fredag 6 februari 2015

Även Pascalidou bjuder på en pinsam attack mot Norge
Eftersom Sverige är en humanitär stormakt och föredöme i hela världen, som ju mäts i volym av asylinvandring, är våra grannländer ofta måltavlor för de goda människornas poserande. Det brukade handla om Danmark, där "främlingsfientliga Dansk Folkeparti vridit politiken i främlingsfientlig riktning", men i dessa dagar är det Norge som gäller, då man där har framfört förslag för att avstyra romsk tiggeriturism. Även den eviga svenskhataren och posören Alexandra Pascalidou kände sig tvingad att skriva om det, som vanligt med referenser till Grekland.

Med tanke på hennes egen status och föga välförtjänade inkomster här, blir hennes alster i Metro "Norges giriga oljemiljonärer kommer att sluta som skeletthögar" särskilt patetiskt. Norrmän är alltså "giriga oljemiljonärer", och det endast för att de inte vill bjuda in ett maximalt antal romska tiggare. Hon inleder med den grekiske filosofen Diogenes, som ska ha letat efter en människa:

"En människa med integritet och civilkurage. En människa som vågar gå mot strömmen även om det kostar en slant."

Ja, då får han nog gå förbi dig Alexandra, som tvärtom helt försörjer dig på att gå med strömmen. För henne handlar alla goda egenskaper dock som vanligt om inställning i invandringsfrågan och nu romskt tiggeri:

"Diogenes hade behövt leta länge i vår tid och våra trakter. I Norge hade hans lykta slocknat av uppgivenhet. För er som missat det har vårt kjempefina grannland Norge i dagarna diskuterat att lagstifta in känslokylan."

Nej, förslaget handlade inte om lagar kring "känslokyla", eller någon annan av alla de känslor som haglar i debatten, utan rent konkret om ett förbud mot att underlätta romskt tiggeri och därtill kopplad kriminalitet. Om vi bortser från tiggerifrågan, så har faktiskt "Norges giriga oljemiljonärer" en ganska stor asylinvandring, som är större än både Danmarks och Finlands, även om den förstås bleknar jämfört med Sveriges. Känsloargumenten fortsätter:

"Ett av världens rikaste länder har inte bara övervägt att kriminalisera fattigdom genom att förbjuda tiggeri, utan även tänkt straffa alla som fortfarande har lite hjärta kvar i kroppen."

Nej, det är fortfarande alldeles lagligt att vara fattig i Norge, vilket inte är samma sak som att man vill se tiggare från Bulgarien och Rumänien i varje gathörn, som det bokstavligen nu ser ut i Sverige. Det har inte heller kommit något förslag om att straffa alla som har "lite hjärta kvar i kroppen". Festligt nog får Pascalidou med ordet "hyckleri" i samma artikel som vi nu tittar på:

"Hyckleriet når nya nivåer när landet där man vill straffa solidaritet och förbjuda fattigdom samtidigt belönar globala hjältar som Moder Teresa, Martin Luther King, Mandela och Malala med Nobels fredspris för deras empati och kamp för att befria människor från fattigdomens bojor."

Sådant här är både roligt och sorgligt. De nämnda personerna har ingenting med varandra att göra, än mindre med romska tiggare, men hos individer som Pascalidou är de allihop helt enkelt goda, tillsammans med posörerna själva förstås. Svamlet om vad lagförslaget handlade om upprepas dessutom.

Hela situationen får Pascalidou att plötsligt ställa en märklig fråga:

"Vad ska skolorna lära elever om inte ett visst mått av generositet och medkänsla för deras nästa?"

Vad sägs om matematik, svenska, geografi och främmande språk, till att börja med? Alla kan inte bli krönikörer i Metro eller få betalt för en plats i morgonsoffan, utan kan behöva en viss mängd faktisk kunskap för sin försörjning.
8 kommentarer:

 1. Vilka stollar. Det lustiga är att det är ungefär alltid samma stollar som du klär av i dina texter. Alexandras naiva lite lätt barnsliga språk skulle vara perfekt för barnböcker. Nu får hon chansen att bre ut sina texter i offentligheten...givetvis utan en möjlighet att kommentera hennes alster.

  I stort sett alla som får uttala sig i tidningar och annan media är vita, rika människor som inte bor i våra NoGo distrikt....och givetvis är de GODA och FINA människor som alltid står på de svagas sida.

  OIsin, Alexandra, Lindström Anders L mfl. går ju aldrig att ta på allvar med tanke på deras lyxiga tillvaro. Såg att fina Shyffert hade skrivit något fint och gott på Facebook.

  Är nog dags att börja länka så normala svenskar förstår vad det handlar om. Tack Tobbe för din insats. Jag skall försöka på min kant.
  Nattmannen

  SvaraRadera
 2. Pascalidou är givetvis ett höggradigt provocerande rött skynke för varje sansad tänkande människa.

  Det som dock verkar ha gått de flesta förbi i denna debatt är att det norska lagförslaget i hög grad är just humanitärt. Det handlar nämligen om att förhindra människohandel och rent slaveri (vilket svenska politker givetvis är medvetna om men väljer att blunda för). Därför envisas man med att mörklägga och förneka det faktum att hela tiggeriapparaten här genomorganiserad (visa mig den tiggare som får sitta kvar utanför ICA utan att det är sanktionerat från centralt zigenarhåll).

  Samma resonemang kan appliceras på asyinvandringen där det finns grova pengar att tjäna för människosmugglare som ser till att driva in pengar många år framöver.

  Den nakna sanningen är att våra politikermaffiosos varken bryr sig om det svenska folket eller de som kommer hit. Det enda som är viktigt är att de själva har det på det torra. Och det är där de ska angripas, genom plånboken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det norska förslaget ville kriminalisera även de som hjälpte tiggarna, det var därför det föll!

   Ina Höst

   Radera
 3. Intressant att hon hänvisar till Diogenes. Såvitt jag minns bodde han i en tunna och drack vatten ur handen. När kungen besökte honom fick Diogenes frågan om han hade någon önskan. Han svarade att kungen skuggande honom från solen och bad att han skulle flytta sig.
  En viss skillnad mot vad Alexandra skulle ha svarat.

  SvaraRadera
 4. Vill återigen tacka Tobbe för att du gör så att det går att läsa dessa alster. För att hålla ner blodtrycket läser jag aldrig dvs aldrig något från dessa människor. Men serverat på detta sätt blir det ju faktiskt underhållning.
  Pelle

  SvaraRadera
 5. Två snillen spekulerar. Ett är Paskalido
  http://www.efn.se/2015/01/30/veckomagasinet-hett-grekiskt-drama/

  SvaraRadera
 6. Pascalidou vurmar så mycket för sitt forna hemland, det borde väl föranleda henne att åka dit och hjälpa till under krisen istället för att sitta här och klaga på oss! Men det är väl svårt att lämna köttgrytorna och glamouren här framför ett osäkert mottagande där?

  Grekerna är inte kända för sin antirasism precis (kanske det hon fått med sig därifrån med tanke på hennes förakt mot oss nordbor?). Inget ont om grekerna dock. För bara drygt 100 år sedan befriade de sig från ett 400- årigt osmanskt ok under blodig kamp. De har trots det långvariga muslimska oket lyckats behålla sina kulturella rötter i Antiken.

  Men de var inte särskilt antirasistiska under Antiken heller. Utländska krigsfångar togs som slavar. Visserligen fick många fin utbildning för att bättre kunna tjäna sina herrar, men de var rättslösa. De som blev frigivna eller köpte sig fria kunde inte bli medborgare och upptagna i samhällsgemenskapen utan fick leva i utanförskapsområden trots att de bidrog till samhället och överklassen som läkare, handelsmän e.dyl. I motsatts till Rom, där frigivna slavar blev medborgare och kunde göra karriär.

  Inget ont om Antiken dock, jag är en stor fan! Den har grundat vår civilisation, lagt fröet till vår demokrati och vår vetenskap! Men fakta är fakta!

  Ina Höst

  SvaraRadera
 7. Ugglan är ju född i Rumänien.....

  SvaraRadera