söndag 18 januari 2015

Dagens posör: Amanda Svensson


Den mycket goda människan Amanda Svensson

I dagens Expressen Kultur får vi möta författaren Amanda Svensson, som visar sig vara en mycket fin människa och inte heller skäms för att berätta om det. Hon ska nu flytta från Malmö till London, vilket naturligtvis är helt ointressant för alla oss andra, om det inte vore för alla fantastiska reflektioner kring flytten. Hon säger sig skämmas för sina privilegier, med vilka hon inte avser de ekonomiska, utan att hon som europeisk medborgare kan flytta till ett annat europeiskt land:

"Detta kunde man kalla otacksamhet, satt i ljuset av att människor utanför dessa europeiska murar riskerar livet för just ett uns av den tryggheten. Det är det ingen som gör. Sådana ord sparar man i stället åt flyktingarna, krigsoffren, de som fått komma hit på nåder."

Det finns faktiskt inga murar runt Europa om vi nu ska vara petiga, lika lite som det finns någon "Fästning Europa", vilket hon lär bli särskilt varse i London, där vita britter redan är i minoritet. Nu säger hon sig söka spänning, men vi kan nog vara tämligen säkra på att hon inte kommer att bosätta sig i något av de mer spännande områdena, utan givetvis i det allra vitaste hon kan hitta. Vad "komma hit på nåder" ens betyder kan hon möjligen förklara själv, men jag tänker avfärda det som ytterligare snömos i resten av textens nonsens. Så kommer då den där påhittade skammen:

"Vi säger upp lägenhet, förskoleplats, tandförsäkring och jag märker att jag skäms en smula. Att vi kan göra oss av med detta så lättvindigt är för att vi vet att vi kan komma tillbaka. Att Sverige aldrig kan stänga dörren för oss, aldrig avkräva oss tacksamhet, aldrig villkora våra rättigheter att bo i det här landet."

Eftersom hela världens befolkning borde ha exakt samma rätt till Sverige? Jag skulle vilja be Amanda nämna ett enda land där man bara kan slå sig ned utan att det "villkoras". Sverige är inte något rasistiskt undantag, utan tvärtom ett osedvanligt öppet land. Pekoralen fortsätter:

"Det är ironiskt, men jag har aldrig tänkt mer på vad jag älskar med Sverige än nu när jag, om än tillfälligt, är på väg härifrån. Kanske är det för att våra förberedelser för att lämna Sverige har sammanfallit med landets politiskt mest turbulenta period på årtionden. Av någon anledning har det känts betydelsebärande, närmast uppfordrande, som barnet som plötsligt börjar gråta och kinka när man gör sig redo att gå till jobbet: Gå inte ifrån mig! Inte nu när jag plötsligt behöver dig!"

Ja, herregud vad vi behöver ytterligare en självupptagen posör för att lösa det parlamentariska läget. Det är naturligtvis, som alltid, Sverigedemokraternas framgångar som gör att Amandas närvaro nu är viktigare än någonsin:

"Men det som framför allt gör det känslomässigt svårt att flytta från Sverige är att det jag älskar mest av allt med detta land är akut hotat av krafter som påstår sig företräda mig. Den växande opinionen för att Sverige inte längre ska vara ett land med en – förhållandevis – generös flyktingpolitik, ett land med en heterogen kultur och en öppenhet inför förändring, utan i stället vara förbehållet ”etniska svenskar” gör mig rädd. Rädd att lämna Sverige, därför att jag inte vet vad det är för ett land som kommer att vänta på mig när vi förr eller senare kommer tillbaka."

Jag tvivlar starkt på att dessa "krafter" påstår sig företräda henne, lika lite som de företräder Erik Ullenhag. Sverige har inte en "förhållandevis" generös flyktingpolitik. Vi har EUs absolut extremaste, där vi inte ens klarar av att få ut människor till kommuner i samma takt som de kommer in, än mindre sätta dem alla i arbete.

Hela stycket är så fantastiskt dumt, redan genom floskeln "öppenhet inför förändring". Naturligtvis förändras Sverige, precis som alla länder, men varför måste "förändring" och "öppenhet" alltid vara exakt samma sak som en enorm invandring från Afrika och Mellanöstern? Om Amanda nu kommer tillbaka, vilket hon vad mig anbelangar inte alls behöver göra, så är det knappast SD som har förändrat landet i grunden, utan just den inströmning hon låtsas hylla. Verklighetsbilden blir än märkligare:

"Det är rädslan för att komma tillbaka till ett land där Sverigedemokraterna inte längre blir underskattade i opinionsmätningarna, därför att det inte längre finns någon skam förknippad med att rösta på dem. Rädslan för att komma tillbaka till ett land där det inte längre finns några moskéer, därför att de brunnit upp medan polisen varit upptagen med att försöka lära sig ordet hatbrott."

Här har vi verkligen passerat någon sorts gräns för hur idiotisk posering kan bli. Är Amandas största oro inför ett framtida Sverige att det inte skulle finnas några moskéer? Exakt hur skulle det vara förödande? Tror hon på fullt allvar att de brinner upp? Skulle hon kunna föreställa sig att det nog pågår en hel del hatbrott inne i dessa moskéer? Och nej, det finns ingen som helst skam förknippad med att rösta på SD, särskilt inte jämfört med den skam som hon själv borde känna inför dagens alster.

Texten är imbecill i sin helhet, men dess absoluta bottennapp skulle kunna vara:

"Och det är, folket förbjude, den mardrömslika rädslan för att komma tillbaka till ett land där Sveriges statsminister har en brunfläckad blåsippa i kavajslaget och talar hatiskt på småländska."

Japp, så där går det bra att skriva om ett av riksdagspartierna och då blir man dessutom publicerad på de så kallade kultursidorna. Låt oss slutligen titta på allt som Amanda Svensson har gjort för detta land och känner att hon borde göra:

"När partiet kom in i riksdagen 2010 var jag visserligen ute och demonstrerade, men det var utan verklig oro – det var ju inte första gången ett främlingsfientligt parti clownade sig in i riksdagen."

"Trots att dessa två saker inte har med varandra att göra känner jag ett slags politisk skam för att jag lämnar Sverige för ett simpelt äventyr, när jag hade kunnat stanna och kavla upp ärmarna. Kanske gått med i ett parti. Kanske gjort ditten, kanske gjort datten. Kanske tagit debatten, oftare än vad jag hittills orkat och vågat göra."

"Just när extravalet var planerat att hållas skulle vi nämligen vara utan fast adress, varken i Sverige eller i utlandet. Tänk om vi inte skulle kunna rösta? Om röstkorten kom bort? Om vi liksom föll mellan stolarna?"

Naturligtvis känner Amanda Svensson inte någon skam och självklart skulle hon varken kunna göra från eller till. Syftet med dessa texter, för det är ju inte den enda i sitt slag, är dels att få delningar och ryggdunkar, dels att sälja usla böcker. Det sjukaste är dock att våra medier glatt publicerar allt detta, utan några som helst krav på saklighet eller kvalitet.


32 kommentarer:

 1. En mycket bra sammanställning av ett fenomen som kan appliceras på flera "godhetspekoraler", men samtidigt en skrämmande utveckling som accelererats de senaste åren.

  Nu tror jag dock att SD håller på att få greppet om situationen och att normaliseringsprocessen accelererar sakta men säkert. Men ändå är det skrämmande att så många ändå anser att Sverige skall upphöra som nation. För det är väl konsekvensen med fri invandring?

  Fri invandring och en gigantisk offentlig sektor är två komponenter som är dömda att misslyckas. Vi ser redan tecken på detta men tyvärr går processen för långsamt.

  Ändring och anpassning till europeiska nivåer är nödvändig och kommer att ske, dock tror jag Sverige kommer ha avsevärda problem under en lång tid framöver.

  SvaraRadera
 2. Hon har behov av en professionell psykoterapeut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det håller jag absokut med och inte bara hon.

   Radera
 3. Förstår inte vad kvinnan är orolig för.

  87% av Sveriges riksdagsledamöter är bedövande eniga om att bedriva Miljöpartiets invandringspolitik och något annat kommer inte att vara för handen inom överskådlig tid.

  Vad skulle kunna gå fel? Hon kan vara hur trygg som helst, verkar lite vimsigt när hon gör sina poserande statements och kvinnan påminner mig om det gamla ordspråket:

  "Ibland är det bättre att hålla truten och låta folk tro att man är en idiot istället för att öppna käften och undanröja alla tvivel".

  SvaraRadera
 4. Ännu en i mängden av kulturkvinnor uppfyllda av starka känslor - och svagt förnuft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det sägs i bibeln,och på senare tid av koranen,starka känslor men svagt förnuft...

   Radera
 5. Skönt att bli av med den grönsaken.

  SvaraRadera
 6. Edward Ulfertz18 januari 2015 13:44

  En statsminister som pratar småländska. Det kan man väl inte ha!
  Alla vet ju att stockholmare är smartare än lantisar.

  Tur för henne att smålänningar inte är en ras.

  SvaraRadera
 7. Ja, vad ska man säga... Hennes alster måste nog i alla fall tangera världsrekordet i dumhet och pk-poserande. Synd att hon lämnar Sverige. Hur ska vi nu klara oss?

  SvaraRadera
 8. Kul att läsa som vanligt Tobbe! Missar aldrig ett inlägg på din blogg.
  Enligt Amanda är denna överlägset goda människa dotter till denna närmast Jesus-goda posör Pappa Pelle

  SvaraRadera
 9. Men jisses. Hon skrev det där under eget namn? Hennes flytt kan knappast vara mer skamligt än pekoralet hon skrivit.

  SvaraRadera
 10. Åk Amanda, vi klarar oss bra här! Känns det bra nu? Glöm tanken att skriva hem, vi har fullt upp med att styra upp vad du och dina kollegor ställt till med. Det kräver uppkavlade ärmar, ni öppnar bara munnen och är goda och sanna i en mardrömsvärld. Ha det toppen därborta, moskeer finns plats när du kommer dit, andas nu lugnt och fint. Dessutom går det bra att stanna där, London är ett utmärkt exempel på vit minoritet där du kommer att trivas. /V

  SvaraRadera
 11. Som boende i en förort i västra Stockholm har jag verkligen upplevt förändringar de senaste 30 åren. Och jag kan säga att inte är de positiva. Och problemen fylls på hela tiden. Bor sedan några år i bostadsrätt, men den verkar svenskarna också lämna nu. Så att blandad bebyggelse är en myt, att den skulle öka integrationen.

  SvaraRadera
 12. Hur har vi EU.s extremaste flyktingpolitik? Kan du exemplifiera och jämföra med reglerna i andra EU-länder? Jag trrodde att anledningen till att vi har så många asylsökande är att de tar sig hit av egen kraft, för vi tar ju faktiskt inte hit dem, annat än en minimal flyktingkvot på 1 900 personer vill jag minnas. När de väl är här så tillämpar vi väl i stort sett samma regler som övriga EU? Fast vi har lite strängare tillämpning är Danmark vad jag förstår. Hur är vår politik extrem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sveriges andel av flyktingmottagandet i Europa är skyhögt över alla andra EU-länders.

   Radera
  2. @motenmedmanniskor

   Sverige har en väldigt avvikande flykting/invandringspolitik. Dels genom att bevilja PUT till hela befolkningar, dels genom en i det närmaste kravlös anhöriginvandring. Ålderskontroller av ”ensamkommande barn” verkar inte heller vara prioriterat. Sen vet jag inte om andra länder accepterar att 9 av 10 asylsökande saknar identitetshandlingar.

   Detta i kombination med ett av världens generösaste bidragssystem, samt politiker som säger ”kom hit”, skapar självklart en signalpolitik. Det är ingen slump att när Sveriges Radio gör reportage i Mellanöstern så är människorna där redan på det klara med att det är till Sverige de vill komma. Det är inte Tjeckien eller Polen som lockar. Och om Danmark har fördelaktigare regler så är det konstigt att de flesta ändå väljer att fortsätta över bron till Sverige.

   Jag undrar också hur Tyskland skulle reagera om de fick 800 000 asylsökare per år, eller Polen om de fick 400 000 per år. Det är nämligen dessa siffror de ska upp i om de ska lyda svenska politikers mässande om att ”ta ansvar”. Det kan faktiskt vara så att dessa länder i första hand tar ansvar för sitt eget folk, och de ser att det ansvarstagandet inte är kompatibelt med ett sådant asylmottagande.

   Radera
  3. Du kan inte vara så gränslöst naiv att du tror att Sverige är ett jättepopulärt resmål för afrikaner och araber pga vår kultur eller vårt klimat. Livstidsförsörjning och inga kontroller alls på vilka som väller in i landet fungerar som en magnet på alla "flyktingar" varav 90-95 % inte har några identitetshandlingar och inte är riktiga flyktingar. Självklart "tar de sig hit av egen kraft" men via andra mindre generösa länder och orsaken till att de inte stannar där är att det inte är några skurkarnas och parasiternas paradis som Sverige.
   Övriga EU-länder håller sig till överenskommelsen i EU medan Sverige överskrider den med råge. Sverige tar emot fler flyktingar än Danmark, Norge och Finland tillsammans och mer än Tyskland i absoluta tal och i förhållande till landets storlek. Dt är sådant som kallas för EXTREMT annars skulle de begreppet förlora sin innebörd (liksom så många andra ord som kulturmarxisterna och nihilisterna skapar begreppsförvirring omkring)

   Stig

   Radera
  4. Naiviteten kommer från en intervju med generaldirektören för Migrationsverket.

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vi-anslot-oss-till-det-har-efter-kriget_4214677.svd

   Jag ifrågasätter inte att vi har många asylsökande, utan efterfrågar på vilket sätt vår migrationspolitik är extrem inom EU.

   Är ni nöjda om vi anpassar vår politik till övriga EU-länders, dvs tillfälliga uppehållstillstånd och minskad anhöriginvandring, eller vill ni ha andra åtgärder? Vilka då i så fall?

   Radera
  5. @motenmedmanniskor

   Säger du inte emot dig själv nu? Först efterfrågar du ”på vilket sätt vår migrationspolitik är extrem inom EU”, i nästa mening undrar du om vi är nöjda ”om vi anpassar vår politik till övriga EU-länders, dvs tillfälliga uppehållstillstånd och minskad anhöriginvandring, eller vill ni ha andra åtgärder? Vilka då i så fall?”

   Vi var ju inte avvikande eller extrema, så hur ska vi då kunna anpassa oss till övriga länder om de redan gör precis som oss? :)

   Jag kan inte alla länders migrationslagstiftning paragraf för paragraf. Det är möjligt att andra länder också accepterar att 9 av 10 saknar pass och att de också har en lagstiftning där försörjningskravet för anhöriginvandring åberopas i mindre än 1% av fallen. Beslutet om PUT till alla syrier togs av en tjänsteman på Migrationsverket. Om svensk lag förordar det beslutet så borde alla EU-länder ta efter, om vi nu har liknande lagstiftning.

   Jag vet inte exakt vilka åtgärder som behövs för att komma ner på normal EU-nivå i mottagandet. Man kanske ska börja med att ta bort automatiska PUT, skärpa försörjningskravet för anhöriginvandring, utföra ålderskontroller, titta på vilka förmåner de får här jämfört med övriga länder etc.

   I förlängningen så tror jag att många länder i Europa kommer att ompröva sin migrationspolitik till följd av att en enorm befolkningsökning, konflikter och fattigdom leder till att fler vill hit. Det går inte att lösa världens problem genom migration. Kvinnors frigörelse/begränsat barnafödande är däremot en viktig pusselbit. Att byta ut vidskepelse mot upplysning är en annan.

   En del pratar om internationella konventioner som skrevs efter andra världskriget och använder det som argument för att vi inte kan påverka vilka, eller hur många, som kommer till vårt land idag. Jag ser dock stora skillnader på läget då och nu. Att folk från tredje världen skulle anlita människosmugglare och ta sig genom hela Europa till ett gyllene välfärdsland fanns nog inte med i beräkningarna då. Så det kanske blir nödvändigt med en revidering av internationella konventioner.

   Sen tycker jag att Sverige i händelse av oroligheter i våra grannländer ska ställa upp så gott det går och ”öppna våra hjärtan”. Men jag tycker inte vi har samma ansvar för resten av världen. Där hjälper vi bäst och flest i närområdet via olika organisationer. Ja, jag delade nu upp människor i ”vi och dem”, men det är sådant som skiljer oss monster åt från de goda människorna.

   En viktig aspekt av migrationspolitiken är vilket slags land Sverige förvandlas till. Blir det bättre med mycket Afrika, Mellanöstern och islam? Hur har utvecklingen varit de senaste 30 åren och hur ser det ut om 50 år?

   Jag vill avslutningsvis rekommendera dig att läsa Merit Wagers blogg, så får du en annan bild av Sveriges migrationspolitik än den som förmedlas av Anders Danielsson.

   Radera
 13. Hamnar hon i närheten av någon av Londons alla s.k. shariazoner kan hon kanske t.o.m. få slänga på sig en burka. Härliga tider väntar den goda människan från Malmö stad.

  SvaraRadera
 14. Hej Tobbe

  Kan du vänligen översätta till svenska ?

  https://www.youtube.com/watch?v=iai4tZKuB7E

  SvaraRadera
 15. Om all den oro som Amanda Svensson ger uttryck för i artikeln är äkta kan jag på rak arm säga att hon är ett nervvrak som behöver äta ansenliga mängder psykofarmaka, inte bara lugnande utan även medicin mot tvångsföreställningar. Frågan är dock om hon har någon sjukdomsinsikt för den allmänna självinsikten verkar ligga på en låg nivå.
  "Posör" är ett mycket bra och passande ord som du ofta använder Tobbe. Amanda Svenssons poserande är dock något av det mest patetiska och narcissistiska bland alla andra posörer med Moder Theresa-komplex inom medierna. Hennes narcissistiska tankegångar ligger på en tonårings nivå eller som hos vuxna som lider av grandios personlighetsstörning (Breiviks diagnos).

  Hon verkar på fullt allvar tro att hon är viktig för Sverige:
  "Trots att dessa två saker inte har med varandra att göra känner jag ett slags politisk skam för att jag lämnar Sverige för ett simpelt äventyr, när jag hade kunnat stanna och kavla upp ärmarna. Kanske tagit debatten....

  Och om extravalet som Löfven inte vågade tillåtas ske: "Tänk om vi inte skulle kunna rösta? Om röstkorten kom bort?.
  Precis som många skådespelare och en viss operasångerska kan eller vill hon inte skilja på verklighet och fiction utan lever ut sina författarambitioner och skriver en halvt fejkad och starkt dramatiserad "artikel" för att visa upp sina "talanger". Och samtidigt skylta med sin inbillade godhet. Posering i dubbel bemärkelse alltså.

  Stig

  SvaraRadera
 16. Ännu ett känslostyrt fruntimmersdravel. Den gruppen är sannolikt en grundstome i kramar- och vänstersörjan, samma människor som tycker synd om zigenare, och tar sig själva på sånt allvar, att Florence Nightingale och Moder Teresa framstår som råbarkade figurer. Feminism, jämställdhetsfanatism och påhittetramset genusteori har förvridit huvudet på denna grupp av godhetsapostlar. Vilka män som orkar umgås med den sortens fruntimmer kan jag inte ens föreställa mig. Avskaffa kvinnlig rösträtt, och återupprätta familjestrukturer som Palme-eran krossade. Ett land skall styras av logiska individer, män, inte av en hoper fjollor, som nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm...var finns de "goda" exempel där länder enbart styrs av "logiska män".Jag kan då inte komma på något sådant land. Många exempel finns dock på motsatsen dvs fötryckarstater där kvinnlig rösträtt är är en utopi och despoten är en "logisk" man. Jag betackar mig för att bli ihopsmetad med denna pk korrekta Amanda Svensson!! Eva/logisk kvinna

   Radera
  2. Vad är du apostel för @Ådärkomdenja? Inte godhet är den logiska slutsatsen av ditt inlägg ovan.

   Radera
 17. Detta lallande pk-dravel är inte bara korkat utan även löjeväckande när det gäller den egna personens poserande. Att det finns åtskilliga sådana personer är väl bara alltför uppenbart. Varför Expressen väljer att publicera något så dumt är svårare att förstå. Kamratposten hade funkat bättre.

  Är det möjligt att orsaken är hennes namnkunnige fader? Har pappa gjort det möjligt för dottern att få sin artikel tryckt? Om det är så, så är hon ännu en i den långa raden av kändisbarn som fått förtur till köttgrytorna. Ibland är det lurigt att se sambanden eftersom folk inte har de efternamn man räknar med. Men TV och tidningar befolkas av just sådana kändisbarn.

  Ofta när man inte begriper ett dyft, när uppenbara obegåvningar fått utrymme i media, då är förklaringen just detta. Mamma eller pappa ordnade jobbet. Direkt eller genom indirekt inflytande.

  SvaraRadera
 18. Här är en lång mer läsvärd journalist:
  http://www.marikaformgren.se/#home

  SvaraRadera
 19. Tidningarnas kulturredaktioner borde ägna sig åt kultur i stället för att bedriva vänsterpolitisk propaganda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så är dessa människors största lidelse att förändra svensken. För ca 40-50 år sedan så skulle människan befrias med kommunism, men sedan muren föll så har det blivit ohållbart. Nu är det queerfeminism och multikulti som skall frälsa oss. Eftersom dessa människor är så goda och så oerhört mycket mer insiktsfulla än oss - pöbeln - så kan de inte låta oss vara ifred.

   Så svaret på din fråga är att kulturjournalisterna har "viktigare" saker för sig än att bara hålla på med kultur.

   Radera
 20. Sverige har SD och andra EU-länder har sina invandringskritiker !
  Vill hon vara seriös och icke-privelegierad så ska hon givetvis byta plats med en Irakier eller en nord-afghan som kommer hit istället ! !

  SvaraRadera
 21. Endast Sverige svenska stolpskott har.

  SvaraRadera
 22. De mest fanatiska dyrkarna av Hitler var kvinnor. Denna kvinna skulle säkert ha tillhört dessa på trettiotalet. Sett från övriga Nordens horisont är en stor del av svenska kvinnor utan självbevarelsedrift. De beter sig som bortskämda ungar, frånvaron av krig och kriser lyser igenom.

  SvaraRadera