tisdag 3 februari 2015

Karin Pettersson och billiga poänger


Kära läsare. Efter ännu ett litet uppehåll tänkte jag att vi idag kör igång försiktigt med att titta på dagens alster från Aftonbladets Karin Pettersson. När det gäller bloggen, så har det varit sämre produktivitet från min sida under vintern, men vårens glada budskap är att jag nu ser alla möjligheter att åter kunna producera dagliga inlägg.
Festligt nog kallar Karin Pettersson sitt inlägg för "Billiga poänger ger inte bra integration", för att sedan bjuda på något som inte ens med god vilja kan kallas för fantastiska poänger. Det inleds patetiskt:

"Invandring är i grunden något bra för Sverige. Mångkulturella samhällen är rikare och mer dynamiska, vilket Anders Borg påpekade i Ekots lördagsintervju i julas."

Som vanligt utvecklas inte varför och som vanligt får vi veta att "mångfald" på ett magiskt sätt leder till "dynamik". En person som helt verkar leva på denna tanke heter Philippe Legrain, har fått in debattartiklar i svensk media och har därför sågats på detta forum bland annat här och här. Hans huvudsakliga "arbete" verkar bestå i att titta på Silicon Valley och Londons finanscentrum, konstatera att där finns människor av olika ursprung, för att sedan dra slutsatsen att "mångfald" skapar rikedom. Det är naturligtvis idiotiskt att applicera det på Sverige, eftersom vi genom vår politik knappast skapar några Silicon Valley, utan endast det som brukar kallas för "utanförskapsområden". Vi attraherar inte samma grupper och vi kan inte erbjuda samma möjligheter. De erbjuder välbetalda arbeten, medan vi erbjuder PUT och anhöriginvandring.

Pettersson fortsätter:

"Just nu förs en uppjagad diskussion om integrations- och migrationspolitiken, främst mellan borgerliga politiker med usla opinionssiffror. Det är väldigt synd. Krigen i Syrien och Irak kommer att pågå under överskådlig tid, och nu behövs politiker som orkar argumentera för att invandring är såväl en tillgång för Sverige som ett moraliskt åtagande."

Ja, det är "väldigt synd" att frågan aldrig har kunnat diskuterats på ett sansat sätt i Sverige, men det är ju just mediemänniskor som Karin Pettersson själv som säkerställt att den alltid varit "uppjagad". "Rasist", "främlingsfientlighet" och "människosyn" är inte en god grund för en saklig debatt. Vi ser i stycket också hur ett par fulknep återkommer. Först det där påståendet om tillgång, som inte underbyggs, följt av "moraliskt åtagande", som leder till en omöjlig diskussion. Jag hävdar ju att svenskarna överhuvudtaget inte har något ansvar för resten av världen, vilket då bemöts med just tal om "moral", "anständighet" och det eviga "människosyn". Diskussionen dör innan den påbörjats.

Så kommer vi då till Karin Petterssons (föga) egna förslag till hur allt ska ställas tillrätta. Det första handlar om kommunerna:

"Ansvaret för migrations- och integrationspolitiken vilar ytterst på den nationella nivån. Kommunerna bör kompenseras fullt ut för kostnader kopplat till flyktingmottagande. Precis som Centerpartiet föreslagit bör staten också garantera – och finansiera – intensivkurser i svenska för alla nyanlända barn. Samtidigt behövs hårdare krav. Kommuner ska inte kunna vägra ta emot flyktingar med hänvisning till bostadsbrist."

Nu är jag förvisso ekonom, men det är ändå märkligt att man alltid ska behöva påpeka att det handlar om samma pengar; svenskarnas inbetalade skattekronor, och inte det där magiska trädet som vänstermänniskor tänker sig. Med tanke på de volymer vi tar emot, kommer svenskkunskaper snart bli irrelevanta. En allt större del av befolkningen kommer helt enkelt att vara arabiskspråkig. Om vi tittar på Belgien, finns det visserligen en liten del människor som behärskar både nederländska och franska på en professionell nivå, men det är knappast normen. Att sedan Pettersson tycker att tvång för kommunerna är en ypperlig lösning avslöjar henne ännu en gång som vänstermänniska, där alla ska med, oavsett man vill eller ej. Kommentarer kring hur dessa mediemänniskor själva lever må vara uttjatade, men vi kan ju börja med att tvinga in några asylsökande i hennes egen bostad.

Karins andra revolutionerande förslag är att bygga fler bostäder. Det enda man kan säga om det är väl att det är något intressant att frågan väcks, och behovet anses finnas, först på grund av massinvandringen, trots att det länge funnits gott om bostadslösa svenskar. Fler studentbostäder skulle också vara välkommet, men politik handlar som bekant om prioriteringar och nu är det allt överskuggande att se till att få en så stor befolkning som möjligt med bakgrund i Afrika och Mellanöstern.

Den tredje punkten handlar om jobben:

"Som Saco skrev på DN Debatt i går behövs nu en rejäl satsning på validering och komplettering av utbildningar och kunskaper."

100 000. Det är runt denna siffra vi tydligen ska ligga när det gäller inflödet av asylinvandring. Likt alla andra "satsningar på integration" kan man validera och komplettera hur mycket som helst och det förblir meningslöst. Pettersson fortsätter:

"Sverige har också en fantastisk fördel i det att både fackförbund och arbetsgivare är i grunden positiva till den svenska flykting- och migrationspolitiken. Det är viktigt. Arbetsmarknadens parter kan framöver spela en viktig roll både i debatten och när det gäller att hitta ingångar till jobb för de människor som flytt till Sverige."

Jag förstår att mediemänniskorna tycker att det är "fantastiskt" att hela det offentliga Sverige har gått samman för att genomdriva folkutbytet. Det är inte heller märkligt att arbetsgivarna är positiva till en politik som de hoppas kommer att krossa allt vad löner och avtal heter. För fackförbunden är situationen något mer komplicerad. De har egentligen inget intresse av massinvandring, men min ytliga gissning är att det handlar om åsiktskorridoren och banden till socialdemokratin. Karin Pettersson avslutar med:

"Nu ligger bollen hos regeringen."

Nej, den ligger som vanligt hos varje svensk som ska fundera ordentligt på hur landets framtid ska se ut. Och göra motstånd.


16 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för att du fortsätter.

  Dina alster har en verkshöjd (som det så fint heter) och utan dina klockrena analyser skulle jag gå under. Är så trött på att läsa, höra och SE allting som endast går ut på att försvara massinvandring och att hata SD.

  Tack Tobbe
  Nattmannen

  SvaraRadera
 2. Äntligen en positiv nyhet!
  Jag blev djupt besviken av ditt förra blogginlägg där du sa att du skulle sluta blogga.
  Din röst behövs i mörkret som sänkts över vårt land.
  Dina videoöversättningar är helt oersättliga i att informera svenskarna om vad som händer utanför vår lilla ankdamm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte sluta, utan påannonsera att det skulle kunna bli en längre paus. Det ser nu dock ut att ha löst sig praktiskt och jag bör kunna köra för fullt framöver. Ska även försöka fortsätta få ut lite videoklipp, även om de tar fantastiskt mycket tid att framställa.

   Radera
  2. Det är angeläget att du låter oss följa NF och Marine Le Pen; det är ju dödstyst om dem i svensk ljugmedia

   Radera
 3. Liten eller åtminstone måttlig invandring kan vara bra. Men det gäller att de anpassar sig. Det är inte svenskarna som skall anpassa sig efter deras vanor !

  SvaraRadera
 4. Tobbe! Dina inlägg gör att man vågar se ett litet ljus i den stora mörka tunnel som möter oss i dessa tider. Låt oss hoppas att det inte är tåget bara...
  Anna

  SvaraRadera
 5. Kul att uppehållet inte blev så långt Tobbe. Läser din blogg ofta och du har alltid bra analyser och kommentarer!
  Thomas

  SvaraRadera
 6. Bra att du känner efter. Det ska inte vara ett tvång. Det ska vara roligt och viktigt att skriva, annars kan det vara.

  Det jag uppskattar mest (och kanske läser eller tittar på mest noggrant) är din utblick mot de, i Sverige, ofta negligerade länderna Belgien, Nederländerna, Luxemburg och Frankrike.

  Vad är fakta och vad är myt om dess länder? Nederländerna t.e.x. man hör så olika. En del säger t.ex. att det är mycket värre än i Sverige, speciellt då i Amsterdam, andra säger att det är bättre. Blir lite svårt att sitta här och tro eftersom de rätta källorna saknas. Här har du en viktig roll att fylla som också gör din blogg unik.

  Självklart är dina analyser av Aftonbladet och Expressens krönikörer intressanta men, ärligt talat, är de verkligen värda din fulla uppmärksamhet? Vi vet ju redan att det är nonsens det man skriver.

  Så jag passar på att puffa lite för att, om du inte tycker det är tråkigt, att flytta tonvikten lite till kvalitet från kvantitet, från Sverige till länderna ovan och på att utbilda oss mer om förhållandena där så att vi kan vidga vår kunskap mer än att bemöta redan på förhand meningslösa och förutsägbara texter.

  Jag talar då endast att förskjuta tyngdpunkten något. Inte ändra hela konceptet på bloggen. Du har en skarp penna och kan enkelt klä av dessa texter men det verkligt unika idag i Sverige som nästan ingen annan kan är att ge oss en fördjupad inblick i dessa länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom på detta då din blogg legat nere till och från en månad och jag har känt efter vad jag saknat mest. Vad har hänt i dessa länder den senaste månaden. Har ingen aning. ;-)

   Radera
  2. Håller med Anonym 14:45 och/men lite krydda då och då med utskåpning av de "intellektuella pygméerna" skadar inte, det piggar upp

   Radera
  3. Ja, man kan ju säga att bloggen är uppbyggd kring dessa två skilda delar. Läsarnas meningar är dock delade - en del vill se mer NL/BE/FR, medan en del enbart vill läsa om Sverige. Själva grunden till att jag en gång skapade bloggen var min frustration över de krönikor och liknande jag läste och skrivandet blev ett sätt att kommentera och ventilera.

   Den utländska aspekten tillkom sedan, då jag ju även läser ovan nämnda länders medier, och där såg nyheter som förtegs i Sverige. Slutligen är lögnerna om Front National och hjälten Jean-Marie Le Pen bara för mycket för att jag ska låta dem stå oemotsagda. Därav översatta klipp, så att läsaren själv kan höra vad partiets företrädare faktiskt säger.

   Radera
 7. Tack och lov att Tobbe är tillbaka och påtalar de senaste groteskerierna i Aftonbladet.

  Vi har ett ljus som brinner i båda ändar i Sverige, i Borlänge drar SSAB ned med 200 arbetstillfällen, i samma ort fylls oförtröttligt på med tusentals somalier. Och kommunalråd i Bergslagen var ute för någon månad sedan och prisade massinvandringen. "Vi behöver nya kompetenser" hette det. Man tror knappt sina ögon och öron. Nog behövs det nya kompetenser allt, på kommunalrådsposterna. Industrin drar ned, Migrationsverket har spaltkilometrar med lediga tjänster. Det känns som man lever i en fruktansvärd Kafkaroman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är precis p.g.a. att vi inte längre behöver "billig" outbildad arbetskraft som det är en sådan synnerligen idiotisk idé att fylla landet med asylsökanden från tredje världen.

   Radera
 8. Hej Tobbe,

  Kul att du är tillbaka. Jag blev orolig att du var på gång att stänga ned bloggen helt och hållet. Får man fråga vad som tagit tid (efter ditt förra inlägg var jag orolig att du blivit hotat personligen eller dylikt)? Kul att det verkar lösa sig i alla fall,

  Tack för en bra blogg och stå på dig!

  mvh, Per

  SvaraRadera
 9. Härligt att du e tebax! Så om Anders Borg säger något så är det den yttersta sanningen? Kvinnan misslyckades totalt med sitt tänkande/skrivande. Och som vanligt låter det som en papegoja, bara upprepningar.

  SvaraRadera
 10. Härligt Tobbe att du är åter på banan. AB-Karin utstrålar den märkliga blandningen av självförakt och överoptimism som är så vanlig hos journalister. Hur tänker hon sig t.ex. att det ska gå till att validera kunskapen hos 100.000 invandrare per år som för det första inte kan intervjuas på svenska. Ska det bildas en superstor myndighet som arbetar med detta ?

  SvaraRadera