söndag 1 mars 2015

Skola i Rosengård stänger efter hot och våld

Efter "bråk mellan olika elevgrupper" fattade skyddsombuden från lärarfacken Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund beslut om att stänga Värner Rydénskolan i Rosengård. Facket uppger att hot, våld och besök av kriminella vuxna har varit vanliga på skolan. Nu ska Malmö stad anlita ett bevakningsbolag för att göra miljön tryggare, skriver nyhetsbyrån TT. Personalen ska också få hjälp med säkerhetsrutiner och konflikthantering.

Sydsvenskan

Några av de incidenter som rapporterats under hösten har varit:

16/10: Elev sparkar på klassrumsdörren. Lärare orolig pga liknande händelse två veckor tidigare där dörren blev helt insparkad.

30/9: Pojke i femman hotar lärare som vill ringa hem efter att han varit med i en stöld.

30/9: Hot, slag och sparkar i ansiktet mellan elever i åttan

26/9: Elev blir knuffad och sedan spottad på av flera andra elever.

26/9: Ett gäng elever tänder eld på annan elevs tröja.

15/9: Lärare ber annan lärare om hjälp att lugna ner klassen och stoppa en elev att ta sig in i klassrummet. Blodvite och elev hotar lärare.

11/9: Elever i sexan slår och tar strypgrepp på varandra.

3/9: Två elever börjar slåss på skolgården.

I våras berättades att det såldes knark runt skolans område. Räkningen för krossade fönster förra läsåret låg på 175 000 kronor. Fönsterkrossning, liksom inbrott och stölder, sker på kvällar och helger. Men under skoltid har ungdomar som inte går på skolan kommit in i lokalerna för att söka upp Värner Rydénskolans elever.

Avpixlat
7 kommentarer:

 1. Gick på den skolan i tidig barndom och redan tidigt 70-tal så var det inte många blonda pågar och töser man såg där! Bra att man stänger ner möget det, år väl inte ens att försöka integrera invandrarbarn och ungdomar in svenska samhället i en sådan miljö där arabiska blivit 1:a språk och svenska inte ens kommer på andra plats!

  SvaraRadera
 2. Tack för att Ni valde Sverige!

  SvaraRadera
 3. Öppna era hjärtan för araberna!

  SvaraRadera
 4. Får mig att tänka på den konservative nationalisten i staterna, ramzpaul: https://www.youtube.com/watch?v=fonSqHNoWkQ. Han förklarar hur viktig mångfald är i staterna på ett minst sagt övertygande sätt ;-).

  / Magne

  SvaraRadera
 5. Att läsa Putnam och inse värdet av det sociala kapitalet borde öppna många ögon.

  SvaraRadera
 6. Så här såg mina söners skola ut redan på 90- talet. Vi kunde flytta dem till en skola med bara svenska barn. Det räddade dem. Men då var inte den enorma massinvandringen här ännu, det räckte ändå. Mordhot och våld med järnrör och andra tillhyggen var vardagsmat i skolan. I första klass också./V

  SvaraRadera
 7. Hej då framtida kunskapssamhälle!

  SvaraRadera