söndag 22 mars 2015

Dagens citat: Håkan Forsberg


"Om det gör så att det kommer fler människor till Sverige, så ser inte jag något problem med det."
SVTHåkan Forsberg, tillförordnad generaldirektör Rådet för Europeiska socialfonden i Sverige, kommenterar de 90 miljoner kronor som just avsatts för att hjälpa rumänska och bulgariska romer in i det svenska samhället. Man måste vara tämligen världsfrånvänd för att inte se något problem med att uppmuntra till den typen av migration.

Håkan Forsberg utvecklar sina förhoppningar:

"Den här fonden ska ju försöka hjälpa dem att hitta runt i det svenska samhället för att få stöd på olika sätt som finns redan här, och tillgång till skola kanske om man har barn, få sjukvård och hälsovård om man behöver det. Kanske få kontakt med andra samhällsinstitutioner också."


22 kommentarer:

 1. Man blir helt förtvivlad, detta kommer att sprida sig med blixtens hastighet bland romerna och det kommer att komma ännu fler med allt vad det innebär. Denne politiker som så många andra måtte ha hål i huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att Håkan Forsberg inte är politiker, utan tjänsteman. Däremot är han ett utmärkt exempel på ett ökat tjänstemannastyre i Sverige och i EU där fler och fler beslut, även på "policy"-nivå, tas av oavsättbara tjänstemän. Detta i kombination med de "etablerade" partiernas kräftgång vad gäller medlemskadrer och representativitet bäddar för demokratins undergång. Ett demokratiskt Sverige och Europa måste återerövras!

   Radera
  2. Precis, se bara på Ribbenvik som bestämde om Syriernas PUT alldeles själv....

   Radera
  3. Ja och Ribbenvik tvådde sina händer,nöden har ingen lag vi måste göra så här,sa han som genom ett tjänstemannabeslut gav alla Syrier och Eritreaner PUT,så fort de kom hit.

   Radera
  4. Du har helt rätt ! Räcker det inte med tusentals asylsökande som Migrationsverket inte vet vart man skall placera dem ? Och så kommer det tusentals romer på köpet ?Tillgång till skola ? Det finns ju skolor , hälsovård i Rumänien OCKSÅ !! Så vad har de här i Sverige att göra???

   Radera
 2. Håkan Forsberg får sin del av de 90 miljonerna kan man ju säga, tillförordnad generaldirektör torde väl rendera åtminstone 100 000:- i månaden. Och vem vet, efter idogt PK-flosklande kanske en landshövdingestol att sjunka ned i.

  Ibland känns det som det är hög tid att bryta upp, Tobbes bloggande får mig att tänka om, om andra kämpar på borde jag också göra det.

  SvaraRadera
 3. Det tycks ju gå ut på en permanentning av illegal närvaro i Sverige. Såvitt jag vet har EU-medborgare från exempelvis Rumänien rätt att vistas här högst 3 månader om de inte ordnat sin försörjning genom arbete. Ett monumentalt hyckleri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är t.o.m så att 3-månaders regeln bara gäller om du har en rimlig möjlighet att få jobb. Jag skulle inte vilja påstå att tiggarna har en enda chans att få jobb så dom är diskvalificerade för denna regeln redan från början.

   Radera
  2. Ja, jag undrar om den där gamla konspirationsteorin ändå har ett korn av sanning. Vänstern vill ha många invandrare för att de röstar vänster, och högern vill ha många invandrare för att få välfärdssamhället att kollapsa till en nattväktarstat.

   Radera
 4. Den intellektuella kollapsen blir allt mer utbredd och frågan man ställer sig är om det krävs en statskupp för att rädda vad som räddas kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Traditionellt är det ju ett lands försvarsmakt som brukar stå för statskupperna, man undrar ju om Reinfeldt har haft detta i åtanke när han avskaffade försvaret.

   Radera
 5. När inte ens en generaldirektör bryr sig om att följa lagen, varför ska jag då göra det ?

  SvaraRadera
 6. Det tråkiga svaret är nog att du måste göra det därför att det inte finns likhet inför lagen.

  SvaraRadera
 7. Fortsatt slöseri med VÅRA skattepengar.
  Dessa människor ska inte vara i Sverige över huvud taget.
  Hur svårt kan det vara?

  SvaraRadera
 8. Obekymrad arrogans. En vandrande provokation.

  SvaraRadera
 9. Hej Tobbe,

  Media, inklusive en och annan alternativ sådan, bedriver just nu en splittringskampanj mot SD. Udden är riktad mot SDs ledning och målet från gammelmedias sida är så klart att sänka partiet, medan alternativ media vill vrida det i någon ideologisk riktning. Det har därför uppstått ett slags samarbete mellan dessa som för tillfället är intensivt.

  Hur ser du på denna utveckling?

  Personligen kan jag bara beklaga det, jag kan inte se något gott komma ur samarbeten riktade mot splittra SD som parti. Tacksam för att du inte underblåst spektaklet.

  SvaraRadera
 10. Åkesson, Jomshof, Karlsson och Söder agerar helt på egen hand, där de utesluter många mycket viktiga personer i SDs och SDUs organisation. Jomshof försöker också få det till att de har 17000 medlemmar och du utesluter nu bara 20 personer, men det är inte vilka som helst, det är ju de viktigaste personer i SDU, bl.a. Kasselstrand & Hahne. Jomshof försöker med sin goda retorik förvrida situationen. Inte alls särskilt rakt agerat. Det är ingenting annat än maktfullkomlighet från de fyras sida. "Ideologiskt avvikande", det skulle ju Tobias Svensson också bli... Kan då Tobias Svensson kalla sig Sverigedemokrat? Inte enligt de fyras gäng.

  Nej. Någonting står fel i SD och jag förväntar mig en tillnyktring. SD är inte längre ett litet parti där fem-sex personer kan styra och ställa. Partiet har snart 20 % av Sverige som sympatiserar med dem, då är det också dags att öppna upp för andra att få makt och inflytande. Sverigedemokraterna hade inte varit någonting utan den havererade migrationspolitiken. Jag tror i ärlighetens namn att, med eller utan SD, har vi nu nått vägs ände där det inte finns utrymme för mer invandring från dysfunktionella stater. Det bör SDs ledning ha i minnet när de agerar som de gör. De blåser upp sig själva till Gudar.

  Man tvekar om man nu kan lägga sin röst på SD 2018. Det kan helt enkelt bli att man blir soffliggare vid kommande val.

  / Magne

  SvaraRadera
 11. Inte_rasist_utan_realist10 april 2015 12:02

  Hej Tobbe! Var är du? Vi saknar dina välskrivna alster.

  SvaraRadera
 12. Instämmer. Det är tomt utan Tobbe!
  Peter

  SvaraRadera
 13. Ja, vill inte vara påfrestande och krävande, men jag saknar Tobbes alster mycket. Dagens höjdpunkt på nätet brukade vara att klicka in här och bara njuta av klarsynen och framtidshoppet, trots den tragik vi lever i idag.

  Hoppas allt är väl med dig, Tobbe! Att livet behandlar dig bra!
  Välkommen tillbaka sedan, vi väntar troget!:-) /V

  SvaraRadera
 14. Tobbe tillhör Sveriges allra vassaste ledarskribenter, saknaden är stor när dagarna går utan livstecken. Nån som vet hur många vi är som sponsrar bloggen?

  SvaraRadera
 15. Men när ska politikerna lära sig att zigenare INTE kan anpassas till ett normalt samhälle ?

  SvaraRadera