andersson drog ned persiennerna för att slippa se någon av partiets företrädare. Faktum var att ingen av dessa fina människor ens tyckte att det var något omoget av en riksdagsledamot att spatsera omkring med en t-shirt som hånade ett av församlingens partier.

Idag var det åter dags för de etablerade, eller "anständiga" som det heter idag, partierna att visa sin mognad och respekt för parlamentet. Efter Björn Söders intervju i DN, kände ett par vänstermänniskor att det var dags att göra infantila markeringar. Istället för att tilltala talmannen på sedvanligt manér, tyckte Jan Lindblom (mp) att det var oerhört fyndigt att istället säga "Herr talman" på nordsamiska. Detta följdes av Karin Rågsjö (v), som inledde med "Shalom talman".

Aftonbladet


Kommer någon idag säga att vänstern gör riksdagen till en lekstuga, eller är detta också egentligen SDs fel? En gissning är att ovanstående beteende ses som ett viktigt ställningstagande och fyndiga markeringar. Det är dock uppenbart att Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fört in ett antal gatuaktivister i kammaren, som sannolikt hellre skulle stå med vuvuzuelor på något torg. Observera att de sverigedemokratiska riksdagsledamöterna aldrig uppför sig på detta sätt.

Jan Lindholm, som givetvis först kallades Lindblom och sedan Lindhlom i Aftonbladets artikel, är främst känd för sina pseudo-vetenskapliga motioner om elöverkänslighet och "antroposofisk" medicin.

11 kommentarer:

 1. Intressant fortsättning på detta får vi hoppas kommer..

  SvaraRadera
 2. Så oerhört tröttsamma de är med sin mobbing. Något annat kan man ju inte kalla det.

  Förresten, hälsar övriga riksdagsledamöter på SD-ledamötena, eller går de ifrån när de kommer till fikat? Byter de någonsin några ord med dem? Och hur är det med representanter i utskotten; får SD sin beskärda del av dessa? Någon som vet?

  SvaraRadera
 3. De flesta svenskar är helt vanliga människor och går inte på sånt här. Dom tror att detta går hem men dom skiljer bara ut sig själva som knäppgökar.

  I längden kommer detta inte vara negativt för SD.
  Pelle

  SvaraRadera
 4. Ska/borde inte 1a Talman påpeka detta beteende hos dessa "larvpottor"? Tycker det ska kunnas ställas krav på dessa personer, precis som på en vanlig arbetsplats. /Micke

  SvaraRadera
 5. Om SD burit sig lika barnsligt åt hade blivit ett dj..vla liv i alla media och på Twitter.
  Gunnar Edlund.

  SvaraRadera
 6. Mobbing i Sveriges Riksdag har vi sett sedan 2010. Nu har det dock nått sådana proportioner att frågan är om inte de som bryter reglerna helt enkelt borde stängas av.

  SvaraRadera
 7. Nu är "lekstuga" ett alldeles för lindrigt yttryck för dåraktigheter som Jan Lindblom (mp) Karin Rågsjö (v) sysslar med, dessa asociala stolpskott har förvandlat riksdagen till ett dårhus och det är högst anmärknigsvärt att sådana idioter jobbat sig upp i partihierarkin och kommit in i riksdagen och det säger en hel del om vilka intelligensbefriade sluskar och batikhäxor som finns inom hela V och MP generellt sett.

  Stig

  SvaraRadera
 8. Jag tror att detta beteende slår tillbaka. Jag tittar ofta på riksdagsdebatterna på TV när jag är ledig. Och säkert många andra, som är lediga, t. ex. pensionärer. Kan inte tänka mig att dessa (=2 miljoner?) tycker att detta barnsliga mobbing-beteende är någonting som faller dem i smaken. Tvärtom. Detta ommer att slå tillbaka i ytterligare några procentenheter till SD.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 9. I gårdagens TV-debatt mellan Björn Söder och Jonas Sjöstedt pratade Sjöstedt om mobbing i skolan men han själv varken kan eller vill hålla rent från sina egna kommunistiska mobbare i ett så viktigt forum som riksdagen. Sjöstedt och hans stab av mobbare inom V och hela socialistblocket är just fina föredömen för mobbarna på skolgården. Det finns en urenkel regel som till och med en kommunist borde begripa: "Barn gör inte som du säger, de gör som DU gör".

  Stig

  SvaraRadera
 10. Dubbla måttstockar är standard i lekstugan, förlåt Riksdagen.

  SvaraRadera
 11. Mår uppriktigt sagt illa när jag tänker på den lön och förmåner dessa infantila stolpskott lyfter varje månad......

  SvaraRadera