onsdag 11 november 2015

Så gör även KD ett utspel
Dagen efter Moderaternas främlingsfientliga utspel blev det dags för Ebba Busch Thor (KD) att hålla presskonferens. Där föreslogs en kriskommission om flyktingsituationen, begränsningar av anhöriginvandringen och bättre åldersbedömningar. Mest uppmärksamhet i mediekåren gavs åt förslaget om "transitzoner", där asylsökande skulle vistas medan deras ansökan behandlades. Dessa zoner skulle också förhindra att asylsökande avvek för att leva i landet illegalt.

Jag höll ett öga på Twitter för att se vem som först kom på någon fyndig koppling till Nazitysklands transitläger och jag behövde inte vänta länge:Den sista frågan ställdes av en journalist på plats, givetvis för att kunna utmåla förslaget som så inhumant som möjligt. Naturligtvis måste en sådan transitzon inhägnas på något sätt för att fungera, men det betyder inte att Sverige omedelbart blir Nazityskland. Anders Lindberg är som bekant aldrig rädd för att bli patetisk, så en liten kommentar om KD:s kristna grund hanns också med:


Det är trots allt lite fascinerande hur själva verkligheten inte påverkar de vanliga misstänkta i åsikter eller formuleringar. De flesta vänstermänniskor i media verkade dock kunna enas om att KD:s punkter inte var lika hemska som Moderaternas.

Det var väldigt vad snabbt dessa anständiga partier blev främlingsfientliga, skaffade sig en usel människosyn och förlorade insikten om alla människors lika värde. Är det möjligen så att de där uttrycken aldrig har betytt någonting? Vad ska man nu säga om SD? Jag gissar att man kommer att säga någonting i stil med att SD är rasistiska i grunden, medan de anständiga partierna endast vill lösa en extrem situation för att en generös politik ska kunna upprätthållas på sikt. Problemet med den undanflykten är ju att SD stämplas som rasistiskt just för att de förespråkat en restriktiv invandringspolitik. Alla epitet och trams som slängts mot SD kan nu slängas på några partier till.

När nu ett par borgerliga partier delvis verkar ta sitt förnuft till fånga, hoppas jag själv att SD vågar vässa sina egna krav och retorik, exempelvis genom att kräva stopp för all asyl- och anhöriginvandring. Samtidigt ska vi ta dessa borgerliga förslag för vad de är; viss omvändning under galgen och ett stort mått röstfiske. KD erbjöd idag vissa konkreta förslag för att överhuvudtaget kunna hantera den nuvarande volymen praktiskt, men även om en del unga afghanska män skulle underkännas vid ålderskontroller och även om de inte utan vidare kommer att kunna importera hustrur från hemlandet, skulle invandringen till Sverige förbli enorm.

Om man fantiserar fritt, skulle man kunna bilda en regeringskoalition med M, KD och SD, där SD blir den pådrivande radikala kraften. Säga vad man vill, men det är spännande tider i svensk politik.
1 kommentar:

  1. Två figurer som verkar i en skattesubventionerad bransch. Vad säger Greider och Lindberg om en höjd moms på dagstidningar till 25% istället för ynkliga 6%? Statskassan kan behöva pengarna till PK-projektet med masinvandring som de så ivrigt förespråkar.

    SvaraRadera