söndag 21 juni 2015

Lena Mellin förstår ingenting
Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin är en något märklig figur. Hon har en viss kunskap om svenska politiska förhållanden, vilket man sannerligen kan begära, men hennes analyser är allt som oftast patetiska. Med anledning av Dansk Folkepartis framgångar i det danska valet skriver hon idag "En dyster tid för dem som tror på vidsynthet". "Vidsynthet" innebär förstås att förespråka massinvandring, eftersom motstånd mot densamma ju alltid är trångsynthet. Vi får veta:

"För den som tror på samarbete, vidsynthet och människors lika ­värde ­lever vi i en dyster tid. Partier som står för motsatsen är de som ­vinner terräng. Inte deras motståndare."

Den här retoriken har varit tröttsam mycket länge nu. Dansk Folkeparti säger knappast att människor har olika värde. Att människor på något filosofiskt plan har samma mänskliga värde innebär inte att alla världens människor har samma rätt att bosätta sig i vilket land de vill. Till och med Sverige har formellt en reglerad invandring, men ingen frågar Stefan Löfven varför han inte omedelbart ser till att världens 50 miljoner flyktingar forslas till Sverige.

Sedan blir Mellins brist på förståelse och analysförmåga pinsamt uppenbar:

"Tyvärr går Norden före. Det är en del av världen som setts som ett ­föredöme för sin brist på djupa ­sociala motsättningar, med små klassklyftor och en unik ­inkludering av människor som kom dit för att bygga upp en ny tillvaro i ett nytt land. Där får ­partier som är emot flyktingmottagning, mot invandring och mot EU allt större stöd och mer inflytande."

Till att börja med är det direkt fel att Norden skulle "gå före" när det gäller detta motstånd. Vi ligger flera år efter länder som Frankrike, Italien eller Belgien, särskilt Sverige där Sverigedemokraterna inte kom in i parlamentet förrän 2010. Ja, vi har länge varit ett land med förhållandevis små sociala motsättningar och klassklyftor, men det är just ett sådant samhälle som massinvandringen nu i rask takt raserar. Vi får allt fler "utanförskapsområden" och skjutningar hör plötsligt till vardagen. Att motståndet kraftigt har ökat i Norden under de senaste åren beror helt enkelt på att invandringen till våra länder, Finland undantaget, har varit mycket stor. Är det verkligen omöjligt för en "politisk analytiker" att förstå, eller erkänna, dessa enkla samband?

Ju längre vi kommer i Mellins alster, desto mer total blir oförståelsen:

"Varför händer det här i några av världens tryggaste, mest ­jämlika och rikaste länder?
Det är dags att några skarpa ­hjärnor, en slags nor­disk kriskommission, studerar fenomenet på ­djupet."

Det behövs naturligtvis inte någon kriskommission, eller ens skarpa hjärnor, för att förstå att motståndet är direkt kopplat till invandringens enorma omfattning. Svenskar, eller danskar, kanske helt enkelt vill att deras länder ska fortsätta att vara trygga och jämlika? Sannolikt har Sverige redan lämnat tryggheten bakom sig och hela välfärdssamhället står nu på tur. Avslutningen blir förstås också patetisk:

"Frågan som bränner och irriterar är varför en allt högre andel av några av världens mest lyckligt lottade befolkningar ­känner en ­sådan oro och frustration att de låter den gå ut över ­sina medmänniskor."

De flesta av oss riktar inte frustrationen mot våra medmänniskor, vilket här betyder asylinvandrare, utan just mot de politiker och journalister av Mellins snitt som dagligen bjuder på dessa idiotier.

11 kommentarer:

 1. Det är bra att du synliggör väderkvarnen, halmgubben, om att de som är emot för invandringspolitik skulle vara emot invandrare eller invandring i sig. Jag skulle vilja påstå att det är dessa myter och lögner som gör att fler och fler vänder sig emot sjuklövern och i opinionsundersökningar säger sig vilja rösta på SD.
  Många vill helt enkelt inte manipuleras av makten igen, då vi sett hur det gått till i historien när de gjort det.

  SvaraRadera
 2. Som vanligt en klockren analys.
  Det alla dessa massinvandringsvurmare har gemensamt är avsaknaden av konsekvensanalys.
  Debattens utgångspunkt är alltid de positiva effekter av invandring som man vill och hoppas ska bli verklighet men där facit visar på motsatsen.
  Därför berör Mellin och hennes kollegor aldrig de sakpolitiska konsekvenserna utan uppehåller sig konstant vid moraliska aspekter där floskelretorik och lögner blandas med demonisering av meningsmotståndare .
  Måste i längden vara mycket påfrestande då verkligheten knäpper dem på näsan varje dag.

  SvaraRadera
 3. vilken skitsnack, hur kan såna blir analytiker undrar jag? de saknar sund förnuft, logik och helt enkelt ärligheten att kunna spegla verkligheten, norden är sist som började vissa motstånd till galna invandring politiken, de flesta andra länderna som Ungern, Cekijen, baltiska länderna....osv har redan tackat nej till den idiotiska förslag från EU att alla ska vara tvungna att ta invandrare med terroristiskt förmåga, bara vi här i oförsvarat Sverige försätter att försämra livet för alla som bor här, glömt att nämna att jag är invandrare själv då ingen kan kalla mig rasist eller främlingsfientlig.
  Like · Reply · Just now

  SvaraRadera
 4. Hon är fruntimmer, och därför en ologisk varelse. Känslomässighet dominerar, det är en grundläggande förklaring. Jfr vilka det är som totaldominerar zigenartiggarnas penninggivare.... fruntimmer. Genus- och feminismhetsen har positionerat fruntimmer i en dominansposition aldrig tidigare skådad, könskvotering är ett annat bisarrt exempel i samhället. Allt detta finns med bland förklaringarna till katastrofen inom invällningsområdet. En svensk vit medelålders man "måste" vara bekännande "feminist" för att undgå allsköns "goda" fruntimmeranklagelser om "rasism" mm helt ogrundade vänster-marxistiska hittepå-epitet. Avskaffa den kvinnliga rösträtten, sen kan vi börja städa upp i Sveriges debatt- och åsiktsträsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, det känns tungt att som kvinna ge dig rätt. Sverige är genomfeminiserat, och svenska kvinnor lider av oxytocin-förgiftning.

   Radera
  2. Det ligger tyvärr mycket i vad du säger Ådärkomdenja.

   Radera
 5. Klart att Lena Melin fattar vad det beror pa att fol gar till SD men hon kan inte skriva sanningen da blir hon sparkad som Birro.

  SvaraRadera
 6. Tobias - Det känns så skönt att läsa allt du skriver. Du är klarsynt och påläst. Som bloggare är du 'outstanding' - det är jag säker på att fler skriver under på.
  Hoppas du orkar hålla ut ett tag till då jag känner på mig att vårt folks frälsning börjar komma allt närmare, trots den arroganta och okunniga 7-klöverns och dess anhangs desperata motstånd.

  SvaraRadera
 7. Det är väl inte konstigt att hon inget förstår hon lever i 1968 medan Svenskar och Danskar lever i 2015

  SvaraRadera
 8. Lena Mellin resonerar som om den oro och frustration allt fler känner över att förlora social och ren fysisk trygghet har resulterat i att vi attackerar utlänningar och hetsar mot andra länder som om vi ville förinta dem. Personligen struntar jag i muslimernas livsstil och att de skapar diktaturer och/eller medeltida samhällsformer i Mellanöstern och Afrika. Jag respekterar deras val men beklagar att det finns kristna och sekulariserade muslimer som får lida. Att toralförstöra våra egna samhällen genom att "ta hand om" en liten del av världens 45-50 miljoner flyktingar och 1, 4 miljarder extremt fattiga och några miljarder "halvfattiga" är ingen långsiktig lösning. På lång sikt leder det till att hela Europa blir ekonomiskt oförmöget att hjälpa fattiga länder och i ett senare skede inte ens kan hjälpa en mycket liten flyktingström.
  Muslimska diktaturer kommer Europa aldrig någonsin att kunna hjälpa med upplysning och information. Se bara på Margot Wallströms naiva försök att få saudierna in på "rätt tankebanor"... Halva arabvärlden fördömde hennes "feministiska utrikespolitik" och tog hem sina ambassadörer.
  Det är fint att vara human och medmänsklig och tolerant mot intoleranta islamister, kvinnofridsskändare och brottslingar som invaderar Europa men det gäller att hålla huvudet kallt också. Europa har inte skapat allt sitt välstånd, tekniska och vetenskapliga framsteg och demokrati genom att vara överemotionella som Lena Mellin med anhang på AB utan fr. a. genom att använda förnuftet och göra konsekvensanalyser. Men nu ska vi alltså i en sorts perverterad, tanklös solidaritet ner på U-landsnivå, "alla ska med" liksom..

  Stig

  SvaraRadera
 9. Förr förbannad, nu rasande22 juni 2015 17:19

  Det har diskuterats att införa socker- och fettskatt på onyttiga livsmedel, för att få ner konsumtionen och förbättra folkhälsan.
  Jag föreslår att man samtidigt inför en "dum-skatt" på publikationer av typ Aftonbladet. Nöjet att få bli förd bakom ljuset av imbecilla skribenter ska kosta extra, det med.
  För övrigt anser jag att det är dags att uppdatera Sahlins odödliga ord: "Sjuklöverns politiker ska integreras i det svenska Sverige. De gamla väljarna kommer inte tillbaka."

  SvaraRadera