lördag 6 december 2014

Nya Tider

Jag tänkte i detta inlägg oblygt slå ett slag för tidningen Nya Tider. Det beror naturligtvis på att jag själv skriver där, men också på att det, så vitt jag vet, idag är den enda alternativa tidningen som kommer ut i pappersformat och erhåller presstöd. För närvarande har Nya Tider strax under 3000 prenumeranter, men om ytterligare några tiotal prenumerationer tecknas nås nästa nivå för presstöd.

På tidningens hemsida presenteras uppdraget:

"Nya Tider gräver fram egna nyheter, gör egna reportage på plats och erbjuder en sammanställning av nyhetsveckan med fokus på händelser som påverkar den vidare utvecklingen, både i Sverige och utrikes. Vårt mål är att hitta den röda tråden i nyhetsbruset och ge en samlad och objektiv bild av vad som faktiskt hänt. De viktigaste nyheterna är ofta de som inte slagits upp med stora rubriker i svensk eller västerländsk press. Vi vill lyfta fram det som andra medier väljer att blunda för – vi rapporterar utan ”politiskt korrekta” skygglappar. Nya Tider är en obunden nyhetstidning och är inte knuten till någon organisation eller något parti och erhåller statligt presstöd sedan 2013."

Tidningen utkommer 50 gånger per år, alltså i princip en gång i veckan. En helårsprenumeration kostar 545 kronor, vilket innebär att man får varje nummer för 11 kronor.

Prenumeration

I nästa veckas nummer bidrar jag själv med tre artiklar. Ett uppslag om Front Nationals nyligen genomförda partikongress, en sida om Schweiz senaste omröstning om minskad invandring, samt naturligtvis ett uppslag om den svenska regeringskrisen.

Tidigare har jag bland annat skrivit om ett par av de kommuner där SD har blivit stora och de övriga partierna skapade olika former av oheliga allianser för att utestänga partiet. Jag intervjuade då också de moderater och socialdemokrater som ledde koalitionsbyggandet:


4 kommentarer:

 1. Prenumererar självklart på Nya Tider.

  SvaraRadera
 2. Vad är prenumerationerna för Europa och Världen? Ser att de är lite dyrare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog kostnaden för att få tidningen levererad till ett annat land i Europa eller övriga världen.

   Radera
 3. Det är en riktigt bra tidning, kan varmt rekommendera den.

  Den levereras i kuvert vilket kan vara bra för många.

  SvaraRadera