torsdag 12 februari 2015

Alice Bah Kunke i panelsamtal om "afrofobi"




Bland alla de negativa egenskaper som svensken besitter finns också den sjukliga rädsla, de fobier, som denne har inför olika ideologier och raser, där de mest skriande verkar vara islamofobi och afrofobi. Sålunda krävs det speciella föreningar för dessa fenomen, som kan sysselsätta en grupp utvalda på heltid. Igår genomfördes ett panelsamtal i Uppsala, där de vanliga misstänkta deltog; bland annat Kitimbwa Sabuni och självklart Momodou Jallow. Upsala Nya Tidning berättar om evenemanget och stavar festligt nog Kitimbwas namn fel, kanske i ett utslag av afrofobi. Tidningen skriver å andra sidan om "stadsministern" och insisterar på att stava Uppsala med ett "p". Vi känner igen formuleringarna:

"Bah Kuhnke pratade också om vikten av att öka kunskapen, och se afrofobi som en del av den rasistiska strukturen. Kunskap diskuterades flitigt. Medlemmarna i panelen menade att kunskapen om rasism och afrofobi till viss del aldrig varit så stor som den är idag, men att det inte hjälper. Polisväsendet, skolan och media är alla del av en struktur, där vita människor har mer makt än svarta. Denna struktur tydliggörs bland annat när media skildrar brott mot vita i större utsträckning än mot afrosvenskar, och i de ständiga diskussioner om en glass eller chokladboll ska anses vara rasistisk. Problemet, menade alla panelmedlemmar, är att det alltid blir upp till de som tillhör vithetsnormen att definiera vad som är rasism. Kampen går därmed långsamt."

"Struktur", "vita" och "vithetsnorm" i vanlig ordning, alltså. Personer som Sabuni och Jallow skulle göra oändligt mycket mer för svarta människor i Sverige om de skaffade sig hederliga arbeten och slutade hetsa mot vita. Det är lättare att respektera Nyamko Sabuni än hennes rasfixerade bror. Han säger bland annat:

"Rasifierade människor har fått ta baksätet och vi har vant oss vid det. Den antirasistiska rörelsen borde utmana ordningen, vara polariserande. Men i stället har vi den här positiva antirasismen som inte stör den vita majoriteten."

Nja, ärligt talat så stör nog denna så kallade "anti-rasism" den vita majoriteten, men personer som Sabuni är rejält mycket mer etablerade än vi som tillhör den patriotiska oppositionen.

Alice Bah Kunkes avslutning blir särskilt pinsam:

"Vi arbetar vetenskapligt..., det har gått fyra månader. Men tro mig, just you wait and see."

Att slänga in en engelsk fras när man vill säga något är ett tydligt tecken på bristande bildning, vilket bevisas av vilka personer som ständigt gör det. Bah Kunkes prestationer hittills har inte heller gjort något för att förändra den bilden, och nej, jag tror inte att de arbetar "vetenskapligt", särskilt inte kring ett begrepp som "afrofobi".





3 kommentarer:

  1. Min mor pratade alltid engelska med en mörkhyad personal på äldreboendet för hon trodde inte denne kunde svenska trots att personen talade felfri svenska (adopterad som barn). Det hjälpte inte, mor började alltid att tilltala henne på dålig engelska. Det kan nog vara så även med Alice Bah Kunke, att det engelska var det språk man pratar med "utlänningar" på.

    SvaraRadera
  2. Undrar om näringsminister Mikael Damberg (en fin såsse!) är medveten om att han (förefaller det som) helt bekymmerslöst till vardags traskar runt i kvarteret Blåmannen, ett ålderdomligt ord för neger. Damberg skäms inte ett ögonblick.

    När Sabuni får reda på detta kommer förbundet omedelbart att kräva ett namnbyte för kvarteret Blåmannen i Stockholm.

    SvaraRadera
  3. Efternamnet Bah antyder en bakgrund i Gambia, ett land vars innevånare mest är kända för manlig prostitution och knarkhandel.

    SvaraRadera