onsdag 3 juni 2015

Dagens citat: Ylva Johansson (S)


"De får bygga!"


Arbetsmarknadsministern förklarar vad som gäller för de kommuner som uppger att de inte klarar fler nyanlända invandrare. Ännu en gång föreslås att kommuner ska kunna tvingas att ta emot ett visst antal. I vanlig ordning lyfts fördelningen mellan kommuner, inte den totala volymen, fram som det stora problemet:

"Situationen i dag är att vissa kommuner tar ett oproportionerligt stort ansvar. Vi måste få till en rättvisare och mer rimlig fördelning. Den sneda fördelningen är inte långsiktigt hållbar."

Men över 100 000 uppehållstillstånd per år är förstås långsiktigt hållbart? Hon kan inte heller låta bli att göra den idiotiska jämförelsen med att varje kommun måste kunna ta emot barn som föds eller folk som flyttar till kommunen:

"På samma sätt måste man också vara beredd att ta emot nyanlända."

Det är fantastiskt att våra politiker vägrar att se någon skillnad mellan den egna befolkningen och nivån på asyl- och anhöriginvandring. Liknande "argument" dyker ibland upp i debatten, till exempel när det handlar om invandringens kostnader, där debattörer och politiker på fullt allvar säger saker som att "ingen räknar på vad värmlänningar" kostar, varför inte heller invandringens kostnader bör redovisas.

Ylva Johansson gör också en intressant egen bedömning:

"Min bedömning är att många kommuner vill ta emot fler nyanlända. Nu måste vi skapa bättre förutsättningar för det."

Vad grundar sig denna bedömning på? Då föreslår jag att dessa kommuner kör på för fullt, med resultatet att Sverigedemokraterna kommer att växa särskilt mycket på dessa platser.

SvD2 kommentarer:

 1. Kommer de kommuner som har tagit emot många att tillåtas minska sina volymer nu?

  SvaraRadera
 2. Vad svenska barn kostar (skola, vård mm.) har ju föräldrar, släktingar och andra invånare skattat för och gör så framledes. En viss skillnad!
  Och om en värmlänning flyttar från en kommun till en annan (pga jobb, förstås!) skulle det innebära en kostnad för den nya kommunen?
  Vilket snömos hon kommer med!
  Ina Höst

  SvaraRadera