fredag 6 februari 2015

Dagens citat: Jonas Sjöstedt (v)


"Jag tycker att ett område som vi måste titta på är flyktingmottagandet. Vi har problem där. Att det är marknadsstyrt, det vill säga styrs av vem som kan öppna en förläggning, gör det svårare för kommunerna att ta emot på ett bra sätt."
SvDVänsterpartiets ledare förklarar vad som egentligen är problemet med Sveriges invandringspolitik, nämligen att privata aktörer tjänar pengar. Om patriotiska partier brukar sägas att de är enfrågepartier och har "enkla svar på svåra frågor", men detta hörs aldrig om Vänsterpartiet, som dessutom i sanning är ett populistiskt parti. Vänsterpartiet gick till val på just en enda fråga; "vinster i välfärden". Kommunister är patetiska i sin fixering vid vad andra människor tjänar och sin målsättning att alla ska få det, kanske inte lika bra, men åtminstone lika dåligt.

För Sveriges framtid spelar det naturligtvis mindre roll om Bert Karlsson tjänar pengar, jämfört med den förödelse som invandringspolitiken för med sig för samhället och folket.
5 kommentarer:

 1. Ja och han ar ju inte part i malet med sin lya pa Ostermalm.

  SvaraRadera
 2. Han är ju konsekvent. Om inte riskkapitalisterna ska få fylla sina skatteparadis-konton med pengar från skola vård och omsorg så ska de inte få tjäna fantasibelopp på invandringen heller.
  Att sedan skola vård och omsorg är samhällsnyttiga medan asylmissbruket är rent samhällsfarligt spelar kanske inte någon roll för honom.

  SvaraRadera
 3. Jag anser det är bättre att Bert Karlsson och liknande figurer tjänar sanslöst många miljoner på asylindustrin. Det sticker i ögonen på de flesta och kanske kan bidraga till att få slut på hela vanvettet, den öppna gränsen alltså.

  Sjöstedt är för övrigt en riktigt obehaglig figur med det ständiga självbelåtna flinet. Undrar vad han skulle vilja göra med sina grannar på Östermalm, klassfienden?

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Jonas Sjöstedt har rätt i att det marknadsstyrda flyktingmottagandet leder till en snedfördelning. Småbyar med ett eller två tusen invånare blir påprackade 500-700 lycksökare och "flyktingar" för att asylbaroner som Bert Karlsson lyckas hitta och köpa upp gamla nedlagda sanatorier, sjukhus, slott och hotell ute i tassemarkerna.
  I praktiken hade det inte varit någon skillnad om Jonas Sjöstedt själv hade fått bestämma över flyktingpolitiken eftersom nedlagda sanatorier & sjukhus och tomma slott oftast ligger i små byar och i utkanten av små kommuner. Enda skillnaden hade varit att Sjöstedt hade kastat ut kronprinsparet från Haga slott och gjort om det till en lyxuös flyktingförläggning med den fina Hagaparken som flyktingarnas "rekreationsomåde" ämnat för överfallsrån och gruppvåldtäkter. Kanske han även hade förvandlat Kungliga slottet som flyktingförläggning men han själv bor ju inte så långt därifrån så det är tveksamt.

  Stig

  SvaraRadera