tisdag 17 november 2015

Nederländska politiker ifrågasätter asylsystemet


Det är inte bara i Sverige som kontrollen av asylsökande är bristfällig. Terrordåden har också fått politiker i Nederländerna att ifrågasätta systemet. I klippet nedan ser vi, förutom Geert Wilders från PVV, också en politiker från kristdemokratiska CDA och en från högerliberala VVD.3 kommentarer:

  1. Fast det var ju inte mycket till åtgärder som regeringen hade föreslagit: visitera de asylsökande och gå igenom deras mobiltelefoner..? Hur svårt blir det inte att gömma/kasta bort mobiltelefonen innan inspektionen?

    SvaraRadera
  2. Vilken skillnad på verklighetsuppfattning bland riksdagsledamöterna i Holland och Sverige. De tar problemen med oidentifierade asylsökare på allvar och de kommer med all säkerhet inom kort att stopp för asylrätten som den ser ut idag. Jag tycker att man ska gå igenom mobiltelefonen (som konstigt nog aldrig försvinner), ta fingeravtryck, foto och topsa personen ifråga innan asylprocessen kan starta. Det är inget konstigt med det det gör man sedan länge i USA. Vi (speciellt Sverige) har varit alltför godtrogna länge. Jag hoppas på beslut av EU så att naiva, godtrogna och handlingsförlamade Sverige också måste följa lagen!

    SvaraRadera
  3. En liberal politiker i nederländerna som vill lägga ner asylsystemet och rikta resurserna till flyktinglägren?? Herregud vilken gigantisk skillnad mot sverige... Det kommer ju bara öka trycket pa sverige.. Herregud!

    SvaraRadera