lördag 7 februari 2015

Front National fördömer demokraturen i Sverige

Igår kom ett uttalande från Front National, som jag själv tycker är mycket intressant. Under rubriken "Förvägrad demokrati i Sverige - imorgon i Frankrike?" jämför Europaparlamentarikern Jean-François Jalkh (FN) situationen i våra båda länder och ser Sverige som ett avskräckande exempel på hur etablissemanget säkrar makten genom odemokratiska metoder. Det franska valsystemet med majoritetsval i två omgångar missgynnar Front National gravt, då maktpartierna uppmanar sina väljare att stödja vilken kandidat som helst som inte kommer från Fronten. Ändå ser han alltså den svenska situationen som värre, där "decemberöverenskommelsen" närmast innebär att "Sjuklövern" har blivit ett formellt parti.

I departementet Doubs, i östra Frankrike, genomförs imorgon andra omgången i ett fyllnadsval, där Front National i första omgången kom på andra plats och följaktligen står mot Socialistpartiet i den avgörande omgången. Kommer försöken från maktpartierna att bilda en "republikansk front" mot FN att lyckas? Kommer man verkligen att få högerväljare att stödja Socialistpartiets kandidat? Jag kommer att skriva om detta val i nästa nummer av Nya Tider.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
UMPS är det nedsättande uttrycket för den politiska eliten i UMP och PS och alltså en motsvarighet till vår "sjuklöver".

Alain Juppé är en UMP-topp som varit bland annat partiordförande och premiärminister.

Nathalie Kosciusko-Morizet är ytterligare en toppfigur i UMP, som innehaft poster som bland annat borgmästare och minister.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar