onsdag 8 juli 2015

Dagens snyfthistoria: Den gravida romen


SVTs Rapport innehöll idag ett inslag som bjöd på alla statstelevisionens kännetecken och avsaknad av kritiska frågor.

Reportaget är fantastiskt och säger en del om Sverige. Paret har stannat längre än de tre månader de har rätt till enligt EUs fria rörlighet, men här ska det tydligen anses helt naturligt att man då stannar över denna gräns, för att bli "papperslös", vilket i sin tur garanterar fri sjukvård. I inslaget får vi veta att Beatrice "blev gravid", men då möttes av "ett chockbesked" från det hjärtlösa Sverige, eftersom hon skulle få betala för en förlossning här.

Självklart ska hon åka tillbaka till Rumänien för att föda, särskilt som hon redan skulle ha lämnat vårt land då den europeiska tremånaders-vistelsen löpt ut. Slutligen får väl jag påpeka vad de fina mediemänniskorna inte hade hjärta till, nämligen att människor har ett eget ansvar, även när det gäller att bli gravid, och att det kanske inte var en utmärkt idé att som 16-åring skaffa barn i parets situation.5 kommentarer:

 1. Edward Ulfertz8 juli 2015 20:01

  Ja, frågar man "journalisten" Belinda Olsson, så tycker hon att graviditet och pappaledighet ska planeras i alla lägen.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr måste jag påminna om att tänka på formuleringarna och ta hänsyn till HMF-lagstiftningen...

   Radera
  2. HMF: Sveriges lag mot "fel" åsikter.

   Radera
 3. Ibland tycker jag mig se ett lite generat leende hos dessa nyhetsreportrar. Kanske de drabbats av eftertankens kranka blekhet. När opinionen håller på att svänga bort från de politiskt korrekta litaniorna, så kanske det inte dröjer så länge tills de kan se sina inslag på YouTube som exempel på total brist på insikt och objektivitet. Förlöjligade.

  Är det ett litet generat leende eller är det bara som jag inbillar mig?

  SvaraRadera