lördag 25 juli 2015

Nyvakna inlägg i den eviga rasism-debatten


Vanligen brukar jag här lyfta fram förljugna och politiskt korrekta debattinlägg, eftersom jag känner att dessa behöver bemötas, samtidigt som jag vill belysa hur ointelligenta, hycklande och lögnaktiga sådana alster oftast är. Om ett inlägg som går emot strömmen, och jag håller med om dess påståenden, finns inte så mycket att säga och det skulle nästan räcka att enbart presentera länken. Det kan dock vara värt att uppmärksamma att något sakta och försiktigt faktiskt sker i den offentliga debatten, vilket jag till exempel belyst när det gäller GP:s ledarsida.


Jennifer Wegerup

Idag sker ett litet sådant trendbrott i självaste Aftonbladet, då Jennifer Wegerup skriver "Låt oss inte missbruka ett så allvarligt ord". Hon inleder med att beskriva en händelse då någon hade tagit hennes tid i tvättstugan, varpå hon blev kallad "rasist" efter att ha kastat ut tvätten. Hon konstaterar sedan:

"Något är helt skevt i den svenska debatt där bara ­vissa anses ha rätt att känna sig kränkta och sätta ­agendan. Som om för­domar och främlingsfientlighet ­inte kunde komma från och riktas åt alla håll."

Så är det ju. Med en underförstådd hänvisning till Adam Tenstas fåniga "protest" i TV4, och de som nu "backar" honom, skriver hon vidare:

"Denna kvinna är kanske ­inte regel, men tyvärr inte heller undantag.
Tvättstugan, TV4 eller twitter, r-ordet används lättvindigt om mycket och många. Att drämma till med rasistsläggan är effektivt och lätt, istället för att diskutera brännande aktuella sak­frågor."


Hanne Kjöller

En mer ingående kommentar kring ovan nämnda historia ges i DN av Hanne Kjöller. Inlägget bör läsas i sin helhet, men hon jämför där hur personer som Sebbe Staxx uttryckt sig om sverigedemokrater och Jimmie Åkesson med Louise Andersson Bodins användande av ordet "neger". Denne Sebbe kände sig, till skillnad från Louise, inte nödgad att be om ursäkt, utan förklarade:

"Jag uttrycker mig på ett speciellt sätt när jag är sned."

"Ha, Sebbe fucking Staxx gör vad han vill."

Han får vara med i hur många tv-soffor han vill. På hans sida ställde sig hela det fina kulturetablissemanget, vilket inte skedde när det gällde drevet mot Louise Andersson Bodin:

"Men nu är det ingen som sjunger yttrandefrihetens lov. Stefan Sundström skriver ingen debattartikel på temat att Andersson Bodin ”talar det språk hon lärt sig och det hennes ögon ser”. Ametist Azordegan säger ingenting om nymoralism utan ifrågasätter hur TV4 kan samarbeta med någon som uttalat sig rasistiskt."

Sofia Mirjamsdotter

I många medier, och inte minst på Twitter, fortsätter dock idiotierna, flosklerna och de vanliga kodorden. Sofia Mirjamsdotter, som bland annat verkat för Sundsvalls Tidning, bjöd idag på en tweet som jag bemötte:Där tog det slut. Observera redan den första tweeten, där man alltså ska hålla tyst så snart man blir kallad för "rasist". Eftersom det ordet slängs fram av vänstern i varje debatt om invandring, tiggeriturism eller jihadism, skulle den andra sidan aldrig komma till tals. Tanken är begriplig, eftersom dessa vänstermänniskor alltid har ytterst svårt i en riktig debatt.

Att säga att "vita" har privilegier gentemot "icke-vita" är idiotiskt och en synnerligen grov generalisering. Vilka privilegier har jag jämfört med Oprah Winfrey, Nyamko Sabuni eller ens Adam Tensta? Det finns mängder med fattiga "icke-vita" människor i världen, liksom det finns många fattiga vita, men en indiers eller afrikans fattigdom beror inte nödvändigtvis på någon vit överhöghet. Personer som Nabila Abdul Fattah, Foujan Rouzbeh och Kitimbwa Sabuni får enormt mycket mediautrymme, medan jag inte har blivit inbjuden till en enda tv-soffa. Det är deras privilegium.

När vi nu ändå är inne på den identitetspolitiska arenan, noterar jag att jag i detta inlägg enbart refererat till kvinnor. Förutom att stå upp mot vänsterns nyrasism, gör jag tydligen också en feministisk gärning.8 kommentarer:

 1. Tobbe du är en gud.Tack för att du finns.

  SvaraRadera
 2. Jennifer Wegerups uttalande, måste ge Mellinskan och Lindberg hjärnblödning !

  SvaraRadera
 3. Sofia Mirjamsdotters kommentar
  "Blir du kallad för rasist utan att vara det, fundera över varför, fundera över dina privilegier. Håll tyst. Gör om, gör rätt" är ju precis så embecill som man kan förvänta sig av en hjärntvättad "antirarist" med noll procents rättskänsla.

  Eventuella privilegier gör ingen till varken rasist eller fascist eller förtryckare av något slag och de som älskar att sparka uppåt (eller vad de TROR är uppåt) har också en skyldighet att hålla sig till sanningen och verkligheten. Men "de svaga gruppernas" privilegium är enligt extremvänstern,  tokfeministerna och vänsterliberalerna att inte ta något ansvar alls för sina beskyllningar, ärekränkningar och lögner. "Utanförskapet" är deras patetiska ursäkt.
  Enligt Mirjamsdotters sätt att tänka är det helt okej att säga "Blir du kallad för horkarl och våldtäktsman utan att vara det, fundera över varför, fundera över att din fru valde dig för dina penars skull. Håll tyst. Gör om, gör rätt"

  Om man blir kallad för något man inte är och inte kan identifiera sig med vore det rent vansinnigt att fundera över varför angriparen ljuger, kränker och inte har förmågan att förstå enkla ords innebörd.

  Stig

  SvaraRadera
 4. Tobbe, som alltid en skarp hjerne, klar tanke og blikk bak dine ord. Det er glede hvergang å Lee det du skriver.

  SvaraRadera
 5. Intressant att rasismen går före feminismen, för var är nu alla annars så gapiga feminister att försvara Louise mot patriarkatet? Och var fanns de i kampen mot Sebbes sexism?

  SvaraRadera
 6. Dagens lästips:

  http://www.svd.se/vald-ett-allt-storre-problem/om/ledare-kolumnister

  SvaraRadera