onsdag 25 november 2015

Dagens citat: Rossana Dinamarca (V)


"I mitt land vill jag ha en statsminister som säger: Vi klara det här. Vi slopar RUT, skatter måste höjas, kungen får klara sig utan apanage."
TwitterVänsterpartisten Rossana Dinamarca förklarar med socialistisk självklarhet var de stora pengarna kan hämtas för att finansiera massinvandringen.

I verkligheten uppgår den årliga skattereduktionen för RUT till runt 2,5 miljarder, men anses vara en plusaffär för staten då arbetsuppgifter som tidigare utfördes svart istället blir beskattade.

Förra året uppgick apanaget, alltså anslaget till hovstaterna, till 65 miljoner kronor. Det ska täcka kostnaderna för Kungens representation, inklusive resor, kostnaderna för Riksmarskalksämbetet med stabsavdelningar för personal och ekonomi, Informationsavdelningen, Hovmarskalksämbetet och Drottningens hovstat (som administrerar Konungens och Drottningens olika aktiviteter samt hushållet). Ytterligare 62 miljoner tillfaller Slottsstaten, som bekostar underhåll av de kungliga slotten.

Migrationsverkets kostnader för den omedelbara asylmottagningen beräknas i år till 60 miljarder, så lösningen skulle som vanligt förstås bli den där skattehöjningen Rossana Dinamarca drömmer om.

För ett par år sedan uppmärksammades Dinamarcas räkning till skattebetalarna för flyg- och taxiresor. De uppgick då till 220 679 kronor för ett år. Att hon hade en av riksdagens dyraste resenotor kommenterade Dinamarca med:

"Jag har två små barn hemma i Trollhättan. Tyvärr är det här enda alternativet,"


10 kommentarer:

 1. Dinamarca flyger gärna till Kanarieöarna och lever flott, har skattebetalarna betalt dessa flyg och hotell också månntro!!!

  SvaraRadera
 2. Framför allt används väl apanage till underhåll av statliga slott. Det innebär att om man drar in apanaget måste man istället inrätta en budget för slottsunderhåll.

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Det går ju att skoja hur mycket som helst om politiker som Dinamarca, men sanningen är att vänsterns samhörighetskänsla med islamismen är alltför påtaglig för att det ska vara roligt. Man får känslan av att islamismen och muslimerna för vänstern representerar en lockande ersättning för den förlorade arbetarklassen - behovet av en protagonist i vänsterretoriken är fundamental, och den bästa förklaringsmodellen till den för omvärlden något udda kärleksaffären mellan jihadister och marxister.

  SvaraRadera
 4. Dinamarca är en j-a plåga med sitt infantila beteende.. Kan vi inte starta en insamling och betala henne för att åka hem till Chile? Det blir dyrt förstås om det ska matcha det hon drar in från statskassan. Men det vore det värt.

  SvaraRadera
 5. För första gången Tobbe får jag tyvärr beslå dig med ett faktafel. Apanaget, den årliga ersättning som Jean Baptiste avtalade för att betala den svenska statsskulden, uppgår till 65 miljoner som betalas till Hovstaterna. Resten, 62 miljoner, betalas till slottsstaten för underhåll av de kungliga slotten som tillhör staten.

  Om Sverige blev republik imorgon skulle vi fortfarande behöve ersätta familjen Bernadotte för att deras anfader räddade Sverige, underhålla slotten SAMT betala för en president med entourage. En förlustaffär med andra ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt när det gäller denna uppdelning och jag har redigerat. Huvudpoängen var dock att de totala 127 miljonerna inte skulle räcka långt för att finansiera asylmottagandet.

   Radera
  2. Värdet på varumärket kungafamiljen och den vinst Sverige gör på det, går nog att räkna ut för en hågad ekonom. Jag tror att de miljonerna för apanage och annat betalar sig självt. /V

   Radera
 6. Människan går inte att ta på allvar. Tre partier i Sverige, v, mp och F!, drar till sig de "godhets"-skadade, känslostorms-fruntimmer i kraftig dominans, som oblygt vräker ur sig sina fantasier.

  SvaraRadera
 7. https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=q6b7cAMMPZk

  SvaraRadera