måndag 20 juli 2015

GP:s Håkan Boström lyfter ännu ett tabu
Som jag vid ett par tidigare tillfällen kunnat konstatera, har Göteborgs-Postens ledarsida gjort en ordentlig uppryckning sedan Alice Teodorescu tog över. Skribenter som Susanna Birgersson och Håkan Boström lyfter nu närmast dagligen frågor som övriga mediers ledarsidor noggrant undviker. Jag vill förstås understryka att det fortfarande finns tydliga gränser för frispråkigheten, men det viktiga är att frågor belyses för de läsare som ännu inte hittat till alternativa medier.

Idag skriver nämnde Håkan Boström om de så kallade "ensamkommande flyktingbarnen" och Miljöpartiets destruktiva inflytande:

"Antalet ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige ökar lavinartat. Migrationsverkets senaste prognos talade om 8 000 barn i år. Senare den här veckan väntas dock verket skriva upp den siffran rejält. Enligt uppgifter till SVT kan den nya prognosen komma att landa på 12 000 barn.
[...]
Om de här siffrorna håller i sig kommer var tionde 18-åring i Sverige om några år att vara ett ensamkommande flyktingbarn."

Ytterligare en sanning, om än med modifikation, presenteras, som förvisso inte är någon nyhet för den upplyste medborgaren, men kanske är helt okänd för många av GP:s läsare:

"Det är egentligen inte korrekt att tala om barn i det här sammanhanget. Det rör sig i huvudsak om ungdomar. De flesta är mellan 13 och 17 år gamla, några även äldre. 85 procent är pojkar. Merparten kommer från Somalia, Eritrea och Afghanistan. Enligt Migrationsverkets omvärldsanalytiker är det inte ovanligt att ungdomarnas familj ansöker om att få anhöriginvandra i ett senare skede."

Exakt, de flesta är varken barn, ensamma eller ens flyktingar. Sannolikt är det inte "några" som är över 17 år, utan snarare en stor del av dem. Den afghanska trafiken verkar närmast ha blivit en industri. Hur Miljöpartiet helt styr migrationspolitiken nämns också:

"Att så många kommer till just Sverige beror bland annat på en regeländring (från 'synnerligen' till 'särskilt ömmande' skäl för att få stanna) som Miljöpartiet och alliansregeringen drev igenom 2013."

Kostnadsaspekten är inte heller ointressant:

"Det innebär i regel kostsamma placeringar på HVB- och familjehem. Statens ersättning på 1 900 kronor per dygn räcker i många fall inte till. Speciellt inte när boenden måste upphandlas på marknaden med kort varsel. Bert Karlsson berättade i fredagens Expressen (17/7) att han planerar att öppna 20 nya boenden med plats för 600-700 flyktingungdomar. Hans bolag, som är störst i branschen, omsatte en kvarts miljard förra året och räknar med att fyrfaldiga den siffran i år. Enligt den tidigare prognosen skulle den sammantagna kostnaden för skattebetalarna i år landa på 8 miljarder, siffran lär nu stiga till 10-12 miljarder kronor."

När Boström slutligen ska kommentera åtgärder blir det förstås alldeles otillräckligt:

"Moderaterna har föreslagit att reglerna ändras så att flyktingungdomarna inte behöver placeras på dyra HVB-hem. Det är ett steg i rätt riktning. Staten borde också ta ett större kostnadsansvar än i dag och tvingas ta hänsyn till kommunernas mottagningskapacitet. Striktare 18-årskontroller bör införas, precis som i andra europeiska länder. Slutligen måste uppgörelsen med Miljöpartiet rivas upp."

Nej, Moderaternas förslag är inte mycket till steg, eftersom problemet är att gruppen överhuvudtaget släpps in och kommer att bli kostsam oavsett hur mottagandet organiseras. Statens pengar är desamma som kommunernas, det vill säga svenska skattebetalares. I vanlig ordning vill jag också påpeka att det största problemet med inflödet inte är de omedelbara ekonomiska kostnaderna, utan vad en påfyllning med 10 000 muslimska unga män varje år innebär för samhället och dess framtid. Striktare ålderstester skulle troligen avstyra en del av strömmen, men inte hela. Därför bör vi, precis som för övrig asyl- och anhöriginvandring, tillkännage ett totalstopp. Om vi berättar för omvärlden att från och med, säg, den 1 september, kommer inte en enda asylansökan beviljas, vågar jag lova att trycket från asylsökande snabbt kommer att avta.
7 kommentarer:

 1. "Miljöpartiet" är en bluff!
  Joachim Israel implementerade det i Sverige för att främja NWO-diktaturens framåtskridande.

  SvaraRadera
 2. Om man vill minska så ge bara tillfälliga till 18 årsdagen och ingen anhöriginvandring under tiden.Ge bara anhöriginvandring efter 18 års ålder när PUT har tilldelas med 100 försörjning för anhöriga.Om dom begår brott ge utvisning i stället fr fängelse.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ja även C väljer att koppla sig med sina rötter. BRA! Rörande de ensamkommande barnen som efter utredningar o.s.v. landar, tyvärr, i PUT.

  Varför inte ge TUT och ifall familjen återuppstår skicka hem dessa barn till sina nära i "det andra" landet. Inget problem med detta!

  SvaraRadera
 5. Stoppa probleminvandringen borde Sverige gjort för minst två decennier sedan. Teodorescu sa en klok sak i en intervju: om regeringspartiet stoppar probleminvandringen totalt, betyder inte det att färre sympatiserar med SD och är villiga att rösta på dem. Därtill vill jag tillägga att ett invandringskritiskt partis nästa steg måste bli att få till ett återflyttningsprogram. Vilka former ett sådant program ska ha bör SD eller ett konservativt parti med Europas folks intressen snickra på redan idag.

  Magne

  SvaraRadera
 6. Stoppa probleminvandringen borde Sverige gjort för minst två decennier sedan. Teodorescu sa en klok sak i en intervju: om regeringspartiet stoppar probleminvandringen totalt, betyder inte det att färre sympatiserar med SD och är villiga att rösta på dem. Därtill vill jag tillägga att ett invandringskritiskt partis nästa steg måste bli att få till ett återflyttningsprogram. Vilka former ett sådant program ska ha bör SD eller ett konservativt parti med Europas folks intressen snickra på redan idag.

  Magne

  SvaraRadera
 7. För det miljöfientliga (och sverigefientliga) MP med naivisterna Romson och Fridolin är det uppenbart rakt in i kaklet för Sverige som gäller?

  SvaraRadera