tisdag 3 mars 2015

"Sverigedemokraternas skräckfilm från rymden"
Under ovanstående märkliga rubrik sker dagens attack mot Sverigedemokraterna i Aftonbladet. Ledarartikel tar sitt avstamp i det nyligen avslutade årsmötet för SD Stockholms stad och är som vanligt full av epitet och lögnaktiga formuleringar:

"Vann gjorde William Hahne, som också är vice ordförande i SDU, Sverigedemokraternas hårdfört nationalistiska ungdomsförbund."

Det stämmer att ungdomsförbundet talar om nationalism, medan moderpartiet insisterar på socialkonservatism, men det är svårt att se att denna nationalism skulle vara särskilt "hårdför". Efter en liten genomgång av turerna kring Hahne och Kasselstrand, konstateras:

"Detta är ett riksdagsparti, alltså." 

Det finns en hel del att säga om styrningen av partiet, men det är knappast unikt för just SD. Se på hur det går till i exempelvis Socialdemokraterna vid val av partiledare, eller turerna kring Omar Mustafa. Man skulle kunna se Hahnes och Kasselstrands kandidaturer som ett tecken på en vital interndemokrati, som helt verkar saknas i Socialdemokraterna och Moderaterna. Det blir sedan dags att använda det där tendentiösa språket som våra medier är så förtjusta i:

"Ute i landet flyttar man fram sina positioner, och det finns exempel på att personer med kopplingar till mindre rumsrena högerextrema organisationer har agerat legosoldater i denna maktkamp."

Användandet av ordet "rumsrent" är alltid fånigt, särskilt i detta sammanhang, eftersom samma medier inte heller vill se moderpartiet som "rumsrent", "anständigt" eller ens "demokratiskt". Lika populära "fotsoldater" har här ersatts med det än grövre "legosoldater". Det förljugna resonemanget om "kulturrasism" dyker också upp:

"I stället har man försökt lansera en teori om kultur som gemenskapsbärande projekt. Det är människors "kultur" - inte deras ras - som gör att de inte passar in i Sverige."

Nej, det ena ersätter inte det andra, eftersom det är två helt olika saker. Man måste vara bra indoktrinerad för att inte tro att kultur påverkar människor och samhällen. Det räcker med att titta på det hedersvåld som förekommer i Sverige, som är ett mycket främmande kulturellt inslag. Efter att som vanligt ha vänt sig till Expo för oberoende expertkommentarer, avslutas artikeln med en förklaring till den bisarra rubriken:

"Vem som vinner återstår att se, men en slogan från Hollywood-filmen "Alien vs Predator" känns passande här: Oavsett vem som vinner... förlorar vi."

Det mest patetiska i ovanstående stycke, förutom den pinsamma referensen, är att skribenten sannolikt menar att hela Sverige på något sätt förlorar oavsett vilka kandidater som vinner. Om vi istället väljer att tolka formuleringen lite illvilligt, och antar att den syftar på medieetablissemanget, så är vi nog många som hoppas att deras totala nederlag står runt hörnet.
12 kommentarer:

 1. AB sjuder av hat, hot och förtal.
  AB typiske läsare hoppar turligt nog över dessa sidor och går direkt till sport och brott. Dessa artiklar är nog mest till för att kommunicera med deras hatsystrar av bägge könen inom politik och media.
  Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis hoppar de över hela dassrullen!

   Radera
  2. Ja. Vi måste nog förstå att Aftonbladet har insett att inga mentalt vuxna människor längre tar blaskan på allvar. Man är fullt medveten om att det klientel man fortfarande kan påverka gärna låter sig tilltalas på detta sätt.
   Skulle lite vuxet resonemang smyga sig in blir det kanske istället svårt att förstå för den genomsnittlige AB-läsaren, så att denna tröttnar och hoppar direkt till kändis-skvallret.

   Det är ingen som helst risk att stöta sig med mer intelligenta läsare. Dessa har nämligen lämnat för länge sedan.
   //Andreas

   Radera
 2. Det är fascinerande att se vilken energi AB och alla andra på den goda sidan lägger på demoniseringen av SD. Man förefaller oerhört rädd för SD-bacillen, har den bara tagit sig in i oskyldiga människors sinne så är det kört, människan är för evigt förlorad till de bruna krafterna.

  De godas agerande påminner lite om det klassiska "svag argumentation, höj rösten" och den svaga positionen visar sig också i hur lite argument som framförs överhuvudtaget. Grunden i all "argumentation" är endast ett tyckande, kännande och upplevande tillsammans med ett flöde av okvädingsord av alla de slag, vilket tillsammans kanske inte upplevs som en särskilt imponerande intellektuell höjd. En vuvuzela kan ibland understryka allvaret.

  Är inte politiker- och mediaklassen lite korkad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det medio-politiska etablissemanget är ganska korkat. Jag skulle tro att vi här har att göra med samhällets D- eller E-lag. De journalistiska och politiska begåvningarna finns ju idag inom alternativmedia. Och detta faktum blir uppenbart för de som någon gång råkat halka in på en alternativsajt. Det gjorde jag 2010 - och där har jag stannat. Läser inte längre mainstream-media.
   /Gunnar B.

   Radera
  2. Jag tror att det mesta hatet mot SD härrör från att etablissemanget ser sina maktpositioner och plats vid köttgrytorna hotade. Det går faktiskt att jämföra med när maffialiknande strukturer blir utmanade, lejda busar, i det här fallet typ Researchgruppen ska bekämpa nykomlingarna med hårda metoder. Plus alla hangarounds i form av mer eller mindre avlönade vänsteraktivister och våldsverkare. Med denna liknelse vill jag inte påstå att SD skulle vara några "nya kriminella" som vill ta över ta halvkriminellas verksamhet. Ovanpå detta hatet mot dem som vågar påstå att etablissemanget ljuger, det blir extra hatiskt när det blir uppenbart för allt fler att ljugandet är ett faktum och har pågått under mycket lång tid.

   Radera
  3. SD:s framgångar är nog inte märkligare än att fårket i praktiken har ställts inför frågan:

   "Vill du ha Miljöpartiets invandringspolitik i någon av de sju tillgängliga nyanserna?"

   Om svaret skulle vara bara försiktigtvis nekande eller till och med bara tvekande så övergår personen med automatik till att bli vad som på nysvenska kallas för "hatare".

   Case closed.

   Radera
 3. Att dom aldrig tröttnar. Jag tror Svenska folket är rejält trötta på att höra samma visa om och om igen. Jag vet att jag är REJÄLT trött på dessa medier. /M

  SvaraRadera
 4. Aftonbladet går med allt större förlust trots alla bantning av journalistkåren. Man tycker sig förstå varför. Konstigt att ägarna själva inte begriper det. På GP har man anställt en chefredaktör som inte är alldeles pk. Det borde Aftonbladet pröva. Då skulle nog många av de värsta rötäggen hoppa av.

  SvaraRadera
 5. Den "slogan" passar väl bättre för att beskriva att rösta på 7-klövern.

  SvaraRadera
 6. "Aliens vs Predators" slutscen visar ett sprattlande, gormande monster som dras ner i havsdjupet. Kanske en passande symbolism för gammelmedias nära framtid ?

  SvaraRadera
 7. "Nätet"glömmer inte så lätt vad skitsnackarna säger , tänk på det framöver :-) !

  SvaraRadera