onsdag 22 juli 2015

SFI-bok om "svennen"Denna bok, som bland annat ska användas i SFI-undervisning, utkom tydligen 2013, men den har hittills varit okänd för mig. Den ska ge någon sorts introduktion kring hur svensken, självklart kallad "svennen", fungerar. Det är svårt att se hur bokens texter ska förmedla respekt för det nya landet och uppmuntra till integration. Bakom ligger Myndigheten för tillgängliga medier och boken beskrivs här.

Vi får bland annat lära oss "Saker som svennen inte vill prata om":


"Svenskarna hör till de rikaste folken i världen. Men det vill svennen inte prata om."

"Att kineser äger Volvo."

"Svennar svarar gärna på personliga frågor och talar ofta om sex."

"Klaga inte på Sverige. Bara föräldrar får klaga på sina barn. Liksom bara svenskar får klaga på skitlandet Sverige."
Under "Svennen tror inte.." får vi veta:

"Svensken tror inte så mycket. Svensken vet. Och dyrkar förnuftet istället för Gud. Svenskarnas gudstjänster på söndagarna sker inte i kyrkan, utan på IKEA."

"Det finns även annat än IKEA som är heligt: sommarsemester, allemansrätten och Astrid Lindgren till exempel. Sådant får man absolut inte klaga på i Sverige!"

Redan från start får alltså nyanlända lära sig att svenskarna inte förtjänar någon respekt, och inte heller respekterar sig själva.
17 kommentarer:

 1. Skriv en SFI-bok om dem som ligger bakom nidbilden av vårt folk!

  SvaraRadera
 2. Ett billigt sätt att försöka vara rolig. Byter man ut svensken mot vilken annan nationalitet som helst så skulle det ta hus i helvete - eller ännu värre om man byter mot annan etnicitet: hur lustiga afrikaner är...

  Det är rasism enligt alla gängse definitioner utom den svenska.

  SvaraRadera
 3. En alternativ boktitel vore förstås otänkbar: Handbok till svennelivet - liten introduktion för blattar

  Finns det något folk som lyckats förminska sig mer än det svenska?

  Förklaringen kan vara postmodernismens extrema utbredning i just Sverige; de flesta vet nog inte vad den innebär och kan därför inte försvara sig

  Göran Adamson *) beskriver det bra i sin bok "Svensk mångfaldspolitik - en kritik från vänster":

  -Hösten 1999 fick samtliga statliga svenska myndigheter ett uppdrag av den dåvarande socialdemokratiska regeringen. Det gällde att sammanställa mångfaldsplaner för att främja etnisk mångfald bland de anställda. Gensvaret var starkt" (sid 13)

  -Gensvaret var starkt !!

  Själv tror jag detta uppdrag av den socialdemokratiska (!) regeringen har mycket större praktisk betydelse än grundlagsändringen 1975, som gjorde Sverige mångkulturellt (vem i Sverige bryr sig om Sveriges Grundlag?)

  (Vill man fördjupa sig i postmodernismen rekommenderas Postmodernismens förklaring av Stephen Hicks)

  *) Göran Adamson fick följdriktigt nog sparken från sin tjänst vid Malmö högskola

  SvaraRadera
 4. Aha detta förklarar saken både etablissemangets inställning såväl som de nyanländas kunskap om Sverige . . för om denna information ges till de nyanlända så naturligtvis ta man till sig detta helt och hållet för att assimileras . . . och feta compli! Etablissemanget har skapat mycket av problemen genom denna typ av desinformation . . .

  SvaraRadera
 5. Ursvenskt är rena barbariet. All utveckling har kommit utifrån. mvh // Fredrik Reinfeldt (fd statsminister och numera landsförrädare)

  SvaraRadera
 6. Kort uttryckt, vad fan är det för jävla smörja till "utbildningsmaterial" de har på SFI? Dra alla över en och samma kam, visst, använd nedsättande benämningar om vår folkgrupp, visst, använd våra skattepengar till att införskaffa sådan smörja, javisst! 230 spänn kostar boken. Vik hädan, ondska.

  SvaraRadera
 7. "Svenskarnas gudstjänster på på IKEA." Jeg ville snarere sig, at gudtjenesterne forgår på Antiracistmøder og Prideparader.

  SvaraRadera
 8. Detta måste vara en skröna. Jag kan inte tänka mig att en myndighet tillåter dels det nedlåtande uttrycket svenne dels skriva skitlandet Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är satir, de finns om allt och alla..har inte sett denna bok någon annanstans än Bibblan...sådana finns om alla människor, konturer, religioner och politiker, varför skulle svensken undkomma?

   Radera
 9. Hittade denna bok på vår bibliotek i Jönköping. Brukar låna böcker för att snabbare lära mig språket men blev så jävla förbannad på det här.. då bestämde jag att ta några bilder på boken och att skicka till alla jag känner.. resultatet är att mina bilder spreds och nådde även SDs andra person Mattias. hoppas att denna bok blir sparkad ur skolorna

  SvaraRadera
 10. Nej fy fan. Avgå alla! fega folk som låter sig Tuktas

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 12. 2010 var Tyskland, Frankrike och England starkt anti-multikulti, nu vågar de inte.
  https://israelintheworld.wordpress.com/2015/07/27/sveriges-hysteriskt-unilaterala-multi-kulti/

  SvaraRadera
 13. "Svennar svarar gärna på personliga frågor och talar ofta om sex."
  Nej, verkligen inte.

  SvaraRadera
 14. Svensken tror inte så mycket. Svensken vet. Och dyrkar förnuftet istället för Gud. Svenskarnas gudstjänster på söndagarna sker inte i kyrkan, utan på IKEA."

  Jaha nu förstår man morden på svennarna i Göteborg!! Det borde vara straffbart att skriva så här "det är ju anstiftan till mord".
  Heima

  SvaraRadera
 15. Ursäkta - vet inte varför jag skrev Göteborg - jag menar förstås VÄSTERÅS.
  Heima

  SvaraRadera
 16. Ta bort denna bok. Den är vilseledande. Sverige kommer alltid finnas svennar som inte acceptera vad som helst. Yvonne

  SvaraRadera