onsdag 18 februari 2015

Oisin Cantwell påminner om "den högerextrema terrorn"


Efter de islamiska dåden i Danmark, en månad efter islamiska dåd i Frankrike, kände den svenska mediekåren direkt och instinktivt att det rimligaste var att skifta fokus till de berömda "högerextremisterna". Idag får äntligen Oisin Cantwell chansen att visa att han minsann tillhör samma etablissemang, och bjuder på ett alster som givetvis får rubriken "Vi får inte glömma den högerextrema terrorn". Som illustration visas den där älskade bilden, som nu är 30 år gammal:Nej, efter ett år av ett antal islamiska terrordåd i Europa, och hundratals i Mellanöstern, är det naturligtvis tryggast att rikta fokus mot skinheads i Växjö 1985. Det visar sig nämligen att kommunen nu har beslutat att damen på bilden inte kommer att uppföras som staty, vilket Cantwell ser som ett orostecken fullt i klass med vilket islamiskt mördande som helst.

"Dagens Nyheters berömda bild av en äldre dam som svingar sin handväska mot huvudet på en nazist var tänkt att bli staty i Växjö, staden där det hände. Men kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott säger nej, med hänvisning till att Susanna Arwins konstverk signalerar våld. Så reduceras den kanske mest kända symbolen för den svenska antinazistiska kampen till någonting som kan uppmana till våldsbrott."

Han lyckas också med det sedvanliga konststycket att tro att de stackars utsatta journalisterna främst bör frukta "nazister":

"Detta bara några dagar efter att nazister greps och anhölls utanför Expressens lokaler, misstänkta för att ha planerat att misshandla journalister. Nu ansåg domstol att den man som i Norge mördade 77 personer är frisk, men ur ett säkerhetsperspektiv är det ointressant. Betydligt viktigare borde det i sammanhanget vara att Breivik även hade journalister som tänkbara offer."

I verkligheten är det en viss skillnad mellan att vilja intervjua Expressens journalister och att skjuta ihjäl 12 personer på Charlie Hebdos redaktion. Cantwell får också med de övriga element som infogades av hans gelikar redan i måndags, nämligen Gyllene Gryning och Jobbik, samt givetvis Anders Behring Breivik, namnet islamismens apologeter älskar att upprepa. Det som upprör Cantwell är att Fremskrittspartiets förre ledare Carl I Hagen har uttryckt sin förfäran inför dåden i Danmark:

"Norge måste vakna. Det är ohyggligt att se hur terrorn har kommit till vårt närområde. Det är bara en tidsfråga innan det sker även i Norge."

Inför ett sådant övertramp, måste Cantwell bara ställa frågorna:

"Har Hagen glömt 22 juli? Bomben mot regeringskansliet? Alla mördade barn på Utøya?"

Nej, det är det ingen som glömmer, just eftersom våra medier ältar det varje gång islam kritiseras eller råkar missuppfattas till den grad att människor mördas. Gyllene Gryning och Jobbik pressas in med en tämligen lösryckt mening:

"Det gäller inte minst politiker långt ut på högerkanten som inte vill ha sin popularitet fläckad av att nazister marscherar på Atens och Budapests gator."

Den avslutande passagen blir i vanlig ordning patetisk:

"Vi får inte förringa den islamistiska terrorismen. Den är vidrig och farlig. Men vi får inte heller börja rycka på axlarna åt den ideologi vars företrädare har begått den värsta förbrytelsen i mänsklighetens historia. Än i dag mördar nazister människor."

Hur många nazister mördar hur många människor? Om vi tittar på förra året, handlade det om noll, ett, eller tio dödsoffer? Hur många mördades av islamister i världen under förra året? 100 000? Hur stor andel av förra årets dödade journalister föll offer för nazister jämfört med islamister?
8 kommentarer:

 1. Trösten är i alla fall att Aftonbladets försäljnings/läsarkurva pekar nedåt.

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag inte frivilligt läser AB och Expressens hatpublikationer så är jag tacksam för att Tobbe gör det och förvandlar det till underhållning.
  Pelle

  SvaraRadera
 3. Juryn är väl ändå ute och överlägger om det är kommunister eller islamister som är historiens värsta massmördare? Nazisterna var vidriga men i reda tal nybörjare förhållandevis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej juryn är absolut inte längre ute och överlägger: det finns ingen ideologi som har tagit död på så många av sina egna folk som kommunisterna.

   Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot et al har mördat mellan 80-120 miljoner människor bara under 1900-talet.

   I den svenska smala åsiktskorridoren bryr vi emellertid inte oss om det där eftersom den kommunistiska/socialistiska utopin är så tilltalande för den kulturmarxistiska journalistkåren tillika lärarna på skolor och universitet. Kulturmarxister styrs av känslor och kommunister/socialister verkar vara mycket godare/finare än vad nazister och fascister var...

   Herr Cantwell väljer att inte vara historiskt bildad och sanningsenlig i god kulturmarxistisk tradition.
   Nordtomta

   Radera
  2. När det gäller "effektivitet" så var nazisterna överlägsna följt av kommunisterna. Däremot har islamister hållt på i 1 400 år och min fundering var om de hade hunnit ackumulera fler än kommunisterna på denna tid. Ett snitt på dryga 100 000 om året och det är tajt om förstaplatsen.

   Radera
 4. Trösten är att OC för eller senare kommer få smaka på multikulti i form av rån och/eller misshandel. Det tragiska är att han säkerligen kommer tro det var ett hatbrott pga hans yrke när det istället kommer vara pga hans ljusa hud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, efter att miljöpartisten Anders Wallner knivrånades under ett besök i förorten, uttryckte Åsa Romson förhoppningen att det inte handlade om hans kandidatur till deras partistyrelse...

   Radera
 5. Vi får absolut inte glömma att en gammal tant för 30 å rsedan dängde handväskan i huvudet på en skinnskalle! Och vi får absolut inte glömma att den antinazistiska kampen måste fortsätta med fler handväskattacker mot de 0,1 -0,5 % av befolkningen som vilken dag som helst kan ta över hela Sverige och köra en repris på det som hände i Tyskland mellan 1933 och 1945. Framför allt får vi absolut inte glömma att Aftonbladet var nazistiskt när Hitler skakade matta med Europa och att Expressen gick emot nazism först i slutet av Andra världskriget när det blev allmänt känt att de utrotade judar i koncentrationsläger. Sist men inte minst får absolut inte glömma att journalister är ännu mer ögontjänare och mytomaner idag än vad de någonsin har varit.

  Stig

  SvaraRadera