måndag 20 juli 2015

Centerpartiet söker pressekreterareNär Centerpartiet söker en ny junior pressekreterare efterfrågas en särskild merit. Frågan är om denna specifikation ens är laglig och vi vet vilket enormt ramaskri som skulle uppstå om en organisation sökte en medarbetare med "helst svensk etnisk bakgrund". Det är dessutom intressant att annonsen antyder att det finns en svensk etnicitet, eftersom det i många andra sammanhang ifrågasätts. Sannolikt betyder inte heller formuleringen vilken etnicitet som helst förutom den svenska, då vi kan misstänka att norsk, nederländsk eller tysk inte skulle förslå. I själva annonsen hamnar preferensen festligt nog under "kvalifikationer":

"Eftersom vi strävar efter mångfald på arbetsplatsen ser vi väldigt gärna sökanden med annan etnisk bakgrund än svensk."

Detta är ännu ett tydligt exempel på nyrasismen, där etnicitet i sig anses avgöra personens beskaffenhet och rentav utgör en kvalifikation. Skulle inte en mer väsentlig mångfald kunna utgöras av yrkesbakgrund eller idéer?

Intressant är också att Centerpartiet anlitar "Rättviseförmedlingen", en organisation som kan beskrivas som en ren aktivistgrupp. På deras hemsida kan man bland annat få veta varför Rättviseförmedlingen finns:

"Om någon, säg en arrangör av en IT-konferens, upplever att hen bara hittar exempelvis vita män som kan prata på temat kan vi enkelt och gratis ge tips på fler namn som också skulle kunna passa."

Nu är det ju inte endast ras som är viktigt för Rättviseförmedlingen:

"En superstark norm i samhället idag är cis-normen, alltså personer som inte har transerfarenhet."

Ja, tyvärr utgörs nog de flesta personalstyrkor huvudsakligen av personer som saknar transerfarenhet. Föga förvånande lyser riktiga företag med sin frånvaro bland förmedlingens kunder:

"Några exempel på företag eller organisationer som vänt sig till oss genom åren är; Sveriges Radio, TV4, Sveriges Television, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Tidningsutgivarna, Utbildningsradion, Riksteatern, Magasinet Novell, Nordisk Film, Kulturhuset, myndigheter, universitet, högskolor, projekt, företag och många många många fler." 


Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz
bjuder på lite människosyn


Vi får lycka Centerpartiet lycka till med att hitta en medarbetare av rätt ras, särskilt som partiets politik inte är mycket att jubla över.
9 kommentarer:

 1. Se till att denna annons får rejäl spridning i de områden där Centern fortfarande har omedvetna medieanalfabetiska gamla kärnväljare kvar så blir de snart utraderade totalt.

  SvaraRadera
 2. Det här är så urbota korkat så en normal människa kan inte tro att det är sant. Låt de här idioterna inom Centern fortsätta med sin lekstuga så är partiet snart utraderat. Har alla gamla kloka centerpartister dött ut?

  SvaraRadera
 3. Sverige har tydligen utsetts till postmodernismens speciella laboratorium:

  Rättviseförmedlingens syfte är "att konstruktivt korrigera skevheter i samhället", framgår av deras hemsida. Inte vilka skevheter som helst, kan man anta..

  Rättviseförmedlingens huvudsponsor var tidigare Axfood med matkedjor som Hemköp, Willys och Tempo - alltså, Hemköp, Willys och Tempo..
  .. men har hoppat av, verkar det som (finns inte längre med bland sponsorerna på hemsidan)

  http://axfood.se/sv/Press/Pressmeddelanden/Axfood-och-Rattviseformedlingen-utmanar-naringslivet-pa-mangfald/ (2014-05-05)

  SvaraRadera
 4. Bland våra riksdagspartier så var ju just Centern (BF) rasbiologins främsta tillskyndare i Sverige både före och efter andra världskriget, så detta är väl ett klassiskt exempel på devisen "ränderna går aldrig ur".

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får mig också osökt att tänka på ex-nazisten Ingvar Kamprads IKEAS "inte för blont utseende"-annonserande efter reklambarn.

   Föremålen växlar, kärleken (till rasismen) består.

   //Andreas

   Radera
 5. Man kan anta att Yilmas med tiden blir ännu mera illamående vid åsynen av det muslimska patriarkatet,då kanske den vite hetero mannen,den svenska barnvagnsdragaren framstår som bättre alternativ?

  SvaraRadera
 6. Man kan undra om Yilmaz aversion mot män bara inskränker sig mot "vita" om inte så lär väl ett par rapp inlösas snart. Förmodligen är hon inte så modig i detta bara ännu en schakal som bjäbbar i grupp och gnäller ensam.

  SvaraRadera
 7. Jättebra, ett snabbkrympande parti som lämnat sina kärnväljare fortsätter på den inslagna vägen. Aktiv dödshjälp, om något.
  Rättviseförmedlingen är ett hån mot svenskarna, som aldrig fått frågan om de är intresserade av att bli marginaliserade i sitt eget land. Men duktiga på att lyfta bidrag från samma folkgrupp som de skyr är de.


  SvaraRadera
 8. På 70-talet kunde man se ledande centerpartister gå i svensk folkdräkt. Hur blev det såhär.

  SvaraRadera