söndag 31 maj 2015

Dagens pekoral: Magdalena Andersson (S)


På Socialdemokraternas sista kongressdag var det dags för Magdalena Andersson att hålla ett anförande.
Till att börja med tror jag knappast att det var skolan som såg till att olika grupper av ungdomar höll sig till varandra i klassrum och på skolgård. Denna uppdelning skedde sannolikt spontant av ungdomarna själva och det är ett beteende som är mycket svårt att förändra. Det stora hyckleriet kommer dock när Magdalena Andersson proklamerar:

"Och jag visste där och då att jag ska göra allt som står i min makt för att Sverige aldrig ska bli ett sådant samhälle."

Det är ju exakt ett sådant samhälle som dessa politiker gör allt för att skapa. Hur ska en årlig införsel av tiotusentals asyl- och anhöriginvandrare inte skapa klyftor och motsättningar? Det kan ingen socialdemokratisk politik i världen förhindra. Här skapar vi i rasande takt "utanförskapsområden" med just hög arbetslöshet och kriminalitet. Jag vet, det är "utmaningar" och "vi måste förbättra integrationen".

De enda som vill motarbeta en sådan utveckling fördöms förstås som "de främlingsfientliga", som Andersson kan notera får valframgångar. Hon skulle kunna ställa sig frågan varför invandringskritiska partier skördar dessa framgångar, men svaret är naturligtvis att motståndet växer mot en absurd och destruktiv politik. I talet nämnde Magdalena Andersson inte Sverigedemokraterna vid namn, men det ska ha stått i det skrivna manuset. På vilket sätt vill SD ha den situation i Kalifornien som hon beskriver?6 kommentarer:

 1. Men jobben och skolan osv för inte kan något annat vara viktigare . . . kanske ta kontakt med någon som kan hjälpa ifall det fortfarande är ett trauma . . .

  SvaraRadera
 2. "Utmaningar", en eufemism för "problem". Fast med dagens problem behövs ytterligare ett ord. "Problem" räcker liksom inte. Jag har beslutat mig för att "Utmaning" är en eufemism för "kaos", så som det ser ut idag.

  SvaraRadera
 3. Magdalena Andersson säger:

  ”Vilka är det då som angrips? Jo, det är de som är födda utanför Sverige eller ser ut att vara födda någon annanstans.”

  ”ser ut att vara födda någon annanstans”

  Enligt Magdalena Andersson måste det alltså finnas några som ser ut att vara födda i Sverige.

  Vad är det som kännetecknar dessa människor som är födda i Sverige men ser ut att vara födda någon annanstans?

  Men sådana frågor behöver inte MA vara rädd att få. Om man med gråten i halsen levererar en sannolikt påhittad historia finns inte den journalisten som tar ned en bra story.

  Om den mot förmodan är sann undrar man om inte samma omdömen fälldes av ”de andra” barnen i lika stor utsträckning. Rasismen var helt säkert ömsesidig.

  SvaraRadera
 4. Redan efter 5 sekunder får jag känslan av en politisk broiler uppfödd i Stockholms innerstad.

  SvaraRadera
 5. Kan inte låta bli att jämföra Magdalena Andersson med det tidigare inläggets huvudperson, Marine le Pen. Ytligt betraktat är det rätt lika, blonda med trekvartslångt hår, blåögda och av ungefär samma ålder. Medan den ena har en statsmannamässig framtoning och förhoppningsvis femte republikens nästa president är den andra som saxad ur ett folklustspel på Söder innan den nya vänsteröverklassen tog över.

  Den ena har överlevt ett bombattentat i småskoleåldern medan den andra kommer med anekdotisk bevisföring över förhållandet i unionen som jag inte tror ett dugg på. Kalifornien torde vara en av de mest överliberaliserade delstaterna och att då tro att en skola skulle komma undan med bänksegregation är lika infantilt som att tro på tomten. Det var väl helt enkelt så att rötäggen la beslag på de bakre bänkarna och sedan satte sig eleverna i stigande ordning vad uppförande beträffar.

  SvaraRadera
 6. Har det hon beskriver verkligen hänt? Det finns dom som tvivlar på att hon nånsin varit i Palo Alto (Björn Norström, Avpixlat). Hon tycks ha fångats av sin egen fantasi!
  Ina Höst

  SvaraRadera