tisdag 2 december 2014

Dagens citat: Fredrik Segerfeldt


"Vi ska inte ge skinnskallarna en millimeter, hur fina kostymer de än har köpt."
SVT OpinionLiberalen och migrationsfanatikern Fredrik Segerfeldt släpper slutligen alla försök till intellektuell fernissa och finner en mer bekväm nivå för argumentation. Det är dock nytt att SDs företrädare skulle ha fina kostymer, då det hittills varit viktigt att framhäva att de troligen kommer från Dressmann. Segerfeldt vill se en koalition mellan de fyra allianspartierna och Socialdemokraterna, där dessutom Annie Lööf skulle vara statsminister. Det är ju ett intressant scenario, om än föga troligt, som verkligen skulle få stödet för SD, då det största oppositionspartiet, att öka.

Det är fantastiskt att ansvar nu endast handlar om att stödja en vänsterbudget, bara för att vänstern råkar ha den officiella regeringsmakten. Mest absurt är att även borgerliga representanter tycker att SD visar ansvarslöshet och gör riksdagen till en lekstuga, trots att SD alltså röstar på Alliansens budget, precis som samma borgerliga företrädare säger sig komma att göra. Bland sina visioner om en femklöver under Annie Lööf, måste Segerfeldt få in de där stroferna som är lika trötta som de är gamla:

"Ett parti med rötterna i nynazism och vit makt-rörelse fick sin centrala position i svensk politik bekräftad."

Säga vad man vill om Fredrik Segerfeldt, men användandet av veckans modeord visar att han åtminstone följer etablerad media:

"Vi ska vara stolta över att den anständiga delen av svensk politik inte har följt mönstret i det övriga Europa och anpassat sin politik efter Sverigedemokraterna."
13 kommentarer:

 1. Segerfeldt, var det inte han som vill ha sk. kåkstadsruckel runt de svenska städerna?
  Rune

  SvaraRadera
 2. Och SD ska inte ge etablissemangets rötägg en mikrometer.

  SvaraRadera
 3. Den här sortens "liberaler" är oftast kommunister under ytan.
  /martin

  SvaraRadera
 4. Haha enfalden visar sitt ansikte i form av Segerfeldt,håller det inte för otroligt om sådana figurer i framtiden 2025 ?inte törs visa sig ute!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker mig allt oftare få en bekräftelse på att tokliberaler tycks ha samtidiga
  problem med hjärnan.

  SvaraRadera
 6. Det är förstås Reinfeldt som åsyftas.

  SvaraRadera
 7. Vi vägrar prata med SD.
  Vi pratar bara med de demokratiska partierna.
  Vi ska inte ge SD inflytande.

  2/12 -14: Uäääääh, de följer inte praxis!

  Allvarligt talat, hade jag ansett att ett parti var rasistiskt, nazistiskt, odemokratiskt och varken värda tilltal eller inflytande, så hade jag inte tyckt att det värsta med dem är att de bryter mot oskrivna regler.
  Lek(s)tugan var det ja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sture, sista stycket..klockren kommentar. Får jag kopiera den? :-)

   Radera
  2. Självklart, kopiera på bara!

   Radera
 8. "den enda fråga de bryr sig om: invandringen." Ja, det är liksom inte läge att diskutera det lämpliga i att orkestern spelar Närmare Gud till dig, när hela tredje klass redan står under vatten
  Om Löfven hade varit en statsman (lol) hade han samlat S, M och SD i en regering med två tredjedelar av Sveriges väljare bakom sig; det hade gett eko långt utanför landets gränser - en demokratisk stormakt

  SvaraRadera
 9. Det är ju Timbro som är själva maktinstrumentet för att införa den nyliberala ordning som Seinfeldt-regimen nästan lyckades att fullborda, och med den planen att rasera välfärdsstaten med hjälp av massinvandring. Timbro, med sitt stora inflytande via makthavare och giriga företagare, är ett samhällsproblem i sig.

  Det var Timbro som myntade det begrepp som ledde till nationens splittring: "de där långtidssjukskrivna", en mycket smart slogan som appellerade till svenskens lutherska bakgrund om att alla under eget ansvar gör rätt för sig.

  Men det var inte meningen att staten skulle ge något tillbaka, för den skulle bantas ned till absurdum.

  Finge Segerfeldt få som han ville så lever "de ansvarstagande" som en rik klick i gated communities och resten, en pressad medelklass, som tar låglönejobb likt i baltstaterna men inte lever på svältgränsen, och en stor underklass fungerar som tjänstefolk åt de privilegierade.

  Varför? Jo, med risk för att låta som en rådgivare till Lenin: Han och exempelvis Stureplanscentern är hjärntvättade av nyliberala värden och ideologiska utopier. Men "det sovande folket" har ännu inte insett detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sign Västsvenska Lantmän:
   1) När Sverige var som mest löntagarfondsradikalt så var naturligtvis liberala Timbros existens motiverad. 2) Tokliberalen Segerfeldt ansåg för nåt år sen att det är bättre att somalier bor i kåkstäder utanför Stockholm istället för Mogadishu. Först skall vi alltså ta ansvar för vår egen befolkning, sen skall vi samtidigt ta fullt ansvar för någon annans befolkning, 1000 mil bort. Segerfeldt tycks betrakta bruna människor i 3:e världen som överbefolkade 'vilda djur', oförmögna till eget ansvar för sitt eget samhälle. Tokliberaler och tokvänster tycks ha många gemensamma nämnare!

   Radera
 10. Jag har en vän i Estland som lever just under ovan nämnda betingelser. Han har en lärarexamen och frun är läkare. De tillhör medelklassen. Hans lön ligger på 600 euro i månaden. Hennes lön som läkare ligger drygt 100 euro över.

  För att klara familjens budget så tvingas de ta extrajobb, exempelvis att översätta bruksanvisningar från engelska till estniska. De får cirka 50 euro för 90 sidor. Många bäckar små resonerar de.

  Under ett besök nyligen i Sverige undrade han vad vi egentligen håller på med? Varför importera ett främmande element i form av andra etniska grupper i stor mängd (i Estland har de problem med ryssarna) och sedan rasera välfärden. Han tycker utvecklingen i Sverige är absurd och blev gravt chockad över att hans schablonbild av Sverige inte stämde.

  SvaraRadera