måndag 3 augusti 2015

SD:s kampanj på Östermalm


När jag först såg bild nummer två nedan utgick jag från att det var ett montage, men av alla upprörda reaktioner att döma ser idag Östermalms tunnelbanestation verkligen ut på detta sätt. Aktionen är rolig på ett par sätt.Till att börja med är det begåvat att slå till i Östermalm, av alla ställen, där det sannolikt finns fler välmående personer som ogillar SD utan att veta varför, möjligen med undantag av Södermalm. Här finner vi människor som aldrig skulle nedlåta sig att rösta på partiet och inte heller känner någon som erkänner att de gör det, varför de får en känsla av att SD endast finns på TV, eller möjligen i de där berömda bruksorterna.

Roligt är också att bilderna lockar fram de förväntade reaktionerna från vänstermobben, som ännu en gång får tillfälle att visa upp sin demokratisyn och argumentationsteknik:

Denne Hjalte är närmast en parodi på dagens vänster. Hans Twitter-presentation säger på fullt allvar: "Eftersträvar att vara feministisk antirasist och antirasistisk feminist". På Facebook är hela hans vägg fylld av SD, aktioner för personer som ska utvisas och festligt nog uppmaningar till att både rösta V och FI.De vanliga misstänkta, kända som okända, deltar förstås också:

Så här kommer det att fortsätta hela dagen, men vad som vanligt inte förklaras är hur kampanjen är rasism. Sannolikt räcker det för dessa fina människor att se "SD" för att omedelbart gå ut på nätet med sina krav på att förstöra, störa och stoppa. Någon undrade också vilken lag som tillåter liknande annonsering, men jag kan då meddela att det är grundlagen, som bland annat omfattar yttrandefrihet, tryckfrihet och mötesfrihet. Det står dessutom vänstern alldeles fritt att lansera en egen reklamkampanj, där de förklarar fördelarna och välsignelsen med tiggeriturism.

Slutligen blir jag glad av att se SD fortfarande vågar driva frågor som både är viktiga och retar upp etablissemanget. För ytterligare inblick i hur vänstermänniskor fungerar, samt en hel del komik, rekommenderar jag er att följa hashtaggen #SLSpriderRasism, där ni också kan släppa in lite verklighet.
14 kommentarer:

 1. Lysande initiativ av SD Stockholm
  Give 'em Hell :-)

  SvaraRadera
 2. Äsch Tobbe, vänta bara tills vänstertomtarna får kläm på Mauricio Rojas
  "blänkare" i dagens SvD; "SD kommer att bli Sveriges största parti".

  Då...kommer de att få fullkomligt tokspel.

  SvaraRadera
 3. "Eftersträvar att vara feministisk antirasist och antirasistisk feminist"

  Ja här ser man hur viktiga själva orden är för en vänsterextrem som söker efter en identitet och uppmaningen att rösta på både Fi och V tyder på samma desperata behov av att identifiera sig med någonting som är rött och radikalt. Att vandalisera eller att uppmana till det, störa möten, motdemonstrera och bråka med poliser är andra klassiska symptom hos dessa identitetssökande människospillror. De lider av ett sorts Che Guevara-komplex och vill vara färgstarka rebeller utan att ta några större risker. Att djävlas med svenska polisen är väl något av det mest ofarliga en "rebell" kan företa sig, inte så mycket modigare än att stjäla godis från barn på skolgården.
  Dessa små patetiska Che Guevara-kopior som desperat skriker efter att få vara någon är alltid påfallande unga, omogna, ansvarslösa och okunniga. Men livet går fort och snart är de i 40-årsåldern och orkar inte längre röja och härja och identitetsjakten avtar och då kommer de att se tillbaka på sin ungdomstid med genans, skam och svåra självförebråelser. Jag är mycket tacksam för att jag inte är i deras kläder, fy faaan vad pinsamt det blir för dem en vacker dag.

  Stig

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte hur, men jag missade helt den kampanjen när jag rullade upp för rulltrappan vid Ö-malm imorse. Antagligen var jag väl fullt upptagen med att läsa Tobbes medieblogg...
  Det är hursom ett roligt initiativ och ska se efter lite extra vid hemgången ikväll.
  /Emil

  SvaraRadera
 5. Ketchupeffekt kallas det. Efter så lång tid av språklig perfektion har det nu blivit fel två dagar i rad. Man röstar inte ett parti, man röstar PÅ ett parti. Av ren nyfikenhet, Tobbe, när du skriver att Östermalmsmänniskorna inte känner någon som skulle erkänna att de röstar på SD, har du då blivit inspirerad av Bengt Ohlssons svar på frågan från sonen? I och för sig tror jag att Bengt och Helena bor på Söder, men i detta sammanhang kan det säkert jämställas. Apropå Söder - pk-elitens högborg - när jag (som göteborgare) för en tid sedan skulle hälsa på en barndomsvän som numera huserar där var det inte bara att utifrån adressen ta sig dit och ringa på dörren. Hela bostadsområdet var omgärdat av ett högt stängsel (för att utestänga mångkulturen?) så min vän fick möta mig vid grindarna och släppa in mig. Själv röstade han på MP i senaste valet medan hans fru röstade på FI. Jag har försökt att prata förstånd med dem men det enda det leder till är dålig stämning. Det är sannerligen frustrerande när, i övrigt intelligenta och rationella, människor i just invandringsfrågan är så totalt oemottagliga för rationella argument.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu måste jag skärpa mig helt klart, det börjar bli pinsamt.

   Nej, har framför allt inspirerats av hur media skriver om partiet och hur vänstermänniskor idag reagerar mot att SD ens får annonsera.

   Radera
 6. Det är väl snarare så att det är vänstern som skämmer ut Sverige med sin kroniska skitnödighet än SD:s reklam i tunnelbanan (som i sin tur borde sättas upp på samtliga tunnelbanestationer).

  Angående socialistiska knallkorkar som Hjalte Lagercrantz så är hen 100% känslostyrd och dessutom mer inskränkt än den genomsnittlige SD-väljaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släkt med Erik Läspe och Hjalte?

   Radera
 7. En helt lysande informationskampanj. Strålande ide av de som ligger bakom kampanjen. Bra om SD:s kampanj uppmärksammas internationellt. Tryck upp annonsen i en halv miljon ex. och sprid ut den över hela Stockholm och inte minst på platser som turister besöker. Det är så här SD skall jobba!!

  SvaraRadera
 8. Jag träffade en ung kvinna från Ung Vänster på Östermalmstorg T-bana som var rätt vass på att det hela handlade om strukturer. Hon hade det som svar på allt om tex Romer. "De är ju fattiga beroende på strukturer". Romer stjäl sa ja, med fick ännu en struktur i fejset. Men hon var söt och säkert bara 18 år.

  SvaraRadera
 9. Jag träffade en ung kvinna från Ung Vänster på Östermalmstorg T-bana som var rätt vass på att det hela handlade om strukturer. Hon hade det som svar på allt om tex Romer. "De är ju fattiga beroende på strukturer". Romer stjäl sa ja, med fick ännu en struktur i fejset. Men hon var söt och säkert bara 18 år.

  SvaraRadera
 10. Nu när dammet lagt sig efter bataljen kan man konstatera att de flesta krönikörer och kommentatorer ger segern till SD och förebrår vänstern för ännu ett fatalt misstag.

  SvaraRadera
 11. Ojoj vänta tills sd komer över 53% då blir det fart på vänstern

  SvaraRadera
 12. "Gåvernment".

  Anonym 10 Sep. Knappast.

  SvaraRadera