måndag 1 juni 2015

...och Anders Lindberg jublar
I det förra inlägget tittade vi på finansminister Magdalena Anderssons något märkliga anförande kring rasmotsättningar i USA och "främlingsfientliga" partiers framgångar i Europa. I det ursprungliga manuset nämndes också Sverigedemokraterna, men när det var dags att tala förmådde hon inte uttala detta partinamn.

Föga förvånande tycker Aftonbladets Anders Lindberg att talet var fantastiskt och drar till med rubriken "S förklarar krig mot rasisterna". Att kalla anförandet för "krigsförklaring" känns något överdrivet, då det snarare var en inte alldeles logisk kombination av en personlig erfarenhet och den politiska utvecklingen. När Sverigedemokraterna växer, Socialdemokraterna dessutom förlorar väljare till detta parti, då valde Magdalena Andersson att i vanlig ordning avfärda allt som "rasism" och "främlingsfientlighet". Mest bisarrt i sammanhanget är kanske att Socialdemokraternas kongress överhuvudtaget inte avhandlade den brännande migrationsfrågan, utan helt skulle handla om "jobben", som om arbetsmarknaden inte påverkas av en enorm årlig tillströmning utifrån.

Efter att ha beskrivit motsättningar mellan grupper av ungdomar med olika etnisk och geografisk bakgrund i Kalifornien, avslutade Magdalena Andersson med det enormt hycklande:

"Jag ska göra allt som står i min makt för att Sverige inte ska bli ett sådant samhälle."

Anders Lindberg vägrar förstås att förstå att det är just ett sådant samhälle som politiker som Magdalena Andersson i rasande takt skapar:

"Ändå är det precis vad som håller på att hända. Sverige­demokraterna verkar öka för varje opinionsmätning och hatbrott mot romer har blivit vardagsmat.
Antisemitism och islamofobi ökar och SD-svansen på nätet hotar och förföljer journalister och feminister."

Här var det mycket förvirring på en och samma gång. Att SD ökar i opinionen är en logisk följd av att Sverige bedriver en vettlös invandringspolitik och har ingenting med motsättningar i USA att göra. Lindberg skulle möjligen säga att SD underblåser konflikter mellan grupper, medan jag hävdar att sådana motsättningar tyvärr är oundvikliga och att SD är det enda riksdagspartiet som angriper själva grundproblemet. Att vilja stävja och förbjuda tiggeriturism är inte heller detsamma som att förespråka hatbrott mot romer.

Anders Lindberg, likt de flesta journalister av hans typ, väljer som vanligt att klumpa ihop antisemitism och "islamofobi", där båda fenomenen dessutom är kopplade till SD. De flesta upplysta människor vet idag att antisemitismen i Sverige främst kommer ur just islams framväxt i landet, medan "islamofobin" skapas av vad människor ser av denna religion runtom i världen och i Sverige.

Anders Lindberg fortsätter, med ytterligare en passage som knappast förvånar:

"Alla är också överens om att ett jämlikt och tryggt samhälle, traditionell socialdemokratisk politik, är det bästa sättet att på lång sikt rycka undan grunden för rasismen."

Det blir närmast omöjligt att föra någon debatt eller göra några analyser om man envisas med att likställa kritik mot den förda invandringspolitiken med rasism. Liberaler är åtminstone i viss mån logiska när de mer eller mindre öppet säger att stor invandring ska användas för att krossa välfärdsstaten och skapa nya villkor på arbetsmarknaden, men det förblir ett mysterium hur socialdemokrater som Anders Lindberg inte kan se att just den enorma asyl- och invandringspolitiken är det främsta hotet mot ett jämlikt och tryggt samhälle.7 kommentarer:

 1. Den framstående matematikern Alan Turing är aktuell idag genom filmen The Imitation Game.
  Detta är utmärkt! Geniet Turing och allt vad han betytt för oss idag förtjänar att uppmärksammas. Inte bara för oss som har IT som yrke utan även för gråtande finansministrar och "antirasister" samt alla övriga i samhället.
  Han grubblade mycket på vad en maskin egentligen är. Hur kan vi veta om vi, via textmeddelanden , talar med en människa eller en maskin?
  I Anders Lindbergs fall är problemet extra svårt. Ingen torde märka om han blir utbytt mot en maskin. Eller har det redan hänt?
  En annan tänkare, den svenskfödde filosofen Nick Bostrom, är nästan säker på att vi lever i en datasimulering. Jag är benägen att hålla med. Problemet är bara att simuleringen av någon anledning spårat ur i den svenska delen av datorn. Här befinner vi oss i en loop av motsägelser och dödslängtan. Kanske är det medvetet så? Kanske vill simuleringen ta reda på om ett stabilt och välmående samhälle kan bringas på fall om x antal Anders Lindberg tillåts påverka opinionen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tippar att han redan är utbytt. Det finns programvara som skriver artiklar automatiskt. Att "Lindbergs" alster är fulla av standardfraser som t.ex. "SD-svansen på nätet hotar och förföljer journalister" tyder på det.

   Radera
 2. Som jag ser det finns det fyra typer av multikulti-politiker och multikulti-journalister:
  1. De cyniska och giriga karriäristerna som är intelligenta eller åtminstone så skärpta att de inser att massinvandringen knäcker vår välfärd, trygghet och fred.
  2. De rädda medlöparna som inte inte vågar riskera sitt jobb och är mycket rädda för den mobbing som drabbar en om man inte håller sig inom åsiktskorridoren.
  3. De fanatiska ideologerna som medvetet blundar för fakta och medetet ljuger enligt måttot "ändamålet helgar medlen". Och målet för borgarna och nyliberalerna är att få en nattväktarstat med ett lågavlönat trasproletariat (invandrarna) och för socialisterna är målet att befria hela världen från lidande och lilla Sverige ska vara världsledande i denna mission.
  4. De verkligt naiva och vildeledda som på fullt allvar tror att blandkultur och islamisering är en välsignelse och att de senaste 25 årens ständigt växande problem bara är tillfälliga och beror på svenskens och samhällets oförmåga att göra folk av grova brottslingar, omvandka jihadister och terrorister till socialliberala demokrater, göra hedersmördare till feminister etc. Vi behöver bra lite mer tid innan den stora bonusen och belöningen för vår gränslösa godhet kommer som ett guldregn över oss. Lite som att satsa halva lönen på Lotto för att till slut kamma hem Drömvinsten.
  Denna sista kategori multikulti-politiker och journalister är de enda jag inte önskar drabbas hårt av blandkulturens värsta konsekvenser. De väcker snarare medlidande.
  Kategori 1 är den allra värsta! Till den hör Anders Lindberg som jag upplever som intelligent och mycket verbalt begåvad men som den streber han är ljuger han helt medvetet. Han är en lika fullfjädrad mytoman som Ullenhag och lika aggressiv. Som champagnesocialist tillhör han också kategori 3 (de fanatiska ideologerna) men han är säkert inte så naiv att han tror att blandkulturen kommer att bli en välsignelse någon gång i en avlägsen framtid.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. ”Myt 1
   Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.
   Påståendet är direkt felaktigt. I dag är knappt 15 procent av befolkningen född i ett annat land. Statistiska Centralbyrån räknar med en näst intill oförändrad andel i framtiden, andelen beräknas öka till 16,5 procent 2050.”

   Detta skrev dåvarande integrationsminister Erik Ullenhag på sin berömda mytsida 2011.

   Nu har befolkningsstatistiken för 2014 kommit. Utrikes födda utgör nu 16,5 procent av befolkningen.

   SCB och Ullenhag hade fel på 36 år.

   Radera
 3. Ja vänstern skiter i argumentationen bara man kommer fram till rätt slutsats. Öka . . öka farten . . . spring . . . .

  SvaraRadera
 4. Ni får ursäkta. Men jag upplever faktiskt Anders Lindberg som lite dum i huvudet - ungefär som Mona Sahlin och Veronika Palm. De är inga stora tänkare, som Göran Persson sade om sahlinskan.
  Om man jämför Anders Lindbergs (och Åsa Linderborgs) alster med vad som idag t.ex. skrivs av Ann-Charlotte Marteus, Anna Dahlberg eller Hildebrand i Expressen så är det ljusår emellan.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 5. Jag får instämma. De spelar i samma liga. Palm presterade visst 0.4 på högskoleprovet, en prestation i sig att kunna få ett så mediokert resultat.

  SvaraRadera