tisdag 21 juli 2015

Jenny Bengtsson analyserar alternativ media


Jenny Bengtsson med sitt favoritord kombinerat
med den främsta måltavlan, möjligen efter män,
för hennes aldrig sinande hat.

Nya Tider är tidningen som skriver om händelser i Sverige och världen, ofta om sådant som förtigs i etablerad media eller ur perspektiv som saknas i den offentliga debatten. En kvinna som arbetar som kock fick i Metro ett inlägg publicerat om sexuella trakasserier i restaurangbranschen, vilket Nya Tider såg som ett intressant uppslag för en artikel. En av tidningens reportrar ringde upp henne för en intervju om situationen. Hon hade själv aldrig läst Nya Tider, men efter att någonstans på nätet ha sett att tidningen kallas "högerextrem" ville hon inte längre medverka. Av någon anledning väljer hon istället att kontakta Jenny Bengtsson, som sitter i Hotell- och restaurangfackets förbundsstyrelse och är ordförande för detta förbund i Stockholm. Bengtsson ringer då upp reportern ifråga, för att förklara att hennes medlemmar inte ska medverka i tidningen. Efter deras samtal twittrar hon:

"Alltså 'journalisterna' på 'tidningen' Nya Tider... vilken jävla skam för branschen."

Jag blir då nyfiken och frågar, trevlig som alltid, på Twitter:

"Varför det?"

Svaret blir:

"vet du vad, så här känns det. Du kommer inte fatta ett skit oavsett vad jag säger så jag låter bli att svara på din fråga."

Eftersom jag har tagit del av Jenny Bengtssons personlighet och språkbruk tidigare, blir jag inte nedslagen, utan fortsätter tålmodigt:

"Jodå, det skulle jag säkert. Förklara bara lugnt och sansat. Något skäl har du väl?"

Därefter tar sig Jenny faktiskt tid att sätta ihop något som är, om än inte alldeles sansat, en sorts utläggning:

"När vi debatterar sexuella trakasserier i arbetslivet och "tidningen" Nya Tider ringer en förtroendevald och vill ställa frågor, då vet man att det inte kommer att handla om något konstruktivt. Därför är det så jävla bra att vi har fackligt aktiva som vet vad Nya Tider är för äckligt rasistskit och säger nej till frågor. Att då "journalisten", en Stefan P, höjer rösten, försöker framtvinga "belägg" från vår förtroendevalda gällande "på vilket sätt tidningen är rasistisk" och sedan kallar hen patetisk och slänger på luren visar bara att den smutsiga blaskan borde läggas ned. Rasistiskt oseriöst äcklande skit är vad Nya Tider är. Jag spottar på den. Men. Var ändå tvungen att ringa upp den så kallade "journalisten" och meddela honom att ingen i min fackliga avdelning någonsin kommer att figurera i deras "tidning" och att de aldrig mer behöver höra av sig till någon av oss. Och vad händer? Människan höjer rösten, tjatar om "bevis" på hur Nya Tider skulle va en smutsig rassetidning. Jag ba "har du läst den!!?". Asså. Fatta detta. Om du är en fucking rasse GET THE FUCK OUT. och håll er för fan borta från mina fackliga kamrater. Vi vill inte bli nerlusade med ert äckliga skit.
Slut på meddelande."


Jenny Bengtsson är alltså 30 år gammal, har en hög befattning i ett fackförbund, men uttrycker sig genomgående på ovanstående sätt. Det är förstås lätt att hänvisa till bristande bildning, men ett annat möjligt skäl är att hon ser ett vulgärt språk som en viktig del i att vara en stark kvinna och vänstermänniska. De engelska uttrycken bidrar med lite internationell flair, ett inte ovanligt grepp bland personer som har svårt med svenskan. Förutom den fackliga verksamheten, medlemskap i Vänsterpartiet och skriverier på vänstersajten ETC, hinner Jenny med förvånansvärt mycket sociala medier. I en av hennes 25 000 tweets, får vi ta del av en konversation med en väninna:



Hon är aldrig rädd för generaliseringar:


Särskilt kollektivtrafiken förefaller besvärlig:


Låt oss hoppas att denna vänsterpartist inte är representativ för övriga fackliga representanter. Den som är nyfiken på vad Nya Tider verkligen skriver, kan få ett smakprov på hemsidan.





13 kommentarer:

 1. Själv avslöjade jag Jenny Bengtsson som den lögnaktiga mytoman hon är när hon i något utspel beklagade sig över hur fattig hon var och hur lite pengar hon tjänade. Det är bara det att hon hade lagt upp bilder på sin blogg från hela 2 utlandsresor till både Thailand och USA.


  Hon var minst sagt upprörd över att jag avslöjade henne som mytoman, och därefter tog hon bort sin blogg helt och hållet.

  SvaraRadera
 2. Men det här är ju en människa som inte är så balanserad. Och så är det väl med många människor. Men frågan är varför hon har fått den position hon har fått? Vem har rekryterat henne? Vad är det för kultur på organisationer som skaffar sig sådana här företrädare?
  /martin

  SvaraRadera
 3. Johan Krüger Haglert21 juli 2015 19:20

  Hon litar inte på män men klagar när de lämnar henne ensam?

  Hur skall hon ha det?

  Hon är ju för import av alla dessa svagbegåvade ociviliserade våldtäktsmän så vad är grejen och logiken? Ta lite eget jävla ansvar hönshjärna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, låt oss nu inte falla ned till hennes nivå...

   Radera
 4. Om en høyerestående intelligent kultur av Aliens over tid hadde observert menneskelig liv og leven - og bestemte seg for at, desverre desverre, menneskeheten er ikke verdig til å leve videre da den likevel vil utrydde seg selv, men la oss beholde et par specimens i vårt intergalagtiske museum - så ville Jenny, zap, bli teleportert til en manneløs liten kube i museet hvor hun får evig liv for å vitne om hvorfor planeten Tellus mest intelligente skapninger ikke var verdige til å få leve videre. Museets klovn - so to speak. I kuben ved siden av ville Jenny for underholdningen og ironiens skyld få selskap av Arnstad - de ville få hver sin Pad til å twitre om facisme, cis menn, skjulte strukturer av rasisme og kvinnehat - i der uendelige - til evig tid. Ohh.... The irony.

  Over inngangen til minnet om Tellus og menneskeheten henger selvfølgelig et Svenskt flagg og et skilt med innskriften: Her hviler en humanitær stormakt.

  SvaraRadera
 5. Underbart avslöjande. Du drar verkligen ner brallorna på vänsterdåren.
  Hon har ett minst sagt intressant språkbruk. Verkar lite....hm...obildat.

  SvaraRadera
 6. Kan denna Jenny Bengtsson ha godkända betyg ens från grundskolan?

  SvaraRadera
 7. Underbara argument från detta snille!

  "Människan höjer rösten, tjatar om "bevis" på hur Nya Tider skulle va en smutsig rassetidning. Jag ba "har du läst den!!?"."

  Hon frågar alltså Stefan Pettersson, som är kriminalreporter på Nya Tider om han läst tidningen.

  Min fråga är - har HON läst Nya Tider?

  Det är den bästa papperstidningen i Sverige idag. Det glädjer mig att du bidrar, Tobbe. Du höjer nivån på en redan riktigt bra tidning.

  SvaraRadera
 8. Hon är verkligen bara för mycket, tur man inte tillhör hennes fack och är "vit man"

  SvaraRadera
 9. Jag håller med inlägget ovan som snarare ifrågasätter dem som omhuldar sådana här obalanserade personer. Arnstad är en likadan. Dårvarning så sirenerna iltjuter men nog sitter han i TV sofforna och nog utmålas han som expert trots att han uppenbarligen lever i sin egen lilla värld. Detta är farligt då det samlas fler och fler knäppgökar i befattningar och positioner där man måste kunna kräva kompetens och ansvarsfullhet. Vi är själva medskyldiga till detta då vi alltid går på finterna: Man skickar fram en pajas och vi går loss på pajasen istället för dem som smyger i kulisserna. Jag menar att vi måste göra tvärtom. När Löfven hänvisar till Arnstad så måste vi gå på Löfven gång på gång på gång tills han medger klavertrampet.

  SvaraRadera
 10. Det krävs tydligen en viss personlighet för att ta på sig fackliga uppdrag har jag tyckt mig märka. Dylikt känsloregister har jag också mött flera gånger när jag inte hållit med.

  SvaraRadera
 11. Vad begåvad hon verkar.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 12. Årets rikspucko är nu utsett. Man undrar vilka meriter som gav denna människa en plats på arbetsmarknaden över huvud taget.
  Hur många av hennes 25 000 tweets är skrivna på arbetstid förresten? Alltså på medlemmarnas bekostnad...

  SvaraRadera