torsdag 9 juli 2015

Demoskop: +3,0 procentenheterOm dagens undersökning från Expressen/Demoskop finns inte mycket mer att säga än vad bilden visar; Sverigedemokraterna rusar vidare i opinionen och det ser vid en första anblick ut som att hela ökningen kommer direkt från Moderaterna. Det är mycket svårt att se hur de skulle kunna vända trenden, särskilt under Anna Kinberg Batras mekaniska ledarskap. Även de uttalanden partiets kommunikationschef Per Nilsson ger i Expressen visar att de har långt kvar till förståelse:

- De sakfrågor som Sverigedemokraterna är starka i har varit i fokus under en längre tid. Det finns två läxor för oss i det. Den ena är att vi själva måste bli bättre på de sakfrågorna, integration och migration. Den andra är att vi måste lyfta upp den fråga som vi tycker är absolut viktigast för Sveriges framtid, nämligen att fler människor ska få sitt första jobb.

Så länge man överhuvudtaget fortsätter att tala om "integration" har man inte mycket att komma med. Huruvida människor får sitt första jobb eller ej har ingenting med SDs framgångar att göra. När Nilsson fortsätter blir det än mer patetiskt, särskilt eftersom han på ett krystat sätt trycker in Moderaternas nya och usla slagord "det nya utanförskapet", samma utanförskap som just Moderaterna sett till att bygga under sina åtta år vid makten:

- Vi har ett stort och växande nytt utanförskap. Vi har problem med integrationen, vi har problem med att jobben inte växer fram på det sätt vi skulle önska. Det är de utmaningarna vi försöker möta.

Nej, ni försöker inte möta "utmaningarna", ty då skulle ni ha föreslagit ett stopp för asyl- och anhöriginvandring för länge sedan.

5 kommentarer:

 1. Så länge man är så inavlad att man tror att jobb "växer"fram för att M önskat det bör man nog även hålla kommentarerna inom familjen.

  SvaraRadera
 2. Kan inte M ta avstånd från SD? Det borde göra susen.

  SvaraRadera
 3. Men Tobbe, om du anser att det krävs förlag på "ett stopp för asyl- och anhöriginvandring" för att anses söka möta utmaningarna har du ju just diskvalificerat SD som utmanings-mötare.

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, ett totalstopp är min egen preferens, men SDs politik är ett rejält steg i rätt riktning. Sedan får vi se hur seriöst det här "90 procent" är, då det mest verkar vara en hastigt utslungad viljeinriktning. En 90-procentig minskning av inflödet skulle åtminstone minska ökningen av utmaningar med 90 procent.

   Radera
  2. Min "kritiken" kom väl mest med "glimten i ögat". Men också för att uppfattningen (mycket tack vare gammelmedias propaganda) att SD är för totalstopp är utbredd. Nytillkomna bloggläsare kanske har och stärks i den uppfattningen av din poäng.

   Vi läsare har väl redan märkt att du är lite radikalare än ditt inhemska favoritparti. Jag håller nog inte med dig om att 90% minskning är taget ur luften. När detta mål kom var väl Sveriges mottagande ungefär 10 gånger större än våra grannländers, och samtidigt var det väl ungefär 90 procent som fick uppehållstillstånd på andra grunder än Genevekonventionens flyktingdefinition.

   //Andreas

   Radera