torsdag 18 juni 2015

Nya rekordsiffror...

Idag presenterar två opinionsinstitut sina senaste siffror och i båda får Sverigedemokraterna rekordnoteringar för respektive institut. Vi kan notera att, för varje undersökning, SD knappar in på de två traditionella maktpartierna och att det blir alltmer idiotiskt att tala om att det ena blocket är större än det andra. Decemberöverenskommelsen innebär att det av "blocken" som får mest över 40 procent, eller kommer närmast, ska ha all makt och att det andra "blocket" ska lägga sig platt.

Idag skulle ett block bestående av endast SD och M kunna vara det största och regera. Kommer Moderaternas ledning någonsin att uppnå denna mognad? Jag är tämligen övertygad om att många väljare och förtroendevalda i landet hellre skulle se en sådan lösning än att bara lämna över makten. Slutligen, när vi tittar på siffrorna, kan vi nöjt konstatera att SD är större än de borgerliga småpartierna tillsammans och att "kampen om tredjeplatsen" med Miljöpartiet idag visar att SD är minst tre gånger större. Nu handlar kampen om andra- eller varför inte förstaplatsen.
7 kommentarer:

 1. Ser bra ut men tyvärr lär väl SD behöva över 50 procent innan nånting händer

  SvaraRadera
 2. Måste säga att din färgsättning är snygg, Tobbe. Särskilt SD-stapeln med sin "hoppets låga".

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Sentio bjuder över. SD får där 22,1 procent - mindre än två procent skiljer till S och M.

  Känns som om SD snart kan vara störst.

  SvaraRadera
 4. Ska vi tippa att 7-klövern gör något ytterligare kuppartat trixande med demokratin för att fortsätta att hindra folkviljan ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad de än gör så behöver de inte oroa sig för omvärldens reaktioner varken från EU eller FN. När de plagierade Hitlers fullmaktslag från 1933 och döpte den till Decemberöverenskommelsen var det någon dansk politiker som grymtade lite medan EU-pamparna förmodligen tyckte det var genialt av Löfven att sätta demokratin ur spel när det gagnar en "god sak" dvs sätta folkviljan ur spel när det gäller invandringsfrågan.
   Löfven kan lugnt avskaffa rösträtten utan någravaklcarliga konsekvenser. EU-pamparna kommer att gnälla lite för syn skull men efter en vecka blir det knäpptyst för visst är det ändå fint att Sverige ställer upp på att vara en blandkulturell soptipp för resten av Europa.

   Stig

   Radera