söndag 2 augusti 2015

Dagens citat: Somar Al NaherEn av Aftonbladets viktigare tänkare ifrågasätter varför vi ska sträva efter goda skolresultat. Analysen säger en hel del om hur vänstermänniskor ser på världen och Sverige, där vi absolut inte ska försöka förbättra vårt land på något sätt eftersom det skulle vara orättvist. I verkligheten kommer Sverige knappast riskera att "slå ut" länder som Kina, Sydkorea eller Japan. Genom låga krav i skolan och konstant import av människor från tredje världen går vårt land istället mot att konkurrera om den absoluta botten. Antagligen anser Al Naher att, medan resten av världen gör allt för att lyfta skola och industri för att skapa konkurrenskraft, det skulle vara osolidariskt av just Sverige att sträva efter någon form av framgång. Det är också intressant att hon inte alls förstår att kunskap och konkurrenskraft skapar just det svenska välstånd hon vill dela med jordens folk.

Vi minns också vissa tidigare alster:Somar Al Naher organiserade en manifestation för hemlandet Syrien, ett land vars skolresultat inte riskerar slå ut övriga länder, även om hon säkert inte skulle motsätta sig det:


5 kommentarer:

 1. Jaså, kommer Somar Al Naher verkligen från Syrien? Det verkar snarare som att hon kommer från en annan planet som ser ut som bilderna i Jehovas Vittnens tidningar där barn ligger på en grön sommaräng och kramar om snälla lejon och rider på glada krokodiler och rovdjur käkar frukt och bär istället för att sätta tänderna i gulliga små antiloper och zebror.
  I den här världen är konkurrens och tävlan drivkrafterna bakom upptäcktsfärder, uppfinningar, forskning, kulturell utveckling, teknisk och industriell utveckling, utbyggande av infrastrukturer som tillsammans skapar välfärd och ekonomiska förutsättningar till social trygghet. Dvs allt det som har stått still i 1400 år i den världsdel Somar Al Naher kommer ifrån.

  Att Aftonbladet totalt har gett upp att konkurrera med de fria medierna och utländsja medier genom att anställa dugliga journalister och ta in alster från normalintwlligenta skribenter är ju alldeles uppenbart. Det gynnar givetvis sådana som Somar Al Naher men inte Aftonbladet som snart inte finns längre. Var ska då detta syriska lilla troll publicera sina smädessktifter?

  Stig

  SvaraRadera
 2. Ja varför sträva efter goda skolresultat?Komvux i Gävle har som policy att bland elever som sökt till barnskötarlinjen,i första hand premiera de med sämre betyg,flit och goda betyg kommer i andra hand,hur långt skall galenskaperna gå,innan beslutsfattarna inser att de kör landet i kvav.

  SvaraRadera
 3. Fruntimmer... alltid dessa fruntimmer. Avskaffa kvinlig rösträtt omgående, samhället förgiftas av dessa "godhets"-marodörer, med noll logiskt tänkande.

  SvaraRadera
 4. Så kom det då till sist - ett skrivfel från Tobbe. Efter att ha läst Tobbes texter under lång tid både på bloggen och i Nya Tider kändes han fullständigt omänsklig. Aldrig ett stavfel, aldrig ett missat ord och aldrig ens ett kommatecken som satt fel. Förrän i dag. I andra meningen saknas ordet "del". Gott att se att du trots allt är mänsklig, Tobbe!

  SvaraRadera