söndag 28 juni 2015

Dagens citat: Annie Lööf (C)


"Man blir ju lite bedrövad och ledsen, faktiskt, när man ser de här siffrorna. Då har man ju inte förstått, dels vilken politik han driver, men också vilket kaos det här partiet ställer till med i riksdagen."Centerledaren förklarar Jimmie Åkessons höga förtroendesiffror (se föregående inlägg), som visar sig bero på att människor inte förstår. Av någon anledning kommer faktiskt Annie Lööf tvåa efter Åkesson bland män i undersökningen man refererar till, men i det fallet, trots att det rör sig om delvis samma män, menar Lööf troligen att de helt förstått vad Centern är för ett parti.

I Aftonbladets partiledarintervju, där ovanstående yttrande fälldes, utvecklar Lööf sedan på vilket sätt SD har ställt till "kaos" och det handlar naturligtvis om budgetomröstningen. Jag får väl påminna Annie Lööf om att hennes eget parti röstade på exakt samma sätt, men det ser hon sannolikt som att "spela efter reglerna". Det är dock knappast SDs fel att de övriga partierna biter sig fast i en föråldrad blockmentalitet, där "De rödgröna" ska få regera ostört därför att de råkar vara större än "Alliansen".

Lööf fortsätter:

"Jag tycker att man ska bemöta dem i sak, man ska våga ta debatten med dem. Men man ska inte anpassa sin politik efter dem."

Nej, då kan ni räkna med att SD kommer att fortsätta att öka i opinionen, eftersom det förblir det enda alternativet för den väljare som anser att invandringen är extrem och skadlig för landet. Självklart bjuder hon också på den obligatoriska referensen till Danmark och levererar en närmast komisk slutsats:

"Utan lösningen är att ha principer och stå upp för dem, som Centerpartiet gör." 

Nu är det väl få som förknippar det flaxande Centerpartiet med just principfasthet, men vi kan väl gratulera till att man har funnit en lösning som ger partiet dess sex procent. Slutligen är självbilden intressant, som också kryddas med de ständiga kodorden:

"...men att vara väldigt noga med att se den oro som folk har ute i verkligheten och den samhällsutmaning vi har med integrationen och faktiskt föreslå rejäla förändringar, och det gjorde jag för ett halvår sedan och jag tror att det är det som gör att vi ligger så pass högt i mätningarna. Att man ser att vi gör något åt just detta."

Nej, så länge som de enorma volymerna är heliga går det helt enkelt inte att påstå att man gör någonting rejält i frågan. Att Lööf sedan uppfattar sex procent som "högt i opinionen" säger en del om Centerpartiets ambitioner och möjligheter.
11 kommentarer:

 1. Håller med dig! Lööf är inne i sin ideologiska drömvärld och snurrar - igen.

  SvaraRadera
 2. Annie Lööv, som i Expressen sa följande: "Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna"
  http://www.expressen.se/nyheter/alliansledarna-sagar-stefan-lofvens-utspel/
  Vi vet ju hur det gick sedan.
  Gorby

  SvaraRadera
 3. Det är tragikomiskt att Lööf och Centern säger sig ha principer och stå upp för dem. När dom för något år sedan lanserade ett nytt idéprogram till bredden fylld med dårskap - allt från månggifte till ett avskaffande av skolplikten - så gjorde Lööf i byxan och vek ned sig tämligen omgående då såväl den interna som den externa kritiken blev enorm. Så var det med den principfastheten! Annie Lööf är en floskelgenerator och ett stort SKÄMT. Obegripligt att hon kom tvåa hos manliga väljare i den förtroendemätning som Åkesson naturligtvis vann (då han är den enda partiledare som talar sanning om Sveriges ödesfråga). Men å andra sidan är konkurrensen inte direkt mördande då övriga partiledare mer liknar gycklare på Kiviks marknad än seriösa och ansvarstagande politiker.

  SvaraRadera
 4. Annie Lööf blir "bedrövad och ledsen" över att en växande andel av väljarkåren inte delar hennes ideologiska tankar och bekymmersfria världsbild. Därefter insinuerar hon att väljarna bör betraktas som mindre vetande då hon säger att väljarna inte har "förstått" vilken politik Åkesson och SD bedriver. Men snälla lilla Annie, 32 år ung, man lägger inte sin röst på ett parti vars politiska retorik man ogillar och tar avstånd från!! Ja, jag vet att det är ofint att raljera om Annie Lööfs förhållandevis låga ålder, men när en lillgammal politikerbroiler, som seglat fram på en räkmacka i hela sitt (korta) vuxna liv, mer eller mindre idiotförklarar en mycket stor del av svenska folket, ja då tar jag mig faktiskt den rättigheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrattar åt Centerledarens åsikt om mig,jag fattar inte ,haha

   Radera
  2. Din rättighet beundras av många. Bra skrivet

   Radera
 5. Annie Lööf är ett levande bevis på att 5.0 från gymnasiet i betyder att man begriper något.

  SvaraRadera
 6. Ja så fel det kan bli.
  Skulle vara till komenaren ovan men din var oxså helt ok.

  SvaraRadera
 7. Annie! måste ha många fel.
  Kan inte ta alla för så låg är inte sidan.
  Att utnyttja våra skatte pengar för mat o sprit, sen försöka städa upp det fort som f-n.
  Att kalla Svenska men som röstar på SD för idioter, där det är en grupp personer som inte får göras. Vad tycker hon om Kvinor och invandrare som röstar på SD. Förlåt jag är bara en Svensk man som röstar på SD och är som sagt en IDIOT.

  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 8. Ja, som kvinna har jag synpunkter på hur svenska män kan misshandla sin familj utan större konsekvenser. Hur rabiata socialsekreterarna är mot kvinnor som försöker skydda sina barn. Har lång erfarenhet i ämnet, både egen och som stöd för kvinnor vars barn misshandlats och våldtagits av fäderna. Tragiskt är att tvingas inse att sexuellt utnyttjande av kvinnor anses acceptabelt.

  Men nu har påhoppen på vita män gått alldeles för långt! Hur mår dessa politikerkvinnors makar? Att leva med en sådan kvinna måste vara en plåga.

  Jag fick nog av radikalfeminismen då F! bildades, jag var aktiv på ganska " hög" nivå och fick se feminismen totalt felinriktad och hur den blev totalt skruvad.

  Om bara SD kunde få ordning på kvinnosynen skulle många kvinnor jag känner ansluta sig omedelbart. Men den politik som de andra partierna påstår är feministisk är det knappast. Det är ett stort skämt bara, vulgärtolkning av feminismen, anser jag. Det har slagit slint i Sverige och landet är i stor fara! /V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också erfarenhet av rabiata socialsekreterare. I en vårdnadstvist där två kvinnor från dag ett tog mannens parti. Ingen av dom pratade med mamman, var mycket otrevliga mot henne från början. Tog pappans parti från dag ett. Kanske hade en flört med psykopaten? Och barnet då? Det struntade dom fullständigt i. Dom berättade för pappan vad barnet sagt, och då fick barnet mera stryk!! Skulle kunna skriva mycket om detta. A

   Radera