lördag 6 december 2014

Dagens citat: Malena Ernman


"Du är varken operasångare eller cover-sångare, Mattias Karlsson, Du är bara en företrädare för neofascistiska SD."
Twitter


Den politiska analytikern Malena Ernman bemöter ett uttalande från Mattias Karlsson och finner att han inte riktigt kan mäta sig med henne själv. Hon har också lärt sig den mer internationella versionen av "nyfascistisk", ordet som idag spottas fram av Socialdemokraternas högsta företrädare.

I själva verket var Mattias Karlssons uttalande ganska roligt, då han kommenterade just denna typ av debattklimat. Han sade sig vara trött på att "klafsa omkring i det offentliga samtalets gyttjepöl" och bjöd på en liknelse:

"Jag känner mig ibland som en operasångare som tvingas sjunga Eddie Meduza-covers på strippbarer."

Jag kan mycket väl förstå hans frustration, då även de mest välunderbyggda och välformulerade åsikterna från Sverigedemokraterna endast bemöts med "nyfascister", "främlingsfientligt", "järnrör" och så vidare. Det räcker att jämföra Mattias Karlssons och Oscar Sjöstedts presskonferens med den som genomfördes dagen efter med Stefan Löfven och Gustav Fridolin, för att se en nivåskillnad.

Ernman får förstås direkt stöd från de vanliga misstänkta:

Det ger också Arnstad en öppning till lite marknadsföring:Det är alltid lika komiskt varje gång Henrik Arnstad talar om "forskning".

15 kommentarer:

 1. Annars var det ju ett tag sedan man hörde av den gode Arnstad.
  Man hoppas ju att media nån gång skall se igenom denna skojare som blivit beslagen med lögn gång på gång.

  SvaraRadera
 2. Så praktiskt att ha en egen "forskare" som alltid producerar "forskning" som talar för vänstern.

  Tycker Arnstad borde forska kring varför Löfven beter sig som en robot istället... Löfven kanske bara är ett hologram?!

  SvaraRadera
 3. Undrar var den där empatiska sångfågeln bor i för bostadsområde? Kan inte tänka mig att det är kulturberikat.

  SvaraRadera
 4. Varje gång som motståndare till SD kommer med sitt substanslösa svammel och varje gång som duktiga företrädare för SD inte låter sig provoceras utan istället oförtröttligt och lugnt talar om de politiska frågor som verkligen berör människor så gagnas deras opinionssiffror.

  SvaraRadera
 5. Stämmer bra. Ernmanskan med make bor på Kungsholmen. Närmare bestämt på f d St Eriks sjukhusområde. Där hittar Du inte många berikare!

  SvaraRadera
 6. Ha ha, hela PK-maffian och dess intelligensbefriade svans av nyttiga idioter som inte ens har vett på att tänka innan de drar sina arior har nu lärt sig ett nytt ord: "neofascister".

  Det som gör att jag känner äckel varje gång jag ser Malena Ernman på bild eller i TV är att hon har en väldigt sympatisk utstrålning och ger ett både rakryggat och intelligent intryck när hon talar men så skriver hon en massa svenskfientligt snömos i slaskpressen som inte har mycket med verkligheten att göra. När man blir rejält lurad av människors fasad och yttre sken då blir man rabiat, kanske i överkant. Ett av hennes mest banala alster i Aftonbladet var när hon skrev att "vi kan väl avstå från den där jackan för 5000 spänn och avstå från att köra Bentley så vi har råd med att ta hit fler flyktingar". Artikeln vände sig mot svenskar i största allmänhet och inte mot hennes grannar i sina 5000-kronorsjackor och lägenheter i mångmiljonklassen på på Kungsholmen.

  Henrik Arnstads bok Älskade Fascism verkar inte sälja så bra eftersom han desperat gör reklam för den på Twitter och det är så hjärtskärande och gulligt i all sin desperation att jag nästan funderar på att beställa en... Om boken sedan är en "redogörelse för forskningsläget" eller en "redogörelse över hans sjukdomstillstånd" är inte så noga, underhållande är den nog i alla fall.

  /Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jacka för 5000 spänn? Och jag som tvekar om jackor för 500 spänn?
   Rune

   Radera
  2. Samma här men i Malena Ernmans värld är ett par strumpor för 500 spänn skämmigt att ha på sig, tresiffriga belopp ska det vara och med den ekonomin är de lätt att vara generös och offra ett par tusenlappar i skattepengar per månad till ekonomiska flyktingar.

   /Stig

   Radera
  3. Det finns en apoteksreklam på busshållplatserna i min hemstad, där sitter en man som ser ut att vara invandrare och texten bredvid lyder något i stil med, ska vi inte ge bort 10 000 kronor till.....något med barn i andra länder. Det är ett hån mot oss fattiga svenskar, jag kan inte ens ge bort en hundring vind för våg. Vårt julfirande kommer inte att gå på ens i närheten av 10 000, mycket mindre än så!

   Vad för syn har omvärlden på oss svenskar, att vi ska försörja världens alla fattigare än oss. Men fattigdom, reell sådan i Sverige, finns väl inte i tankevärlden. / V

   Radera
 7. Partypinglor med bubbel i näven är kända för sina intellektuella uttalanden från TV-programmet Partaj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malena Erman kan ju sno den där blondinens stående kommentar i varje Partaj-avsnitt: "Har jag gjort bor mig nu igen?"
   (Agneta Sjödin vill jag minnas att hon hette)

   /Stig

   Radera
  2. Margareta Sjödin, senare framgångsrik konstnär.

   Radera
 8. Rätt Kristian. Snacka om att hon gjort bort sig nu igen och igen och igen.......

  SvaraRadera
 9. "Härifrån i sin paradvåning vid Kungsholms Strand
  Kämpar Malena Ernman för mångkulturen" ...

  är texten på den fina bilden som "Singla Slant" har lagt in på Malena Ernmans lyxiga bostadsområde lååångt från mångkulturens getton:

  https://twitter.com/singlaslant/status/501056429428867072


  SvaraRadera
 10. Det här fascist-suffixet som sossarna använder nu måste de ha kopierat från Putin som i sin tur kopierade det från Stalinismen.

  Detta neo-sovjetiska skällsord fick på vaga grunder igång den ryska opinionen mot Ukraina.

  Trodde de på fullaste allvar att svenska folket går igång på samma saker som post-sovjetiska människor som har detta ord inbyggt i lillhjärnan?

  Jag tycker utspelet säger det mesta om sossarnas låga nivå när det kommer till strategisk kommunikation. Infantilt.

  SvaraRadera