fredag 20 november 2015

Dagens citat: Maria Brander


"Det enda problemet som jag faktiskt kan se med Gina är att hon verkar vara den enda unga kvinnan med någon form av invandrarbakgrund som SVT har lyckats skaka fram."
ExpressenExpressens nöjesskribent Maria Brander hyllar valet av Gina Dirawi som julvärd och visar därmed med all önskvärd tydlighet hur dessa mediemänniskor resonerar och vad de värdesätter. Varför är just etnicitet så viktigt att man måste "skaka fram" de med lämplig bakgrund? Samtidigt gör Dirawis bakgrund att man utan vidare bortser från hennes uttalanden, som om de hade gjorts av en västerländsk man, eller kvinna, direkt skulle ha förpassat denne till kylan. I Branders värld är det dock inte bara etnicitet som räknas, utan förstås också kön och politisk poserande:

"Med detta sagt, är jag ändå precis lika nöjd med att Gina Dirawi blir julvärd som att Malena Ernman får läsa Nyårsklockan. Efter åratal av manlig dominans, så är det två kvinnor som innehar helgernas hedersuppdrag, vilket väl aldrig hänt förut." 

Festligt nog bjuder Expressen även på en liten opinionsundersökning kring programledarvalet:

4 kommentarer:

 1. I Allahs, den mest Nåderikes, den mest Barmhärtiges namn.

  Alla de olika former av firande som sker under denna säsong är alla förknippade med de kristnas julfirande som är helt oislamisk. Granen i sig kallas för en "julgran" och hör inte till Islams läror. Julen är inte vår högtid och det är därför inte tillåtet för oss att uttrycka glädje och lycka eller att utbyta gåvor, ha julgranar, dekorativ belysning, etc. vid detta tillfälle. Du måste lära dina barn islams sanna värdegrund så att de kan förstå den från tidig ålder.

  Och Allah vet bäst

  SvaraRadera
 2. http://i.imgur.com/0wsq1Et.png

  SvaraRadera
 3. SVT gör som dom vill och det finns säkert en massa människor som tycker att det var ett gott val. Men i mina öron klingar det falskt, förstår en muslim som Gina Dirawi att julen firas i åminnelse av en judes födelse i det område som araberna kallar Västbanken?

  SvaraRadera
 4. SvT och Gina Dirawi passar riktigt bra ihop. De båda uppträder med en konsekvensanalys och omvärldsmedvetenhet som ett söndercurlat barn. Det enda de kan åstadkomma med detta är att "Nisse i Hökarängen" sätter julsupen i vrångstrupen, vrålar "- nä nu djä..." och beslutar sig för att nästa gång rösta på ett parti som inte hatar Sverige och svenskarna.

  SvaraRadera