fredag 19 december 2014

Så kommer då Folkpartiets migrationsinlägg
Sjuklöverns partier har under en lång tid sett till att all debatt kring den enorma invandringen har tystats och att de som har försökt yttra sig i frågan demoniserats och hånats. Detta skulle man helst ha fortsatt att göra, om nu inte Sverigedemokraternas framgångar omöjliggjort det. Även om själva verkligheten borde ha skapat debatt för länge sedan, krävdes det att de övriga partiernas maktställning hotades för att deras företrädare skulle känna sig nödgade att säga något.

I förrgår bjöd Göran Hägglund på en tämligen svag skrivelse, som dock innehöll tre konkreta förslag. Idag vill även Folkpartiet figurera i ämnet, genom ett debattinlägg i SvD, men man undviker föga förvånande att formulera någonting som faktiskt skulle påverka situationen. Att man dessutom har låtit Roger Haddad och självaste Erik Ullenhag sätta ihop alstret gör det inte mer seriöst. Haddad är partiets faktiske talesperson i migrationspolitiska frågor, medan Ullenhag troligen ses som en tung expert i ämnet efter sina år av komiskt floskeltyngda pressmeddelanden. Hans speciella färdighet kommer omedelbart till användning:

"Den som flyr undan förföljelse ska kunna få skydd i Sverige – vi ska vara stolta över att vi är en medmänsklig stormakt."

"I valet i höstas kom flyktingfrågan upp på dagordningen och vi var många som stod upp för en solidarisk flyktingpolitik. Vi ska inte skicka tillbaka människor till krigets Syrien och vi har också all anledning att påminna oss själva om att öppenheten mot omvärlden gör oss till ett rikare land även om solidariteten också ställer krav på oss som samhälle." 

Fantastiskt. Vi blir också, som så många gånger förut, påminda om att debatten endast får handla om "integration" och aldrig om invandringen och dess volymer:

"Men den senaste valrörelsen fastnade i diskussionen om vi ska ta emot flyktingar eller inte. Den handlade för lite om vad som behöver göras för att fler som kommer hit snabbare ska få jobb och lära sig svenska eller hur vi ska hantera det ökande antalet asylsökanden."

Ovanstående stycke följs av en närmast osannolik mening:

"Från Alliansens sida har vi mycket att vara stolta över när det gäller integrationen."

Ändå kvarstår tydligen "utmaningar", det som normala människor kallar för problem, och för att bemöta dessa presenterar nu Folkpartiet hela tio punkter, som naturligtvis inte kommer att lösa några problem:

1. Vi måste komma ifrån det system med snabbupphandlingar av anläggningsboenden som gör att varken kommunpolitiker eller medborgare får information om att en ”flyktingförläggning” ska öppna på orten.

Om invånarna får denna information blir de automatiskt positiva?

2. Alliansregeringens samordnare för flyktingmottagande föreslog att varje kommun ska ha förmåga att ta emot dem som fått uppehållstillstånd – förslaget ska genomföras. Det faktum att det fortfarande finns kommuner som inte tar emot asylsökande är provocerande i en värld där fler befinner sig på flykt än sedan andra världskriget.

Många uppfattar nog bilbränder, stenkastning och islamiska krav som mer provocerande.

3. Vi måste ta tag i bostadsbristen och fundera på om det ska byggas modulhus i kommuner som sluter avtal om mottagande så att de människor som fått permanent uppehållstillstånd och väntar på en bostad snabbare kan börja sin etablering i Sverige.

4. Vi behöver sänka trösklarna in på arbetsmarknaden så att även de som har en låg utbildning har möjlighet att få ett jobb och en egen lön att leva på.

Där kom det då, liberalernas eviga mantra om sänkta löner och skapandet av en stor okvalificerad sektor. Få ekonomer skulle säga att en satsning på okvalificerade arbeten är vägen framåt, lika lite som de skulle hävda att ett utvecklat industriland bör öka denna styrka med några tiotusen personer varje år.

5. Fortsatta satsningar på validering och kompletterande utbildningar ska göras.

6. Svenska för invandrare bör läggas ned som egen skolform och i stället föras över till vuxenutbildningen.

7. Arbetet för att underlätta för det civila samhällets insatser i mottagandet ska fördjupas. Några steg har tagits med statligt stöd till flyktingguider, men mer behöver göras.

8. Särskilda insatser krävs för att nyanlända elever i skolan ska få den tid de behöver för att klara målen.

9. Fortsatta kunskapshöjande insatser mot rasism och främlingsfientlighet ska ske i skolan.

10. En utredning bör tillsättas som tittar på hur jobbperspektivet kan stärkas genom hela mottagningssystemet och hur mottagandet av asylsökande ska se ut.

Festligt nog skrev Roger Haddad på SVT Opinion den 5e december:

"Jag återlanserar nu min personvalskampanj ”Jalla för alla” med målet att genom sociala medier och direkta samtal övertyga väljare att en röst på mig är en röst på en person som håller löftet att driva en integrationspolitik som stoppar SDs framfart och som bekämpar de rödgrönas bidragspolitik.

Allt pekar på att det parti som öppet vågar tala om våra integrationsproblem och som har politiska lösningar på dessa kommer stärka förtroendet för demokratin, uppfattas som mest regeringsdugliga och vinna väljarnas förtroende. Jag tänker se till att det blir Folkpartiet."

Är det någon som tror att de idag framförda tio punkterna skulle integrera och skapa arbeten för det årliga inflödet av över 100 000 asyl- och anhöriginvandrare? Finns det någon som ser dessa punkter som "politiska lösningar" eller att Folkpartiet härigenom blir det mest förtroendeingivande partiet? Kristdemokraternas förslag innehöll trots allt tre punkter med viss tyngd, medan Folkpartiets endast bjuder på skrapningar på ytan, som i bästa fall skulle ge marginella effekter, men mer troligt inte skulle göra någon som helst skillnad. Vägrar man att diskutera volymerna, behöver man inte diskutera någonting annat heller.


5 kommentarer:

 1. 7klöver politikerna är inget annat än landsförrädare som låter främmande kulturers innevånare gå före svenskarnas väl och ve.

  SvaraRadera
 2. Det är intressant att se denna desperata jakten efter röster när 7-klövern inte kan ta tag i volymen. Även om KD hade några förslag som eventuellt skulle kunna påverka situationen på marginalen, så tror jag inte för ett ögonblick att de har för avsikt att genomföra något av detta ifall de skulle hamna i regeringsställning efter valet. Får se hur mycket de lyckats lura väljarna denna gång.

  SvaraRadera
 3. Har inte Folkpartiet gjort nog med skada nu ? Känner inte Ullenhag & Co att de borde skämmas ?

  SvaraRadera
 4. Hahaha Hur lättlurade tror de att vi är!!!
  Anna

  SvaraRadera
 5. Ullenhag tror vi är lika korkade som han är ,i fyra år åkte han till Bryssel och bad på sina bara knän hjälp och bad andra i mot fler immigranter, R resultatet var noll , den nya regeringens invandrings minister var och så i Bryssel och tiggde om hjälp. När skall dom lära sig att det är bara Svenska politiker som har lust att lägga ner sina samhällen,resten av välden är inte lika självmords benägen som MP och FP invandringspolitik, FP invandrings politik innebär att Ullenhag i tre år till skall åka till Bryssel utan resultat

  SvaraRadera