fredag 24 juli 2015

Dagens hyckleri: Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)Malmös starka kvinna är en av alla dessa socialister och liberaler som å ena sidan är för allt som heter invandring och mångkultur, å andra sidan fördömer dess konsekvenser. Skottlossningar har varit vanliga i Malmö en längre tid, liksom i övriga städer med större mångkulturella stadsdelar, men när nu även granatattacker ingår i mångfalden får hon medverka i SVT:s Rapport:
På ett ytligt plan är hon naturligtvis för massinvandring, men likt andra kommunalpolitiker vill hon att andra kommuner också ska drabbas på ett rättvist sätt, det som med svenskt nyspråk kallas "ta sitt ansvar". I ett tidigare debattinlägg om detta i DN är hon generös med flosklerna, som dessutom upprepas:

"Utgångspunkten bör tas i diskussioner som innebär att Sverige fortsätter att vara en humanitär stormakt internationellt." 

"Sverige är och bör förbli en humanitär stormakt som tar sin del av ansvaret för att se till att skydd ges åt behövande. För Malmö är det rent av en del av stadens identitet."

"Vi är och bör förbli en hoppets hamn för att erbjuda skydd åt behövande. Men det handlar inte enbart om att skydda och hjälpa. Malmö har också tjänats väl av öppenheten gentemot vår omvärld. Dagens globala Malmö innebär en fantastisk tillgång av såväl språk som erfarenheter och kompetens." 

"Malmö är inte ensamt om att tjänas av öppenheten. Det gäller samhället i stort även om diskussionen ofta ensidigt kretsar kring problem." 

"Malmö är i dag en global stad, belägen i en gräns- och tillväxtregion i södra Sverige. Öppenheten och nyfikenheten har tjänat staden väl och kommer att fortsätta göra så." 

En person som skriver på ovanstående sätt har förverkat all rätt att spela förfärad inför samma mångkulturs förutsägbara konsekvenser. Det enda ärliga och konsekventa uttalandet skulle ha varit "Det är priset ni får betala". Malmö går dessutom inte ihop ekonomiskt, utan lever på statsbidrag år efter år, ytterligare ett resultat av invandringspolitiken. Att Stjernfeldt Jammeh vill skicka en del av strömmen till övriga delar av Sverige gör inte att hon förtjänar mer respekt. Mångkulturen kommer, och gör det redan, skapa precis samma typ av problem var den än planteras.

Nu är ju inte skottlossningar och granatattacker den enda kostnaden vi får betala för mångkulturen. Svenska medborgare som åker på jihadresor till Somalia, Syrien och Irak är nu också en del av verkligheten. I samma Rapport-sändning berättas om de två män som nu åtalas i Göteborg. Notera gärna bilderna från moskén och fundera på om miljön känns som en tillgång, möjlighet och berikning:7 kommentarer:

 1. Som vanligt; invandring är en stor resurs, andra kommuner/länder ska också dela bördan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du beskriver det bra. Just på det sättet resonerar ju regeringen också: Invandringen är lönsam men andra länder inom EU måste också ta sitt ansvar.
   Maggan

   Radera
 2. Kvinnan som uttalade sig från Göteborgs moskeen är väl samma person som i Uppdrag granskning menade att koranen och Islam är för alla länder och alla tider,typisk Trojansk häst!

  SvaraRadera
 3. Gojan har hönsskit till hjärna !

  SvaraRadera
 4. Om invandringen vore så lönsam som hävdas varför står EU länderna inte i kö för att ta del av rikedomen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I synnerhet kan man ju undra varför inte Rumänien, Bulgarien och i synnerhet Grekland inte öppnar upp sina gränser - de behöver ju verkligen alla statsinkomster de kan få.

   Radera
 5. Floskeltoppen är nådd! Hur orkar hon med de snyftiga fraser som rasar ur munnen på henne? Vilken värld lever hon i, hon hör ju inte själv alla dumheter hon levererar!/V

  SvaraRadera