söndag 28 juni 2015

Jimmie Åkesson åtnjuter störst förtroende bland män


Ibland görs undersökningar av hur stort "förtroende" politiker åtnjuter bland folket. Det är en något idiotisk frågeställning, då detta förtroende påverkas av partisympatier och framför allt eftersom förtroende inte definieras närmare. Själv har jag inget större förtroende för Jonas Sjöstedt som person, men jag har ändå visst förtroende för att han avser att arbeta för sin politik. Tidigare har Jimmie Åkesson alltid hamnat långt ned i dessa undersökningar, eftersom alla som inte stödjer Sverigedemokraterna har känt sig nödgade att uttrycka så stort avstånd som möjligt. I den senaste undersökningen, från Aftonbladet/Sverige tycker, verkar dock något ha hänt. I gruppen män hamnar Jimmie Åkesson överst, då 44 procent uppger att de känner förtroende för honom:

Bland alla grupper ser bilden ut så här:SD har alltid varit starkare bland män och att öka bland kvinnorna är en viktig uppgift för partiet. Att Åsa Romson åtnjuter ett så oerhört lågt förtroende är förvisso välförtjänt, men ändå något uppseendeväckande. Faktum är att endast drygt hälften av miljöpartisterna känner förtroende för henne.

Att mer än en tredjedel av alla svenskar känner förtroende för Stefan Löfven är närmast groteskt, men det kan troligen till stor del förklaras av att dessa sympatiserar med Socialdemokraterna. 
3 kommentarer:

  1. Märkligt att det överhuvudtaget finns någon miljöpartist som hyser förtroende för Åsa Romson efter alla grodor som hoppat ur hens mun.

    SvaraRadera
  2. Anamma inte trams-pronomina. Det är väl ingen tvekan om att Åsa Romson är kvinna. Eller?

    SvaraRadera
  3. Anamma inte trams-pronomina. Det är väl ingen tvekan om att Åsa Romson är kvinna. Eller?

    SvaraRadera