fredag 19 december 2014

Dagens citat: Malena Ernman


"6 dar före jul väljer KD prata om flyktingar som nånting som kostar för mycket pengar. Och vi som ska spendera 66 miljarder på julklappar..."
TwitterAnalytikern och posören Malena Ernman reflekterar över Göran Hägglunds debattartikel. Intelligentare människor inser naturligtvis att julklappshandeln har mycket lite med kostnader för asylmottagning att göra. Uttalandet ovan är som vanligt framför allt ett stort hyckleri, då vi kan gissa att Malena själv knappast kommer att hålla igen på konsumtionen. Hon skulle också kunna sälja av sin paradvåning på Kungsholms strand, eller varför inte sommarhuset i skärgården, vilket bara det skulle kunna täcka etableringsersättningen för ett antal asylsökande.

De där 66 miljarderna skulle dyka upp ännu en gång i Malenas aldrig sinande twitterflöde:


Den som tror att Henrik Arnstad bjuder på "folkbildning de luxe" visar framför allt att denne själv har en stor avsaknad av just bildning.

8 kommentarer:

 1. Eftersom jag själv är kristen så har jag inget som helst emot att kristna människor hjälper lidande människor med sina egna pengar. Det är en win-win-situation: de som hjälper får känna "givandets glädje", som är den enda sanna glädjen" och de som får hjälp får lära sig "känna tacksamhet", som är minst lika viktigt i livet.
  Men varför kräva att andra människor skall bistå med sina pengar till det som man själv tycker är viktigt. De kanske inte alls känner "givandets glädje" utan känner sig bara rånade.
  Jag har ingenting emot att Marlena Ernman hjälper människor, men hon bör då använda sina egna pengar och inte kräva att andra skall brandskattas på sina pengar på sådant som hon tycker är viktigt. Det kommer hon naturligtvis inte att göra eftersom hon bara är en hycklare.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. Ärligt talat, är inte Ernman lite korkad? Visserligen kanske hon struntar i om mer än en miljon svenska väljare tycker att hon borde hålla sig till galandet men hon behöver väl inte överdriva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gagnar garanterat hennes karriär enormt på kort sikt, men allt har sitt pris.

   Radera
 3. En sån liten detalj, som att vi inte spenderar 66 miljarder på julklappar utan 68 miljarder på hela handeln i december, stör väl inte en posör som Ernman och inte heller hennes fans, efter vad jag kan se på 1000+ kommentarer på FB efter hennes "breaking" utspel

  SvaraRadera
 4. Jag tror jag förstår hur det hänger ihop. När Malena Erman, precis som andra super-PKare, talar så handlar det inte om att förspråka en politik som gynnar Sverige, inte heller handlar det om att förespråka en politik som gynnar dem själva.

  Det hela handlar om att SÄGA det som gynnar dem själva. Säger man Sverige ska höja skatten till 100% och ta in 1 miljon invandrare per år, ja då säkrar man sin karriär och sin tid i rampljuset. Alltså finns det en massa kultur-folk som säger just detta.

  SvaraRadera
 5. Den där haggan är kompis med Kungen och när det serveras middag får hon sitta vid honnörsbordet.

  SvaraRadera
 6. och när hon sitter där vid honnörsbordet går alla hennes tankar till dom flyktingar som har flytt från krig och fattigdom

  SvaraRadera
 7. Det är så man mår illa, inte ens julen får vara ifred. Inte är det jag som spenderar dessa miljarder, har inte ens råd att gå till tandläkaren. Nu ska jag inte ens kunna få äta lite gott och ge mina barn en liten julklapp utan nu ska pengarna gå till alla andra folk i världen.

  Jag begriper inte, slaveriet är nog snart här på allvar, inte ens ett kulturellt inslag som jul får vi fira i pk-sverige. Vissa ska ha, andra inte, det är särskilt viktigt i ett humanistiskt land julen år 2014./V

  SvaraRadera